Skocz do zawartości
wampir

Budzetowe Coolery Cpu Z Hp Na Vga

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos probowal modowac i zakladac tansze coolery z heat pipami typu freezer 4/7/64 na grafe ???

Moze ktorys jest bardziej podatny tak aby w cenie do 100pln miec wydajnosc przewyzszajaca zalmana vf-900cu przy znosnej kulturze pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos probowal modowac i zakladac tansze coolery z heat pipami typu freezer 4/7/64 na grafe ???

Moze ktorys jest bardziej podatny tak aby w cenie do 100pln miec wydajnosc przewyzszajaca zalmana vf-900cu przy znosnej kulturze pracy

Nie wiem jak wygląda wydajność vf-900cu, ale za cene 100zł zrobiłem coś takiego co jest niesłyszalne a 7300GT @ 600/1600 nie widział więcej jak 55 stopni w stresie. Oczywiście wentyle (z autom. reg. obr) zostały skręcone przy pomocy kontrolera tak aby ruszały dopiero gdy jest ciepło, ledwo się kręcą tylko wymiatając ciepłe powietrze. Kultura pracy mojego chłodzenia jest wysoce wysoka, bo jest to niesłyszalne.

post-133455-1179687368_thumb.jpg

--edit--

Jeśli zaś chodzi o freezery to myślę że sobie dobrze poradzą, skoro niektórzy montują je jako pasywne i to z wyciętą częścią żeberek na NF4 osiągając niezłą wydajność to poradzą sobie z chipsetem na grafice o ile nie jest to jakaś niesamowita grzałka.

Edytowane przez mookie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi