Skocz do zawartości
Rengor

Komputer Dla Laika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, obecnie składam komputer dla znajomego. Jest on kompletnym laikiem w kwestii jakiegokolwiek podkręcania podzespołów komputerowych. Zaproponowałem mu taki oto zestaw:

Płyta Główna: Abit AB9 QuadGT

Procesor: Intel Core 2 Duo E6600

Pamięć RAM: GoodRam DDR2 2 x 1GB 800MHz

Karta graficzna: GeForce 7900 GS EVGA 256MB HDTV & 2x DVI (PCI-E) KO version (500/1380)

Dysk Twardy: Seagate 250 GB Barracuda ES (16MB, Serial ATA II)

Zasilacz: HuntKey HK-350AP

Proszę o ocenę danego konfigu oraz w miarę możliwości o jakieś porady co zmienić.

Ps. Zapomniałem dodać znajomy gra w grę o nazwie Lineage 2, wiec potrzebuje dużo ramu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem też nad zmiana płyty głównej na abita ab9pro bo skoro i tak nie podkręca wydaje sie być dobrym wyborem a do jakiegoś lekkiego oc zawsze sie nada :)

Jeśli nie QuadGT , to zwykły AB9. PRO ma tylko więcej złącz, IMO nie warto dopłacać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypowiedzcie się proszę na temat zasilacza, narazie jest jedna opinia na temat HuntKeya. Z tego co wiem to ten hp potrafi pociągnąć dobre konfigi a jak będzie w przypadku tego (nie wykluczam, że zawitam do niego na wakacjach i pobawię się w OC)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi