KiNDer Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Płyta główna: Soltek SL-85ERV; socket 478; chipset VIA :( Pamięć: No name 512 MB PC2700 DDR + Kingston 512 MB PC3200 DDR Procesor: Intel Pentium 4 2533 MHz, Northwood A80532 Graficzna: ATI Radeon 9800 Pro 128MB/256bit Dużo już z mojego sprzętu nie wycisnę - na tym socket'cie to chyba maksimum, co może być (w miarę rozsądku). Pozostaje mi tylko wymiania Radeona na jakąś kartę działającą jeszcze na AGP ale z DX9 i shaderami 3.0. Niestety brakuje mi funduszy na wymianę całej platformy, chciałbym na tej pociągnąć jeszcze minimum półtora roku. Myślę intensywnie nad jakimś GeForce'm 7600GT, ew. GS - ale bardziej skłaniam się ku GT. Kluczowe pytanie: - czy jest w ogóle sens wymiany na którąś z tych kart? Czy reszta komponentów pozwoli na wyciągnięcie chociażby większej części mocy (mam na myśli głównie GT)? Myślę także nad dołożeniem gigowej kostki ramu... A, zasilacz - Chieftec 400W. Już nie raz na tym forum otrzymałem pomoc, liczę na to samo teraz. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 ten 9800 pro to max co bym wlozyl do tego konfigu, 7600 bedzie sie dusil, bez senu jest poza tym kupno gt zamiast gs, ta sama karta tylko takty inne a cena wieksza zbieraj na nowa platforme, zmiana grafy jest bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 jeśli już zmieniać to na 7600GS, ale i to w połączeniu z 1GB ramu więcej nie da Ci gwarancji, że pograsz przez następne półtora roku. Zasilacz lepiej AmacroX Warrior 450 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KiNDer Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 (edytowane) Zasilacz (który mam :P) chyba wystarczy pod GS/GT? Hm, a jeślibym dołożył ten 1GB RAMu? To z GSa więcej wyciągnie? Jak sprawa będzie wyglądać przy GT? Równie beznadziejnie przy 1GB czy 2GB? Sam nie wiem, do wszystkiego prócz gier obecna platforma mi starcza. Ale jednak jestem entuzjastą gier, jednakże jestem świadom, ile się traci na nowym sprzęcie. :( (tym bardziej że dzisiejsze ceny kart pod DX10 są niewyobrażalne) I nie chcę się zajmować O/C... Edytowane 29 Kwietnia 2007 przez KiNDer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Hmm przeciez za sprzedaz swojego kompa plus kase na 1GB ramu i 76GT/GS mozesz juz spokojnie zlozyc przyzwoity konfig na AM2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2007 no za ~650zł masz juz brisbane 3600+ / Abita KN9 / 1Gb ramu :] do tego jakas grafa tylko :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...