Skocz do zawartości
KaszaWspraju

Wskaznik Przeplywu Czy Pomiar Temp. ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje wc wzbogacilo sie o blok GPU, a pewnie niedlugo o blok NB, wiec obawa o sprzet wzrosla. Moje pytanie: czy zastosowac zwykly wskaznik przeplywu np TO, czy cos bardziej zaawansowanego lub to.

Rozwiazania te maja swoje wady i zalety, rozwazam za i przeciw, ewetualnie mile widziane inne opcje i tu moj apel:

Wodniacy pomozecie ?

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na czym polega ta twoja obawa o sprzęt bo nie łapie ? :unsure: chyba większości z „Nas” nieraz stanęła woda w układzie i nie słyszałem aby się cokolwiek komuś spaliło jak już to się zawiesi komputer problem jest wtedy gdy niema nas przy komputerze jednak żadna z pokazanych przez ciebie „zabawek” nie rozwiążę tego problemu no chyba ze ten innovatek bo ma licznik obrotów i można ustawić w programie aby komputer wyłączył się gdy niema przepływu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie o to chodzi , zeby moc sprwdzic jesli jest sie przy kompie czy woda nie stanela i w razie pozostawienia go wlaczonego mozna jakos sie zabezpieczyc. Innovatek to chyba to, czego szukam. Moliwosci ustawienia w biosie temp. alarmowych mnie nie ratuja, bo niewiadomo jak zachowa sie zadlawiona pomka gdy czaly czas dostaje napiecie.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KaszaWspraju to jedyna opcja jak dla Ciebie bo 1 nie zabezpieczy komputera przed awarią pompki jak nie będziesz akurat na niego patrzył

2. to jest termometr który można zrobić samemu i bedzie bardziej funkcjonalny niż to coś

3 tylko innovatec z pośród tej trójki pozwala na monitoring

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi