Skocz do zawartości
ke3r

Mobo + Procek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problem ponieważ chciał bym zmienić coś ze swoim kompem, mam do wyboru ASRock 939DUAL-SATA2 + procek jakiś amd 64 3700,3800,4000 bym na jakiś czas przełożył swoje 512 ram i radeon 9200 (później bym zmienił ram i grafe ) na 939

albo

Pamięć DDR2 1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5/1G (właśnie w tym problem że ten ram kupić trzeba od razu a chodzi mi o to żeby było teraz najlepiej i najtaniej)

[AM2] Procesor AMD Athlon 64 X2 3600+ BOX 65W

[AM2] Płyta Asrock ALiveNF6G-DVI(wbudowany gf6100)

chodzi mi tutaj o wydajność w grach, narazie postawiłem na procek i mobo później kupie kart. graficzną. Co byście zrobili na moim miejscu jestem zaklopotany

odrazu mówię że bym chciał sprzedać stare komponenty procek barton 2500,mobo gigabyte ga-7va w pierwszym przydaku czy w drugim sprzedać ram, mobo,grafe,procek? z góry dzieki myślę że ktoś mnie zrozumie, oczywiście liczę na małe korekty :) jak macie jakieś pomysły było by fajnie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jednak jak narazie nie chce brac pod am2 za duży koszt w tej chwili dla mnie chce kupić płytę główną,procek myślałem o tym asrocku ale dostanę ją gdzieś? a jak nie jest jakaś płyta główna która ma na agp,pci sloty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ke3r napisał(a):

rozmawiałem z kolesiem od proline i zaproponował mi takie coś

http://proline.pl/shop.php?prodid=ASROCK+4COREDUAL-VST

http://www.proline.pl/shop.php?prodid=PIV+2%2C8GHZ+820+775

co powiecie o tym? może takie coś sklecić?

razem 514zł? imo nie warto

mobo:

Biostar TA690G - 270zł

Biostar Tforce 6100 AM2 - 233zł (nie wiem czy jeszcze dostaniesz gdzieś)

Abit NF-M2 nView - ok. 300zł (j/w)

Abit KN9 + tymczasowa grafika na PCI - ok. 270zł

cpu:

Athlon 64 X2 3600+ 65nm - 260zł

grafika w tym Biostarze TA690G jest wydajniejsza niż R9200

na twoim miejscu brałbym Biostara TA690G lub jak chcesz się bawić w jakieś większe OC to Abita KN9

ramem się nie przejmuj - sprzedasz stary i za te same pieniądze kupisz 512MB DDR2-667 Goodram (95zł dzisiaj stoją)

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi