Skocz do zawartości
m4z!

Hk 350ap Czy Rasurbo ;x?

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj jak kupowalem sprzet w proline i powiedzialem ze chce huntkey'a hk350ap to sprzedawca sie na mnie dziwnie popatrzyl i zasugerowal mi zebym sobie wzial rasurbo lc power 550w w cenie 229 zl czyli o 30 zl drozszy niz ten huntkey. ja jednak nigdy w zyciu nie slyszalem o firmie rasurbo, mowil mi ze to jest niemiiecka sprawdzona firma i nikt nie ma problemow z tymi zasilaczami, oferta ta dostepna tylko na slasku dlatego nie ma na stronie w ceniku tych zasilaczy. i teraz niewiem co zrobic - zostawic tego huntkeya czy jak bede jechal po jeszcze 1gb ramu wymienic za doplata na tego rasurbo. prosze o jakies porady :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz. Sprzedawcy zazwyczaj wciskaja co im nie schodzi. Ja kiedys do sklepu poszedlem po zasilator. Powiedzialem ze chce jakiegos czifteca. To mi powiedzial ze qtec leszy. I uwierzylem. I wcisnal syf jakich malo. A ze sie wtedy nie znalem to wzialem. Zasilacz z zewnatrz pieknie wygladal jak na tamte czasy( z 3-4lata temu). Takze sprzedawcom wierzyc to za bardzo nie mozna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mialem sily sie uzerac z tym debilem. Zestaw nie dla mnie tylko dla brata (kase z komunii wiec skromny)

m2 3800

1gb kingmaxa

7600gs galaxy

Chialem oczywiscie hk350ap to mowil cos o awaryjnosci , ze zwroty itd, jako ze bylem z matka ktora to lyknela a ja w sklepie nie chialem robic scen i sie smiac kolesiowi prosto w twarz. Powiedzialem tylko od tego jest gwarancja nawet jak sie HK zepsuje... koles zrobil wielkie oczy ucichl, no ale matka lyknela ten kit i tyle.

Ja nie wiem jak tekie debile moga tam pracowac!!

A jak zobaczylem potem w domu ze ten "zasilacz" ma 550W myslalem ze mnie krew zaleje...

DEBIL!

Na szczescie brat nie kreci hehe. Jedna zaleta zasilacz dość cichy :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rasurbo czy LC Power? Bo to dwie różne firmy - zasilacze dla tej drugiej produkuje Huntkey.

Mam teraz w łapskach LC Power Super Silent v2.0 420W i powiem, że bardzo fajna zabawka, jak za swoją cenę (~160zł). Przy

A64 2,8GHz@1,4V

GF6600GT

4x512MB RAM

3xnapędy

1xHDD

1x12cm AC + 1x9,2cm AC

ma toto wahania napięć na 12V na poziomie 0,03V w 3DMark2005. Największe zanotowane wahnięcie to 0,04V. Niezła zabawka, choć raczej 420W nie ma :/.

A tak wogóle:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...p;#entry2255157

sprawdziłeś, czy wierzysz na słowo? Są dwie ścieżki ;]

patrz - bierzemy HuntKey HK450-13BP

ja zrobie z niego HK-350AP a LC-Power zrobi z niego LC-Power Silent Giant V.2 550W i oba to HuntKey więc takie pisanie... ;] wiecie o co chodzi.

Widać, że LC Power zawyża moc... na szczęście ceny nie zawyża ;). Edytowane przez luk1999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to bylo tak : rozmawiam na gg z magazynierem z proline oddzial katowice zeby sobie sprzet zarezerwowac i jak napisalem o hk to mi odpisal ze lepiej dolozyc 30 zl i wziac lc power 550w. no to ja mu pisze, ze nie chce jakiegos noname. na nastepny dzien jestem w sklepie i mowie nr zamowienia i powiedzialem sprzedawcy rowniez o tej rozmowie na gg dzien wczesniej. on przytaknal ze maja po 229 zl zasilacze rasurbo i chyba wspomnial cos tam ze to jest lc power ^_^ teraz to juz sam niewiem o jaki im chodzilo w takim razie. co do wypowiedzi o ramie - to chodzilo mi o to ze jak bede jechal 'przy okazji po 1gb ramu' pisalem juz o tym w temacie kingston 667, chcial mi koles dac na dwoch roznych kosciach - jedna elpida druga kingston i wzialem narazie tylko kingston, powiedzialem ze jak bedzie dostawa to wtedy wpadne po druga kostke ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe to co w podpisie zaczelo piszczec i komp sie restartowal, przyszla kolej na wymiane polecialem do prolina (najblizej i dosc tanio) po Hk 350AP, sprawdziwszy uprzednio czy sa na stanie, a byly.

ja; Dziendobry.

p; dziendobry czym moge sluzyc.

ja; HK chialbym kupic 350ke.

p; Uuu niestety wszystkie sa zarezerwowane. Prosze po 14 przyjechac.

ja; Robote mam na 14, jak to zarezerwowane specjalnie sprawdzalem na necie.... :mur:

p; No niestety, ale moze pan rasurbo wziac

ja; (patrzac na niego z mina kolesia ktory chce mu zabic rodzine) CHYBA ZARTUJESZ!

p; No dobra to tego HK wezniemy z zamowienia...

Hehehe jednak to sa debile:) wcisna wszystko.

Ps HK cichy jak trup:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi