szwabek Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Witam, wczoraj przegwintowując chłodnice (Cooltek Exstream 120) uległa ona zniszczeniu... Sprawa wyglądała tak. Poszedłem z chłodnicą do konserwatora ( w akademiku) i poprosiłem żeby mi przegwintował otwory na M4. Niestety on zrobił to trochę za mocno i uszkodził żeberka (czy jak to inaczej nazwać) chłodnicy. Obecnie chłodnica przecieka. Nie wiem co teraz mogę zrobić?? Czy ratuje mnie tylko zakup nowej?? Czy jakiś silikon czy coś innego spełni role (zatamuje) ale nie zapcha.... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Musisz zlokalizować miejsce przecieku, generalnie od jego dostępności zależy czy uda się ją załatać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Miejsce przecieku jest dokładnie pod dzirami na śruby, pod gwintami! Ciezko dostepne! :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Jakis czase temu tez przedziurawilem swoja chlodnice. Dokladnie posrodku kanalu. Zalatalem to silikonem ale krotko potem zaczelo cieknac :/ Na szczescie udalo sie ja zalatac. Wlozylem kawalek lutu do srodka i podgrzalem lutownica i jak do tej pory dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwabek Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Hmm lutowanie w tym miejscu może być ciężkie.. słyszałem że sa zakłady gdzie lutują chłodnice może spróbuje.. zawsze lepeij wydac 20pln niz 130pln.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 Kolega swoja chlodnice zalatwil w podobny sposob, mial za dlugie sruby poprostu. Mocna lutownica, kalafonia i cyna.... poszlo dosc latwo i nie cieknie do dzisiaj :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 1 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2007 ze swojej strony moge polecic Ci Mechl!n'a z forum. z chlodnicami potrafi zrobic cuda :). w galerii wc w moim temacie znajdziesz jak odnowil jedna moja. perfekcjonista. zalutowanie jakiegokolwiek otworku zapewne nie bedzie stanowilo dla niego problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subvoice Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Ja kupiłem chłodniczkę uszkodzona w ten sposób właśnie. Po 2 dniach mooozoooolnego usuwania poxyliny po prostu zaniosłem do zakładu naprawiajacego chłodnice. Zrobili mi to chyba za 20zł. Przy okazji sprawdzili szczelność. Nawet dość estetycznie im to wyszło. Sporo się tylko nagadałem o wodzie w kompie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Poszedłem z chłodnicą do konserwatora ( w akademiku) i poprosiłem żeby mi przegwintował otwory na M4.Zejdę trochę z tematu - choć jeden otwór udało się przerobić na M4? Pytałem w kilku sklepach i generalnie odradzali M4, prędzej M5, ale wtedy śruby robią się trochę za duże... Ciekawi mnie jak się spisuje M3,5 -> M4, u mnie chłodnica wisi na suficie, więc wolałbym żeby śruby trzymały solidnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zejdę trochę z tematu - choć jeden otwór udało się przerobić na M4? Pytałem w kilku sklepach i generalnie odradzali M4, prędzej M5, ale wtedy śruby robią się trochę za duże... Ciekawi mnie jak się spisuje M3,5 -> M4, u mnie chłodnica wisi na suficie, więc wolałbym żeby śruby trzymały solidnie. pytalem o m4 w coolteku swego czasu mechlina, nie wspominal i jakimkolwiek problemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...