m4z! Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 wczoraj jak kupowalem sprzet w proline i powiedzialem ze chce huntkey'a hk350ap to sprzedawca sie na mnie dziwnie popatrzyl i zasugerowal mi zebym sobie wzial rasurbo lc power 550w w cenie 229 zl czyli o 30 zl drozszy niz ten huntkey. ja jednak nigdy w zyciu nie slyszalem o firmie rasurbo, mowil mi ze to jest niemiiecka sprawdzona firma i nikt nie ma problemow z tymi zasilaczami, oferta ta dostepna tylko na slasku dlatego nie ma na stronie w ceniku tych zasilaczy. i teraz niewiem co zrobic - zostawic tego huntkeya czy jak bede jechal po jeszcze 1gb ramu wymienic za doplata na tego rasurbo. prosze o jakies porady :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Wierzysz w okazje?? Bo ja nie. Bierz tego Huntkeya i nie myśl nawet o tym szmelcu. Edytowane 1 Czerwca 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kater Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 RAM zasilaczowi różnicy nie robi - bierze za mało prądu i obciąża tylko linię 3,3V. Bierz HK 350W i luzik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 obciąża 3,3v tylko na starych płytach, w porządnych konstrukcjach bierze z +5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Wiesz. Sprzedawcy zazwyczaj wciskaja co im nie schodzi. Ja kiedys do sklepu poszedlem po zasilator. Powiedzialem ze chce jakiegos czifteca. To mi powiedzial ze qtec leszy. I uwierzylem. I wcisnal syf jakich malo. A ze sie wtedy nie znalem to wzialem. Zasilacz z zewnatrz pieknie wygladal jak na tamte czasy( z 3-4lata temu). Takze sprzedawcom wierzyc to za bardzo nie mozna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja nie mialem sily sie uzerac z tym debilem. Zestaw nie dla mnie tylko dla brata (kase z komunii wiec skromny) m2 3800 1gb kingmaxa 7600gs galaxy Chialem oczywiscie hk350ap to mowil cos o awaryjnosci , ze zwroty itd, jako ze bylem z matka ktora to lyknela a ja w sklepie nie chialem robic scen i sie smiac kolesiowi prosto w twarz. Powiedzialem tylko od tego jest gwarancja nawet jak sie HK zepsuje... koles zrobil wielkie oczy ucichl, no ale matka lyknela ten kit i tyle. Ja nie wiem jak tekie debile moga tam pracowac!! A jak zobaczylem potem w domu ze ten "zasilacz" ma 550W myslalem ze mnie krew zaleje... DEBIL! Na szczescie brat nie kreci hehe. Jedna zaleta zasilacz dość cichy :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 o firmie rasurbo, mowil mi ze to jest niemiiecka sprawdzona firma i nikt nie ma problemow z tymi zasilaczamii zapewne kuja je w tajemnych warsztatach żółci i skośnoocy bawarscy kowale Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 (edytowane) Rasurbo czy LC Power? Bo to dwie różne firmy - zasilacze dla tej drugiej produkuje Huntkey. Mam teraz w łapskach LC Power Super Silent v2.0 420W i powiem, że bardzo fajna zabawka, jak za swoją cenę (~160zł). Przy A64 2,8GHz@1,4V GF6600GT 4x512MB RAM 3xnapędy 1xHDD 1x12cm AC + 1x9,2cm AC ma toto wahania napięć na 12V na poziomie 0,03V w 3DMark2005. Największe zanotowane wahnięcie to 0,04V. Niezła zabawka, choć raczej 420W nie ma :/. A tak wogóle: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2255157 sprawdziłeś, czy wierzysz na słowo? Są dwie ścieżki ;] patrz - bierzemy HuntKey HK450-13BP ja zrobie z niego HK-350AP a LC-Power zrobi z niego LC-Power Silent Giant V.2 550W i oba to HuntKey więc takie pisanie... ;] wiecie o co chodzi. Widać, że LC Power zawyża moc... na szczęście ceny nie zawyża ;). Edytowane 1 Czerwca 2007 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 taa rrrrrasurrrbo "Zwycięzca wielu testów na zachodzie!" czy LC Power bo piszesz tak jakby to był jeden zasilacz <_< swoja droga skąd on wziął to u siebie w sklepie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 to bylo tak : rozmawiam na gg z magazynierem z proline oddzial katowice zeby sobie sprzet zarezerwowac i jak napisalem o hk to mi odpisal ze lepiej dolozyc 30 zl i wziac lc power 550w. no to ja mu pisze, ze nie chce jakiegos noname. na nastepny dzien jestem w sklepie i mowie nr zamowienia i powiedzialem sprzedawcy rowniez o tej rozmowie na gg dzien wczesniej. on przytaknal ze maja po 229 zl zasilacze rasurbo i chyba wspomnial cos tam ze to jest lc power ^_^ teraz to juz sam niewiem o jaki im chodzilo w takim razie. co do wypowiedzi o ramie - to chodzilo mi o to ze jak bede jechal 'przy okazji po 1gb ramu' pisalem juz o tym w temacie kingston 667, chcial mi koles dac na dwoch roznych kosciach - jedna elpida druga kingston i wzialem narazie tylko kingston, powiedzialem ze jak bedzie dostawa to wtedy wpadne po druga kostke ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 1 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2007 Jeśli to Silent Giant v2.0 550W to za 229zł niebardzo się opłaca... widziałem je gdzieś ostatnio za około ~180zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 tutaj kolejny powod, obok opini z afterparty po TTK we wrocu i malym felietonie w CDA by NIE KUPOWAC W PROLINE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4z! Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 tzn jesli ktos wie czego chce to nie ma problemu, ja sie nie dalem zwalowac ; ) ale rzeczywiscie dla newbies roznie to moze byc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Już od wielu lat LC POWER to zawyżony HK, ewentualnie z innym chłodzeniem. Jednak w 1 i 2 przypadku tabliczka ma niewiele wspólnego z rzeczywistością. Tylko że w 2 różne strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Hehe to co w podpisie zaczelo piszczec i komp sie restartowal, przyszla kolej na wymiane polecialem do prolina (najblizej i dosc tanio) po Hk 350AP, sprawdziwszy uprzednio czy sa na stanie, a byly. ja; Dziendobry. p; dziendobry czym moge sluzyc. ja; HK chialbym kupic 350ke. p; Uuu niestety wszystkie sa zarezerwowane. Prosze po 14 przyjechac. ja; Robote mam na 14, jak to zarezerwowane specjalnie sprawdzalem na necie.... :mur: p; No niestety, ale moze pan rasurbo wziac ja; (patrzac na niego z mina kolesia ktory chce mu zabic rodzine) CHYBA ZARTUJESZ! p; No dobra to tego HK wezniemy z zamowienia... Hehehe jednak to sa debile:) wcisna wszystko. Ps HK cichy jak trup:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) ano potwierdzam, że HK-350AP kończą się - zostało ostanie 15 sztuk, ale rasurboo.... :huh: Edytowane 7 Czerwca 2007 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Skąd oni biorą te nazwy? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...