Skocz do zawartości
Cwany

Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Hm. Mam starą płytę główną. Gniazdo do procesora ma 1 socket 463. I jaki procesor radzilibyście dokupić do takiego sprzetu:

płyta główna: ASRock K7S8X v3

1,25 gb RAM

karta graficzna: palit GeForce 7600 gt pod AGP

Bardzo proszę o rade, bo sam nie wiem co kupić w cenie do około 300 złotych.

Dziękuje i pozdrawiam. ;)

aha, moja obecna płyta główna to AMD Athlon 2500 + (1,8MHz)

Edytowane przez Cwany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

aha, moja obecna płyta główna to AMD Athlon 2500 + (1,8MHz)

Nie płyta, tylko procesor chyba :)

IMO nie ma sensu - procki na sA kosztują teraz dużo więcej niż nowe na s939/AM2, a są wolniejsze i to sporo. Pozbądź się tego co masz i składaj coś nowego - rozbudowa sA jest bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wpadłeś koleś. Trzeba było się pierw poradzić na forum. Tak jak YogiCK mówi pchanie się w A nie ma sensu. Z tego co pamiętam to pod am2 był asrock na nforce 3 (czyli z agp)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej sprzedaj proca, płyte, ram i grafike. I w zależności od tego ile będziesz miał kasy będzie można coś rozsądnego kupić. Za proca i płyte dostaniesz coś koło 200 zł do tego ok 350 zł za grafike i ok 200 zł za ram + 300 zł które chciałeś przeznaczyć na procesor.

Za to kupujesz:

AMD X2 3600+ za ok 260 zł

ABIT KN9 za ok 250 zł

Palit 7600GS ok 330 zł

1 GB goodram za ok 150 zł

Łącznie wydasz ok 990 zł.

Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Możesz zawsze zminić X2 na jednordzeniowca i w zamian kupić np 7600GT ale moim zdaniem jeśli 7600GS można na tyle podkręcic że dorówna 7600GT to po co przepłacać??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzikidaniel - masz gadu-gadu? jeśli tak, to czy mógłbyś podać numer, bo ty się na tym znasz, a ja nie chce tutaj tak wypytywać, a na PW też za bardzo nie lubię pisać.

btw. Ale to jest przecież oczywiste, że płyta główną plus ram, karta graf i procek nie pójdą w jednym czasie, a przez ten czas chyba nie będę miał komputera, i tym bardziej nie będę ich miał jak sprzedawać. Ale całe szczęście, że mam wujka, który ma sklep komputerowy, bo za tą kartę GeForce 7600 GT zapłaciłem 360 zł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi