Skocz do zawartości
scota

Przycinanie

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam denerwujący problem w grach: gra śmiga klikadziesiąt fps a co jakiś czas na ułamek sekundy zatrzymanie, jakby coś doczytywało (gram głównie w css). Robiłem porządki na dysku, wywaliłem co niepotrzebne, defragmentowałem ale dalej to się nie zmieniło. Moja grafa to 6600GT na najnowszych sterach. Proszę o jakieś pomysły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem o ile może to się okazać pomocne ale:

-na dust czasami straszna przycinka i fpsy spadają do kilkunastu

-na dust2 występują przycięcia opisane wcześniej

-na office przycinanie prawie nie występuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pusc na 12x166 i do tego pamieci synchronicznie - 333@ 2,5-3-3-9.

No i sugerowalbym jakis antywirus i firewall bo zostawianie podlaczonego kompa bez ochrony... Gorzej niz zle. :|

Pozatym - czemu to jest w Windowsie a nie Podstawowych? Lub tez w watku o CSS :rolleyes:

I naucz sie edytowac posty a nie walic jeden za drugim...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System jest czysty, niedawno instalowany. Niestety nie pamiętam od kiedy to się dzieje, dawno nie grałem (wymieniałem grafe i ramy może to?). Sprawdzałem ram jakimiś programami do tego przeznaczonymi ale błędy nie wyskakują. Mam wrażenie że to właśnie w nich problem. Timingi są słabiutkie i nawet zamieniłem w slotach żeby duala nie było.

PS wyłączyłem HDR w csie i na de_dust znacznie się poprawiło! na d2 dalej to samo

Edytowane przez scota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i sugerowalbym jakis antywirus i firewall bo zostawianie podlaczonego kompa bez ochrony... Gorzej niz zle. :|

Bez antywira da radę, trzeba tylko umiejętnie korzystać z kompa i netu.

Podstawowe pytanie: jaki system? XP, XP SP1, XP SP2, 2k, wio Viśta?

Grafikę z jakiej na jaką wymieniałeś? Ati :arrow: nVidia, odwrotnie, a może jeszcze inaczej? Stery zmieniałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i oczywiście stery do płyty do sprawdzenia/zmiany - jeśli wcześniej nikt o tym nie pisał.

Aaaa... jeszcze jedno. Zasilanie do grafiki podłączone? 6600GT chyba tak owe posiada...

Poza tym w razie czego pomóc może (chociaż nie musi) naprawa systemu lub format i nowa instalacja.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

System XP z SP2, po wymianie grafy dysk był formatowany, stery od płyty też poinstalowane. Grafa podłączona prawidłowo. Może jeszcze spróbuje na pojedynczej kości ram odpalić.

Oprócz tego że wymiana grafy zajmie mi sporo czasu muszę jakąś nvidie zapodać a tego na składzie nie mam :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi