Skocz do zawartości
KiNDer

Ostatnie Tchnienie Na Agp

Rekomendowane odpowiedzi

• Płyta główna: Soltek SL-85ERV; socket 478; chipset VIA :(
  • Pamięć: No name 512 MB PC2700 DDR + Kingston 512 MB PC3200 DDR
  • Procesor: Intel Pentium 4 2533 MHz, Northwood A80532
  • Graficzna: ATI Radeon 9800 Pro 128MB/256bit
Dużo już z mojego sprzętu nie wycisnę - na tym socket'cie to chyba maksimum, co może być (w miarę rozsądku). Pozostaje mi tylko wymiania Radeona na jakąś kartę działającą jeszcze na AGP ale z DX9 i shaderami 3.0. Niestety brakuje mi funduszy na wymianę całej platformy, chciałbym na tej pociągnąć jeszcze minimum półtora roku.

Myślę intensywnie nad jakimś GeForce'm 7600GT, ew. GS - ale bardziej skłaniam się ku GT. Kluczowe pytanie:

- czy jest w ogóle sens wymiany na którąś z tych kart? Czy reszta komponentów pozwoli na wyciągnięcie chociażby większej części mocy (mam na myśli głównie GT)? Myślę także nad dołożeniem gigowej kostki ramu...

A, zasilacz - Chieftec 400W.

Już nie raz na tym forum otrzymałem pomoc, liczę na to samo teraz. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz (który mam :P) chyba wystarczy pod GS/GT?

Hm, a jeślibym dołożył ten 1GB RAMu? To z GSa więcej wyciągnie? Jak sprawa będzie wyglądać przy GT? Równie beznadziejnie przy 1GB czy 2GB?

Sam nie wiem, do wszystkiego prócz gier obecna platforma mi starcza. Ale jednak jestem entuzjastą gier, jednakże jestem świadom, ile się traci na nowym sprzęcie. :( (tym bardziej że dzisiejsze ceny kart pod DX10 są niewyobrażalne)

I nie chcę się zajmować O/C...

Edytowane przez KiNDer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi