Rengor Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam, obecnie składam komputer dla znajomego. Jest on kompletnym laikiem w kwestii jakiegokolwiek podkręcania podzespołów komputerowych. Zaproponowałem mu taki oto zestaw: Płyta Główna: Abit AB9 QuadGT Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 Pamięć RAM: GoodRam DDR2 2 x 1GB 800MHz Karta graficzna: GeForce 7900 GS EVGA 256MB HDTV & 2x DVI (PCI-E) KO version (500/1380) Dysk Twardy: Seagate 250 GB Barracuda ES (16MB, Serial ATA II) Zasilacz: HuntKey HK-350AP Proszę o ocenę danego konfigu oraz w miarę możliwości o jakieś porady co zmienić. Ps. Zapomniałem dodać znajomy gra w grę o nazwie Lineage 2, wiec potrzebuje dużo ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eQ. Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Kartę zmień na Galaxy 7900gs ( sam mu ja podkręć ) Przydał by się ciut mocniejszy zasilacz np. TEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 i RAMy jeśli znajdziesz to A-Data. Reszta wydaje się OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Myślałem też nad zmiana płyty głównej na abita ab9pro bo skoro i tak nie podkręca wydaje sie być dobrym wyborem a do jakiegoś lekkiego oc zawsze sie nada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Jak nie będzie robił oc to możesz wziąć x1950pro jest szybszy od 7900gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) Ale warto dodać, że po OC obu kart to 7900GS wychodzi na prowadzenie. I również polecam AB9 / AB9PRO. Taniej, a różnicy nie zauważy. Reszta ok. Edytowane 24 Kwietnia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Myślałem też nad zmiana płyty głównej na abita ab9pro bo skoro i tak nie podkręca wydaje sie być dobrym wyborem a do jakiegoś lekkiego oc zawsze sie nada :)Jeśli nie QuadGT , to zwykły AB9. PRO ma tylko więcej złącz, IMO nie warto dopłacać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rengor Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wypowiedzcie się proszę na temat zasilacza, narazie jest jedna opinia na temat HuntKeya. Z tego co wiem to ten hp potrafi pociągnąć dobre konfigi a jak będzie w przypadku tego (nie wykluczam, że zawitam do niego na wakacjach i pobawię się w OC) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ten Huntkey ładnie trzyma napięcia, moc rzeczywista to ok.450 W :) Jest OK i powinien wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ja bym jednak dal jakas dobra mobo. moze kolega bedzie chcial OC zrobic, i co? bedzie musial mobo wymienic :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaDiQ Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2007 ja bym jednak dal jakas dobra mobo. moze kolega bedzie chcial OC zrobic, i co? bedzie musial mobo wymienic :PAb9 pr0 z palcem w (każdy wie gdzie :wink: ...) zrobi fsb 400 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...