shrek999 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Witam, potrzebuje zakupic routerek albo modemorouterek do dsl'a z gama ustawien regulek iptables, qos'em, blokada po macach, forwardowaniem portow i tak chcialbym wiedziec czy styknie mo do tego linksys wrt54gl z softem tomato czy cos inszego czeba szukac?. cena nie powinna przekroczyc 220 netto. Bo oczywiscie wiem ze sporo ustawiwen czeba bedzie z palca wpisac. ale blokowanie stron pracownikom zeby z panalu bylo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 to prawie kazdy ma ;] pentagram cerberus ~ 170zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Wstydz sie, polecac cos takiego jak Pentagram (zeby nie bylo - mialem do czynienia z jakims routerem Pentagrama do Neo, raz - obcowanie z panelem konfiguracyjnym tego urzadzenia utwierdzilo mmnie w postanowieniu, zeby nie brac sprzetu z tym logo nawet jak beda gratis dawac). WRT54GL z softem tomato spokojnie styknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ja tam sie połapałem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2007 ja mam model adsl2 wifi plus od pentagramu - soft na linuksie , wszystko dziala , qos mozna priorytetami jak i na sztywno - ostatnio sie tym pobawilem i musze przyznac ze wszystko smiga jak nalezy . nie wiem jak slabsze modele ale temu nic nie mozna zarzucic - tymbardziej ze posiada wbudowany modem pod neo netie itp.... sama zmiana sagema na ten router spowodowala ze ping zmalal o okolo 5ms.... wiec nie rozumiem wypowiedzi costiego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...