milus86 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Witajcie. Mam dość dziwny problem z niektórymi grami, co prawda nie nowymi, ale tłumaczenie że "stare" gry tak mają jest dość śmieszne, bo są to dość istotne problemy. Chodzi mi generalnie o grę Shogo (gra stara, ale jara, od czasu do czasu w nią pogrywam). Gdy uruchamiam grę (po uprzednim wybraniu renderingu Direct3D i rozdziałki 1152x864), wszystko jest niby ok aż do momentu kiedy wybiorę w menu głównym gry nowa gra->poziom trudności itd... . Kiedy zaczyna mi się ładować plansza to w tym momencie jest właśnie zwis i po paru sekundach czarny obraz i po paru następnych reset kompa. Jest tak za każdym razem, i co ciekawe nawet gdy ustawię Software`owy rendering w grze. Próbowałem już wszystkiego, żonglowałem wręcz sterownikami do mojej karty, od Catalystów, przez Omegi aż po DNA drivers, niestety cały czas to samo. Przeinstalowywałem sterowniki do chipsetu płyty i nic. Co się może dziać. Następną grą jest Quake2. Po uruchomieniu gry mam komunikat: Pamieć nie może być "written", w każdym razie coś podobnego. Jak wyżej zamiana sterowników nie przynosi rezulatów. Czy nie jest to czasem kwestia ustawienia jakiejś opcji w biosie?? Bo karta uszkodzona chyba raczej nie jest bo takie gry jak Quake3 czy DOOM3 działają mi bez zarzutów. kom: A64 3200+ (Venice), płyta A8V Deluxe, 2x512MB RAM DDR400 Kingston CL3, Sapphire R9800Pro 128MB/256bit (chłodzenie ZALMAN VF700Cu), HDD80GB, Windows XP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Sprzęt kręcony? Jeśli tak to go odkręć ;). Pamięci przetestuj memtestem lub goldmemory i przede wszystkim przeskanuj system jakimś antywirusem w pełnym tego słowa znaczeniu np. Nod32, bo całkiem możliwe, że masz system jakimś [ciach!]em zasyfionym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milus86 Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Sprzęt niekrećony, a skana zaraz zrobię Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Jak jeszcze nie czytałeś, to zapraszam tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=100972 Być może jakiś akapit okaże się zbawienny. I że się tak zapytam... Jaki zasilacz? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...