Skocz do zawartości
wojwar

OT: Czy jest tu jakiś prawnik - problem z Proline Wrocław

Rekomendowane odpowiedzi

Piszę ten list w imieniu mojego kolegi

Otórz jakiś czas temu kupił nagrywarkę 48x24x48 (liteon), nagrywarka się po jakimś czasie zepsuła (facet, który przyjmował ją do reklamacji powiedział, że poczeka sobie 2 tygodnie - bo jakąś felerną partię nagrywarek dostali).

Przyszedł dzisiaj do sklepu po dwóch tygodniach - i gość wcisnął mu nagrywarkę 48x12x48 (a więc nie takąjaką kupił i oddał do gwarancji) - i powiedział, że mają taki sam numer seryjny, a innej mi nie da bo nie!

Przyszedł do domu i sprawdza z dokumentem zakupu poprzedniej (paragon oraz dokument gwarancyjny) - i oczywiście nie jest to ten sam sprzęt - przecież oddałem 48x24, a dostałem 48x12

Czy jest jakiś sposób by tych z_łodzieji zmusić do oddania takiego samego sprzętu ????

czy wogóle są jeszcze szanse na to ????

APELUJĘ - nie kupujcie u tych złodziei !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech zasuwa z calym tym sprzetem do sklepu. Stawiam na to ze cwaniak-serwisant jest i ta pewnie jeszcze uzywana albo cos takiego. Majac rachunek i gwarancje z numerem seryjnym tamtej nagrywarki niech zasuwa do sklepu i im narobi takiego zamieszania zeby wszyscy klijenci przysluchiwali sie tej rozmowie. Na 100% zaraz przyniesie tamta nagryware a jezeli nie to trzeba kierownika zawolac (ja bym to odrazu zrobil) a jezeli to nie pomoze to rzecznik praw konsumenta to zalatwi (wystarczy o nim wspomniec :D )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nastrasz ich takim textem :

,, Panie mam tu sprzet i dowod ze daliscie mi inny gorszy - domagam sie tego sprzetu co na gwarancji/paragonie a jesli nie to zwrot kasy, w przeciwnym wypadku udam sie do takiej instytucji zwanej FEDERACJA konsumenta, ,wiec co pan na to???"

:D

z nimi trzeba ostro nie patyczkowac sie - ja bym raczej powiedziaj nie kupowac w ARESCIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość poszedł do proline'u - i mówi, że sprawa się ma tak a tak, pokazuje kwity....

facet w serwisie: niestety proszę pana... nie mamy takiej nagrywarki

kumpel: to ja dzwonię do Ponikowskiego (właściciel)

facet: ...... eeeeechm....... to ja chyba widziałem takąjedną na magazynie... ostatnią

i dostał kumpel nową nagrywarkę 48x24x48 (i się cieszy jak mały pingwienek) - oczywiście wczesniej rozmawiał z Ponikowskim przez tel, a tamten stwierdził, że to prawdopodobnie pomyłka i pewnie nie do końca było tak, że to prawdopodobnie błąd jakiś itp, ale jakby były problemy - to niech zadzwoni ze sklepu....

:evil: k_u_r_*_a - że też takie chamy muszą psuć opinię sklepu, 1,5 godziny wczesniej nie było 48x24, 15 minut temu nie było ... ale jak powiedział, że dzwoni do szefa - to się znalazła.

Zastanawiam się, czy warto - dla kilku złotych oszczędności kupować w proline/Wrocław - przecież można przeżyć że VGA jest droższa w AGE, a ponoć tam klienta traktują dobrze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość poszedł do proline'u - i mówi, że sprawa się ma tak a tak, pokazuje kwity....

facet w serwisie: niestety proszę pana... nie mamy takiej nagrywarki

kumpel: to ja dzwonię do Ponikowskiego (właściciel)

facet: ...... eeeeechm....... to ja chyba widziałem takąjedną na magazynie... ostatnią

i dostał kumpel nową nagrywarkę 48x24x48 (i się cieszy jak mały pingwienek) - oczywiście wczesniej rozmawiał z Ponikowskim przez tel, a tamten stwierdził, że to prawdopodobnie pomyłka i pewnie nie do końca było tak, że to prawdopodobnie błąd jakiś itp, ale jakby były problemy - to niech zadzwoni ze sklepu....

:evil: k_u_r_*_a - że też takie chamy muszą psuć opinię sklepu, 1,5 godziny wczesniej nie było 48x24, 15 minut temu nie było ... ale jak powiedział, że dzwoni do szefa - to się znalazła.

Zastanawiam się, czy warto - dla kilku złotych oszczędności kupować w proline/Wrocław - przecież można przeżyć że VGA jest droższa w AGE, a ponoć tam klienta traktują dobrze

tam ciecie tez pracuja i sa problemy - tak jest wszedzie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a najgorsze ciecie pracuja w Arescie  :x  :x  szczegolnie mam ochote strzelic w w glance plaskacza temu lysemu fagasowi - wysterowal mojego kumpla wciskajac mu shitowata karte graf .(wiedzac ze kumpel laikowaty jest ze sprzetu)

hehe ten łysy to szef sklepu :wink: no Cieciu niesamowity z niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos tacy ludzie pracuja w sklepach, ale to ze powiedział ze takich modeli nie maja to bylo hamstwo, Kwit z poprzedniego zakupu tego 48x24x to 100% gwarancja ze dostaniesz to czego chcesz, bo massz dowód, że ci gosc wcianał gów*****. Palant z niego (tego sprzedawcy), Ja bym porozmawiał z tym szefem aby go zwolnił, w końcu gosc opszukuje klientów, mówiąc że nie ma sprzetu a tu sie cudem znajduje, nic tylko hamstwo, tak to mozna okreslic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze strony prawnej sprawa wygląda tak (cytat ze strony Federacji Konsumentów):

Rękojmia za wady fizyczne to odpowiedzialność sprzedawcy względem kupującego w sytuacji, gdy sprzedany produkt:

żądać wymiany rzeczy wadliwej na taką samą, wolną od wad, ale tylko w przypadku rzeczy wyprodukowanej seryjnie (produkt oznaczony co do gatunku), a nie na nasze indywidualne zamówienie

To chyba wszystko wyjaśnia 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobie tak jak ja:

czekalem ponad 2 tygodnie na plyte :( przyszedlem do serwisu, trulem dupe serwisantowi ble bleeee ze potrzebuje nowej plyty itp ... sam zaproponowal 4 browary i po klopocie. moglem tak zrobic od razu. wpadnij z 0,5 i zalatwisz sprawe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za to  :( 

Co się popsuło i wysłało 3 razy - wie ktoś jak usuwać ?

Poprawione zrobione pozdrówka Wizjo

co do tematu poczytaj mój post "ale mnie wnerwili w serwisie" w opisany tam sposób załatwiłem sprawe w 12 godzin. Wynik nowy sprzet o klase lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi