Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam, mam maly problem, otoz Abit KN9 i Special Opsy kupione, no i zostala kwestia, ktorego Athlona x2 wziac... sklep praktycznie zostal juz wybrany tylko teraz czas na model, kupowac powinienem w przyszlym tygodniu, najpozniej po przyszlym tygodniu, w gre wchodzi: 3600+ (rozmawialem z pracownikiem, nie maja brisbane i czekaja na dostawe, tylko nie znaja terminu :mur:, poza tym brisbane = o/c, a ja chcialbym krecic proca dopiero po kupieniu 79xx/8xxx w grudniu <_< ) 3800+ (do tej pory kandydat n1 :x) 4200+ chcialbym zauwazyc ze przez najblizsze pare lat procesor nie bedzie raczej wymieniany, ew. dokupowane ramy, zasilacz etc. czyli "pomniejsze wydatki" pozdrawiam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Nie opyla sie raczej brać niczego poza brisbane lepiej zamowić z neta za 260+20zł kurier przy odbiorze :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) jak juz napisalem, w gre wchodzi tylko Infoglob, ew. sklepy z Lodzi... a oc ew. w grudniu dopiero Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Rearus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) jak juz napisalem, w gre wchodzi tylko Infoglob, ew. sklepy z Lodzi...w pierwszym lepszym na piotrkowskiej powinni mieć w ofercie :] ps - zapytaj tu jeszcze http://www.sirius.com.pl/ a oc ew. w grudniu dopieroco z tego czy w grudniu czy teraz :] te stare x2 sa mierne do O/C i przez te pare miechów w kompie nie nabierze ci potencjału do OC :rolleyes: a piszesz ze nie chcesz wymieniać przez dluzszy czas ... Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ja dokładnie będę kupował ten sam zestaw, zdecydowałem się na 3600+ Brisbane, ale ja większy problem miałem z pamięciami :D Bierzesz Spec opsy 800 czy 667 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 aaa, nie zauwazylem ze z Lodzi jestes ;), jak cos to napisz gg w pw i sie odezwe ;), no i dalej prosze o sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Jeśli 90 nm X2 to w wersji 65W. Dotychczas nikt nie zgłaszał problemów z OC Brisbane do 2700 MHz. (2600 bez podnoszenia napięcia CPU a to ważne dla zasilacza) W wersji 90 nm łatwo trafić na taki (zwłaszcza 89W) że będzie problem z dojściem do 2600 MHz i do tego prąd żre (chłodzenie zasilacz). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a jak 90 nm to ktora z w/w? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazoski Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 3800+, droższych się nie opłaca bo i tak podkręcisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 a jak 90 nm to ktora z w/w?Wyżej wymienione to nie wiadomo co to jest bo nie ma jednoznacznych oznaczeń CPU. Jeśli X2 90 nm to bierz takiego ADO4200CZBOX lub takiego ADO3800CZBOX (pierwszy troszkę mocniejszy ale przy OC to ma niewielkie znaczenie, dopłata daje mniejszy pobór prądu przez płytę dzięki niższemu HTT i średnio odrobinę lepsze OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Szukaj Brisbane, innych już się nie opłaca kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jak juz napisalem, w gre wchodzi tylko Infoglob, ew. sklepy z Lodzi... a oc ew. w grudniu dopiero W grudniu to będzie złom na skale światową i te 2.6 będziesz mógł wsadzić między bajki i wierszyki. Sam wiem bo miałem kiedyś 3 gigowego Conroe teraz siedzie na Venice 2000mhz i patrze na procesy i cały czas 100 procent (chyba tylko ja wiem co przechodzę) poprostu się nie da z czegoś dobrego wrecz super szybkiego przejśc na jakiś low endowy shit. Kręć teraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 co do serii to gosc z infoglobu dal mi oznaczenia z 3600+ i 3800+ ktore maja teraz: 3600 ad03600iaa5ddcaalg0704fpmw 3800 ad03800iaa5culedbf0647gak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Ten pierwszy 3600 to 65 nm Brisbane. Czyli nie wie co ma w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2007 (edytowane) hmm, na stronie jest 0,09 ... musialbym obejrzec tego x2, chociaz z tym ze sa nie swiadomi juz sie raz przekonalem bo inny probowal mi wcisnac '3600+ x2 na jadrze Orleans' <_<, oczywiscie 0,65 :| Edytowane 17 Kwietnia 2007 przez Rearus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 sry za double post, a jak ma sie sprawa z 4000+ 0,65? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 (edytowane) sry za double post, a jak ma sie sprawa z 4000+ 0,65? tylko mnoznik większy od 3600+ brisbane reszta to te same bebechy :] Edytowane 18 Kwietnia 2007 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 a jakie chlodzenie do tego brisbane ? za ok. 2 miesiace powinna byc obudowa Cooler Master Centurion 534 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 poczciwy AC frezer 64 pro w zupełnosci wystarczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zależy ile masz kasy :wink: jak napisał Chemik16 AC freezer 64pro starczy, ale zawsze można sie skusić na Scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Ja dokładnie będę kupował ten sam zestaw, zdecydowałem się na 3600+ Brisbane, ale ja większy problem miałem z pamięciami :D Bierzesz Spec opsy 800 czy 667 ?sry nie zauwazylem posta, kupione juz 800 btw, myslalem juz o freezerze, ale ile powinienem na freezerze pojsc w oc? a jak scythe to ktory? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 scythe ninja chyba ze nie amsz tyle kasy to scythe mine tez dobry sam mam i nie narzekam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Brisbane sie tak mocno nie grzeją więc fryzjer powninien nawet do O/C starczyć ;] no chyba ze chcesz doplacic do tych kilku *C mniej :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Teraz kwestia zdobycia Brisbane w Lodzi ;), a co do 0,9 nm zaintrygowalo mnie to ze uzytkownik Kaz!o wykrecil 3800+, na 2,7 ghz na obnizonym napieciu, a w temacie o Brisbane ktos osiagnal w koncu stabilne 3 G? Pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rearus Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Sry, za kolejnego double posta... klik To napewno brisbane? bo dzisiaj chcialem zamawiac, ew. jak byscie mogli to dajcie link do brisbane z jakiegos dobrego sklepu. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...