Cwany Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 (edytowane) Hm. Mam starą płytę główną. Gniazdo do procesora ma 1 socket 463. I jaki procesor radzilibyście dokupić do takiego sprzetu: płyta główna: ASRock K7S8X v3 1,25 gb RAM karta graficzna: palit GeForce 7600 gt pod AGP Bardzo proszę o rade, bo sam nie wiem co kupić w cenie do około 300 złotych. Dziękuje i pozdrawiam. ;) aha, moja obecna płyta główna to AMD Athlon 2500 + (1,8MHz) Edytowane 10 Maja 2007 przez Cwany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Cytat aha, moja obecna płyta główna to AMD Athlon 2500 + (1,8MHz)Nie płyta, tylko procesor chyba :) IMO nie ma sensu - procki na sA kosztują teraz dużo więcej niż nowe na s939/AM2, a są wolniejsze i to sporo. Pozbądź się tego co masz i składaj coś nowego - rozbudowa sA jest bez sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Jak to? Ja dopiero dzis kupiłem nową karte na AGP. I mam się pozbyć płyty głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capone Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 No to wpadłeś koleś. Trzeba było się pierw poradzić na forum. Tak jak YogiCK mówi pchanie się w A nie ma sensu. Z tego co pamiętam to pod am2 był asrock na nforce 3 (czyli z agp) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Rozwiązaniem ratującym sytuację może być ostatecznie płyta Asrock 939Dual-VSTA, która posiada gniazdo AGP i PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Czyli najlepszym rozwiązaniem było by kupno płyty głównej z s939/AM2 i dodatkowo AGP? Ile by coś takiego kosztowało? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Najlepiej sprzedaj proca, płyte, ram i grafike. I w zależności od tego ile będziesz miał kasy będzie można coś rozsądnego kupić. Za proca i płyte dostaniesz coś koło 200 zł do tego ok 350 zł za grafike i ok 200 zł za ram + 300 zł które chciałeś przeznaczyć na procesor. Za to kupujesz: AMD X2 3600+ za ok 260 zł ABIT KN9 za ok 250 zł Palit 7600GS ok 330 zł 1 GB goodram za ok 150 zł Łącznie wydasz ok 990 zł. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie. Możesz zawsze zminić X2 na jednordzeniowca i w zamian kupić np 7600GT ale moim zdaniem jeśli 7600GS można na tyle podkręcic że dorówna 7600GT to po co przepłacać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 dzikidaniel - masz gadu-gadu? jeśli tak, to czy mógłbyś podać numer, bo ty się na tym znasz, a ja nie chce tutaj tak wypytywać, a na PW też za bardzo nie lubię pisać. btw. Ale to jest przecież oczywiste, że płyta główną plus ram, karta graf i procek nie pójdą w jednym czasie, a przez ten czas chyba nie będę miał komputera, i tym bardziej nie będę ich miał jak sprzedawać. Ale całe szczęście, że mam wujka, który ma sklep komputerowy, bo za tą kartę GeForce 7600 GT zapłaciłem 360 zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 10 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2007 Kliknij na moją nazwe to znajdziesz nr gg :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 powiedz co wybrales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwany Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 To co opisał danieldziki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...