scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Od jakiegoś czasu mam denerwujący problem w grach: gra śmiga klikadziesiąt fps a co jakiś czas na ułamek sekundy zatrzymanie, jakby coś doczytywało (gram głównie w css). Robiłem porządki na dysku, wywaliłem co niepotrzebne, defragmentowałem ale dalej to się nie zmieniło. Moja grafa to 6600GT na najnowszych sterach. Proszę o jakieś pomysły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 a reszta sprzetu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) płyta NF7 Athlon XP (12x200MHz) 2x512MB Goodram dysk samsung 160GB Edytowane 2 Maja 2007 przez scota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Zwiększ plik stronicowania. System->Zaawansowane->1 Ustawienia->Zaawansnowane A zasilacz? Marka/model? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Plik stronicowania miałem 512MB i zwiększyłem do zalecanych 1534MB, poprawa jest ale nie wyeliminowało to całkowicie problemu. Zasilacz Chieftec 360W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 (edytowane) najnowsze sterowniki to tego gf to niezbyt dobry pomysl. a temperatury? poza tym podczas grania jakie masz programy uruchomione? Edytowane 2 Maja 2007 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Próbowałem na innych sterach ale nic nie zmienia. Temperatury niskie (mam WC). Csa odpalam nie mają uruchomionego żadnego programu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 nawet zadnego antywira, firewalla itp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Kompletnie nic, w trayu tylko Nvidia Settings Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Nie wiem o ile może to się okazać pomocne ale: -na dust czasami straszna przycinka i fpsy spadają do kilkunastu -na dust2 występują przycięcia opisane wcześniej -na office przycinanie prawie nie występuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2007 Pusc na 12x166 i do tego pamieci synchronicznie - 333@ 2,5-3-3-9. No i sugerowalbym jakis antywirus i firewall bo zostawianie podlaczonego kompa bez ochrony... Gorzej niz zle. :| Pozatym - czemu to jest w Windowsie a nie Podstawowych? Lub tez w watku o CSS :rolleyes: I naucz sie edytowac posty a nie walic jeden za drugim... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 3 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2007 Zmiana taktów nie pomogła. Ps. Ja czasem antywirem przeskanuje dysk i starczy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 to sie kiedys zdziwisz skad tyle syfu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 I tak winde muszę instalować co jakiś czas na nowo. Ale schodzimy z tematu ... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 1. Przeskanuj SpyBot. 2. Od kiedy się to dzieje? Od zmiany karty/zasilacza/ustawień bios(o/c)? 3. Przejedź pamięci GoldMemory - jak posypie błędami, to uszkodzone lub źle ustawione (zbyt ostre timingi). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 (edytowane) System jest czysty, niedawno instalowany. Niestety nie pamiętam od kiedy to się dzieje, dawno nie grałem (wymieniałem grafe i ramy może to?). Sprawdzałem ram jakimiś programami do tego przeznaczonymi ale błędy nie wyskakują. Mam wrażenie że to właśnie w nich problem. Timingi są słabiutkie i nawet zamieniłem w slotach żeby duala nie było. PS wyłączyłem HDR w csie i na de_dust znacznie się poprawiło! na d2 dalej to samo Edytowane 4 Maja 2007 przez scota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Sprawdź na innej grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 Oj tego to podejmę się dopiero po maturach :wink: Z WC to kawał czasu może zająć :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No i sugerowalbym jakis antywirus i firewall bo zostawianie podlaczonego kompa bez ochrony... Gorzej niz zle. :|Bez antywira da radę, trzeba tylko umiejętnie korzystać z kompa i netu. Podstawowe pytanie: jaki system? XP, XP SP1, XP SP2, 2k, wio Viśta? Grafikę z jakiej na jaką wymieniałeś? Ati :arrow: nVidia, odwrotnie, a może jeszcze inaczej? Stery zmieniałeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 No i oczywiście stery do płyty do sprawdzenia/zmiany - jeśli wcześniej nikt o tym nie pisał. Aaaa... jeszcze jedno. Zasilanie do grafiki podłączone? 6600GT chyba tak owe posiada... Poza tym w razie czego pomóc może (chociaż nie musi) naprawa systemu lub format i nowa instalacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scota Opublikowano 4 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2007 System XP z SP2, po wymianie grafy dysk był formatowany, stery od płyty też poinstalowane. Grafa podłączona prawidłowo. Może jeszcze spróbuje na pojedynczej kości ram odpalić. Oprócz tego że wymiana grafy zajmie mi sporo czasu muszę jakąś nvidie zapodać a tego na składzie nie mam :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...