Skocz do zawartości
Vaernil

Kilka Pytań (m.in. 3dmark06)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam takie oto pytanka:

1. Jeśli testuję swój sprzęt w 3dmarku06 to na jakich ustawieniach mam to robić? Na tych standardowych czy dodać wodotryski, a może na totalnie minimalnych? (Wiadomo wynik będzie za każdym razem inny i właśnie dlatego pytam czy są jakieś normy do tego)

2. Mam dwa systemy. Xp i Vistę ultimate 64bitową.

Ponadto posiadam monitor IiyamaProlite E1900S2 gdzie na obu systemach mam rozdziałkę 1280x1024.

Gdy wyświetla mi się ekran z możliwością wyboru jednego lub drugiego systemu to jest mocno przesunięty w prawo i ogólnie jakiś taki ucięty. Nawet jak na maxa, ręcznie przestawię obraz w monitorze to niewiele zmienia.

Da radę coś zrobić? Albo zainstalować inny program rozruchowy/menadżer uruchamiania, tylko jaki?

3. No i kolejne głupie pytanko. Jakie powinienem mieć wyniki w 3dmarku? Bo mam wrażenie, że są za niskie (też jak mówiłem zależy na jakich ustawieniach testuję).

Pozdrawiam

V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do konca...Albo jestem zbyt tolerancyjny.

Testowac mozna na stock celem weryfikacji czy aby napewno ze sprzetem wszystko jest ok, albo puscic wszystko na maxa i patrzec na slideshow celem eliminacji niestabilnosci systemu [;

Co do drugiego to strzelam ze menu jest w niskiej rozdzielczosci przez co natywnie wyglada jak koperta... Pytaniem jest na co Ci 2 systemy? Konkretniejszym jest: Po co Ci Vista? :wink:

W trzecim jest cos takiego jak :google: i zapewne uzywajac glowy znajdziesz pare testow gtsa i bedziesz miec odpowiedz.

kain

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi