Pan Pianka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Szukałem w całym temacie o e6750 i nie znalazłem tam nic. Nie moge znalezc funkcji EIST w biosie. Może się ona nazywac jakoś inaczej albo w jakim dziale powinna być mniej wiecej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Advanced bios features. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Znalazłem tą fukncje SpeedStep i wyłączyłem i nadal mam 2,13Ghz. Poza tym znalazłem na innym forum, że trzeba jeszcze wyłączyć funkcje C1E i tka też zrobiłem jednak to nie dało rezultatu, nadal jest taktowany na 2,13Ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Znalazłem tą fukncje SpeedStep i wyłączyłem i nadal mam 2,13Ghz. Poza tym znalazłem na innym forum, że trzeba jeszcze wyłączyć funkcje C1E i tka też zrobiłem jednak to nie dało rezultatu, nadal jest taktowany na 2,13Ghz. ZMIEN SZYNE FSB z 266 na 333MHz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 mam szyne ustawioną na 333. co dziwniejsze w CPUz pisze mi ze mam 266 :| WTF?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 To może manualnie ustaw fsb i mnożnik ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 Ustaw 334 i zobacz co ci pokaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 p5k dziala bez problemu po ustawieniu 333 z prockami z fsb 200 i 266. A f10 w biosie naciskasz :D ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 20 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2007 tak naciskam ale niestety nic to nie daje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 a jeszcze pytanie czy sam składałeś kompa czy go zamawiałeś? .. chociaż nie.. jeżeli wszystko pokazuje że cpu to e6750 to pewnie tak jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 sam składałem kompa i jestem pewnym że to e6750 poza tym w nazwie procka figuruje 266 co mowi samoza siebie. Jestem w kropce jeszcze jakies pomysly? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rav85 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 wgrac nowy bios?? jak masz p5k ta jasna to pewnie masz stary bios i nie ma supportu dla fsb 1333 czyli 333 ja aktualnie mam te mobo jako zastepczne za moje i jest wsio ok bios mam 0704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Problem w tym, że biosa mam zaktualizowanego, bo wczoraj zanim przyszedłem na forum zapytać zaktualizowalem go... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Jestem w kropce jeszcze jakies pomysly? Ustaw 334 i zobacz co ci pokaze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) Pianka Co do ustawien CPU to dla ulatwienia zapodaje screeny CPU Configuration Potem ustaw tak jak na screenie Edytowane 21 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 przy ustawieniu 334 zmienia sie taktowanie na 2,14Ghz. A po ustawieniu tego jak na screenach nadal mam 2,13Ghz zrob moze jeszcze screeny JumperFree configuration jak bys mogl, wdzieczny bede. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 sam składałem kompa i jestem pewnym że to e6750 poza tym w nazwie procka figuruje 266 co mowi samoza siebie. Jestem w kropce jeszcze jakies pomysly? W nazwie CPU figuruje 266, co mowi samo za siebie, ze to nie moze byc E6750. Daj screen z CPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P!xelek Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Pewnie chodzi o 2.66 GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Oto screen z CPU Z: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 FSB FRQ :arrow: 333 Na poczatek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoloos Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 Też mam E6750 i p5k-e i mam bardzo podobny problem tylko u mnie chodzi na seryjnym 2.66 ale kompletnie nie reaguje na jakiekolwiek zmiany tak jak u Ciebie jak ustawie FSB 400 to przestawia się z 2.66 na 2.68 :blink: Przestawiałem chyba wszystko co wiem co robi i nic, ale moja płyta jest chyba zwalona i na gwarancję wysyłam z powodu "niuruchamiania się" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 cpu ratio 8 fsb 333 pcie 103 dram jak ci pasuje strap 266/333 reszty nie ruszaj bo popsujesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 (edytowane) To samo mam z tym nieuruchamianiem się ;/ Myślałem, że problem tkwi w biosie i zrobilem upgrade jednak problem nadal wystepuje ;/ [Edit] wiec tak, FSB FRQ mam ustawione 333 cały czas reszte ustawiłem tka jak mi napisaliscie i nic to nie dalo ;/ Właśnie to mnie zastanawia, że bios i AI Suite(oprogramowanie plyty glownej) pokazuje mi fsb 333 a CPU z nie... Edytowane 21 Listopada 2007 przez Pan Pianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tucz Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 a masz najnowsza wersje cpu-z? sprawdzales w jakims innym programie ile pokazuje? moze cpu-z cos zle wskazuje :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 21 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2007 tak sprawdzalem nawet w jednym programie tym AI Suite pisze 266 a jak wejdziesz w advanced to jest 333 :| chore? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam. Wczoraj juz do konca zlozylem zestawik, ktory kompletowalem od dwoch tygodni. E6750 P5K-E Sonic + itp. jeszcze nie wkladalem do budy, tym sie zajme w weekend. odpalilem, wszystko dziala, jednak Bios nie moglby byc bardziej inny niz jest, od tego ktory mam w swojej starej MSI Kt4. gdzies w necie znalazlem maly faq jak sobie posustawiac podstawowe parametry. bo z tym wszysktim jestem jakies 4 lata w plecy. wszedlem do: JumperFree Configuration. W niej przestawilem AI Tuning na Manual. Tam mozna zmienic FSB procka, wyczytalem ze standardowo dla C2D to 266, a ustawione bylo 333. jak wiec to jest ? bo nie wiem czy zle wyczytytalem czy zle ustawione w biosie. chodzi mi o ustawienia standardowe, OC bede sie bawil dopiero za jakis czas. czy znacie moze jakas stronke lub faq, jak wszystko poustawiac w biosie zeby bylo optymalnie? bo ja jak narazie to sie troche gubie w tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Ale jeszcze na długo przed debiutem Penryna, Intel ujawnił całą linię 65-nanometrowych procesorów o architekturze Conroe, wyposażonych w 1333-megahercową szynę FSB. Do naszego laboratorium trafiły dwa modele z tej linii – E6550 i E6750. Jedna z ostatnich linijek naglowka arta o E6750 @ PcLab. :rolleyes: A co do Faq'a - dziiing pewnie ktos cos podawal w temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkMind Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 Jedna z ostatnich linijek naglowka arta o E6750 @ PcLab. :rolleyes: A co do Faq'a - dziiing pewnie ktos cos podawal w temacie. dzieki za odp. ale to ze E6750 ma FSB1333 to wiem. byc moze zle sie wyrazilem. chodzi mi o ustawienie w biosie: CPU Frequency - FSB Frequency Wlasnie wyczytalem w instrukcji ze dla prockow FSB 1066 nalezy ustawic FSB 266, czyli mialem dobrze ustawione ze dla mojego bylo 333? zmylilo mnie to ze w mojej starej plycie, to bylo ustawione na 100 chyba, i trzeba bylo ustawic samemu recznie, a tu widze chyba plyta madrzejsza odemnie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Pianka Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) tak dla twojego powinno byc 333. Ale sprawdz sobie czy Twój procek rzeczywiście pracuje z taka czestotliwoscia jak powinien. A co do moich problemów to zamieszczam kolejny screen. Nie rozumiem dlaczego FSB wynosi 1066, podczas gdy CPU Frequency wynosi 333. Prosze o pomoc po raz kolejny ;/ Edytowane 22 Listopada 2007 przez Pan Pianka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2007 (edytowane) Nagly wysyp narybku w Intelowskim jeziorze ;) Ludzi poczytajcie wiecej tego Threada , ewentualnie threada o E6750 Nie rozumiem jak mozna kupic mobo , proca i nie wiedziec nic o kupionym sprzecie nawet na jakim fsb ma pracowac ow proc . toz to chyba tata kupil ,albo babcia prezent zrobila ;/ Sam jestem "nowy" w intelowskiej rodzinie ;) mam to co w podpisie od ponad miesiaca ,ale tylu beznajdziejnych pytan nigdy nie zadawalem . Pan Pianka Se odpusc duperele w stylu AI.Booster dla zoltodziobow poczytaj , oblookaj screeny z biosu z ustawieniami CPU i przejdz do Manualnego OC. Ja i Orgiusz zapodalismy screeny z biosu pokukaj i wprowadz jakies madre zmiany w swoim sprzecie . Tu kolejne pomocne ( mam nadzieje ) zrzuty z biosu Zniz odpowiednio takty FSB np 333-350 , daj CPU Voltage na Auto i jechaj z OC . Edytowane 22 Listopada 2007 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...