Maks! Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 (edytowane) Witam, Kupiłem na allegro Athlona 2500+ razem z Pentagramem 80alcu (miał być sprawny w 100%), który okazał się być spalony. (kosztowało mnie to ponad 180zł) Po miesiącu od wpłaty, po interwencji allegro i zawieszeniu jego konta, wysłał sprzęt - fatalnie zapakowany do tego niesprawny. Koleś 18lat kończy dopiero w październiku, nie chcę aby mu to nie uszło na sucho, w związku z tym mam czekać do tego października czy sprawę zgłosić nie czekając i będzie odpowiadał normalnie? Ile wynosi okres przedawnienia? Z góry dzięki za odpowiedzi Edytowane 28 Maja 2007 przez Maks! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 A sam skonczyłes 18 latek? Bierz dupe w kroki i rob to co kazdy powinien zrobic w cywilizowanym kraju. Skoro to wykroczenie(?) czy czymkolwiek to jest, popełnił w wieku niepełnoletnim to jakich cudow oczekujesz?! Krotko - buciki na nozki i na policje marsz. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Tak, jestem pełnoletni, tylko teraz za bardzo nie mam czasu na policję biegać, bo w tym tygodniu zaliczenia i egzaminy się zaliczają.. :/ Po mału sobie wszystko przygotowywuję, wydrukowałem potrzebne papiery itd Chciałem jeszcze zebrać informację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 Masz jego adres to dzwoń na informacje i się dowiedz o numer domowy, spróbuj się z jego rodzicami skontaktować, powiedz jak wygląda sytuacja, rodzice pewnie się wystraszą jak wspomnisz o policji i sądzie i dzieciak w zębach kase przyniesie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumin Opublikowano 28 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2007 a ma skonczone 17? bo jesli ma, to odpowiadac moze z art. 286 kodeksu karnego: Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...