wampir Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 Czy ktos probowal modowac i zakladac tansze coolery z heat pipami typu freezer 4/7/64 na grafe ??? Moze ktorys jest bardziej podatny tak aby w cenie do 100pln miec wydajnosc przewyzszajaca zalmana vf-900cu przy znosnej kulturze pracy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 20 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2007 (edytowane) Czy ktos probowal modowac i zakladac tansze coolery z heat pipami typu freezer 4/7/64 na grafe ??? Moze ktorys jest bardziej podatny tak aby w cenie do 100pln miec wydajnosc przewyzszajaca zalmana vf-900cu przy znosnej kulturze pracy Nie wiem jak wygląda wydajność vf-900cu, ale za cene 100zł zrobiłem coś takiego co jest niesłyszalne a 7300GT @ 600/1600 nie widział więcej jak 55 stopni w stresie. Oczywiście wentyle (z autom. reg. obr) zostały skręcone przy pomocy kontrolera tak aby ruszały dopiero gdy jest ciepło, ledwo się kręcą tylko wymiatając ciepłe powietrze. Kultura pracy mojego chłodzenia jest wysoce wysoka, bo jest to niesłyszalne. --edit-- Jeśli zaś chodzi o freezery to myślę że sobie dobrze poradzą, skoro niektórzy montują je jako pasywne i to z wyciętą częścią żeberek na NF4 osiągając niezłą wydajność to poradzą sobie z chipsetem na grafice o ile nie jest to jakaś niesamowita grzałka. Edytowane 20 Maja 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Tak tyko, ze koszt takiego cuda vs freezer uzywka (50pln) to jest roznica i pewnie wydajnosci freezera bedzie wyzsza. Jak zaadoptowac to ustrojstwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Hmm... Albo mi sie zdaje albo to z Xeona (chyba) dobrze nadaje sie na konwersje @ GPU. Pytanie czy masz chec poswiecic 130mm pod grafika [; Freezera ktos podwawal w temacie DFI [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 (edytowane) Vualá! Edytowane 22 Maja 2007 przez ...John Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 Vualá! Poprostu sliczne... A jakie temperaturki i oc ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 22 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2007 eee... stare dzieje, nie pamiętam już, ale swoją robotę odwalało ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...