BTK_BLR Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Potrzebuje fajna obudowe do 400zl. Ewentualnie jak bedzie naprawde dobra moge doplacic troche tj. do 100zl. Dobrze gdyby miala: - miejsce na wentyle 120mm z przodu i z tylu - miejsce na wentyl z boku - dobra jakosc wykonania - nadawala sie do zmodowania - moze byc okno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uosiu Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 w sumie... jezeli zmienisz warunki na tyle ze 120 z tylu i 4x92 po bokach to chieftec CH z angela.pl za 199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Lub 225zł CH/BH na allegro bez wad lakierniczych, nowe z gwarą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2007 Znajdz taka co ci sie podoba a potem sprawdz czy spelnia twoje warunki w specyfikacji. Antec, Thermaltake, Coolermaster jest wiele firm. Dobra obudowa powinna byc solidna (duza waga). Jesli zalezy ci na ciszy nie polecam aluminium lubią wpadać w wibracje (mialem taka pomimo wagi 8 kg aluminium lubila wpadac w rezonans). TT Soprano spelnia twoje wymagania i jest ladna. Coolermaster Cavalier 3 tez niczego sobie Ja zamowilem Antec p180 :) ale nie miesci sie w wyznaczonym przez ciebie przedziale cenowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Teraz mysle o Antec Sonata III. Za 500zl mam bude+zasilke Antec Earth Watts 500W. Sama zasilka kosztuje 379zl a wiec wychodzi ze bude mam za 121zl. Co prawda ta Sonata za piekna nie jest ale i tak ja chyba wezme, chocby z uwagi na ta zasilke. Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mookie Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 (edytowane) Teraz mysle o Antec Sonata III. Za 500zl mam bude+zasilke Antec Earth Watts 500W. Sama zasilka kosztuje 379zl a wiec wychodzi ze bude mam za 121zl. Co prawda ta Sonata za piekna nie jest ale i tak ja chyba wezme, chocby z uwagi na ta zasilke. Co o tym myslicie? Obudowa jest bardzo ładna, wykonanie pewnie na wysokim poziomie jak to u Anteca. Tylko mogłaby być ciutke większa. --Edit-- Link: http://www.cooling.pl/product_info.php?products_id=2092 Edytowane 6 Czerwca 2007 przez mookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Rzeczywiscie troche mala jest- jak myslicie wejdzie do niej Radek HD2900XT albo 8800GTX? Podoba mi sie tez LianLi: http://zenfist.pl/pID/1380.htm Ale kosztuje 399zl i jeszcze zasilke musze kupic, wiec wyjdzie drozej niz Antec Sonata III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masakra! Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Antec Plusview 1000 AMG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Antec Plusview 1000 AMG- bardzo ladna, takie polaczenie Chieftec Dragona z nie wiem nawet czym. Jednak to dosc stara buda i ma wentyle 80mm dlatego odpada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 AeroCoole ZeroDegree całkiem ładny jest. Lian Li to top klasa i też polecam dosłownie każdą z ich obudów. z CM'a to Centurion 534 albo Centurion5 też są bardzo fajne. TT osobiście mi się nie podoba i z tych modeli które miałem to jakość wykonania nie idzie w parze z ceną NIJAK... Co do chifteców to są bardzo solidnie wykonane natomiast jak dla mnie są brzydkie, z wyjątkiem paru modeli i zupełnie nie wiem dlaczego z uporem maniaka nie chcą przesiąść się z 90mm wentyli na 120mm... Ewentualnie skoro chcesz wydać i tak sporo kasy na obudowę możesz jeszcze odłożyć parę zł i zafundować sobie CM STACKER'a 831, który moim zdaniem jest jedną z najlepszych obudów jakie powstały w ogóle ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Masakra! Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ja bym to tak zrobil :) kupil bym bude ktora mi sie podoba (ANTEC,Chieftec) i przerobil bym ja :) proste...wentylatory mozna sobie dodac jakie sie chce....ANTEC niema w ofercie 120 tylko 80 ....ja bude przerobilem i w gornej czesci dodalem 2x90 :) mozna zawsze 120 ..:) Pozdrawiam AeroCoole ZeroDegree całkiem ładny jest. Lian Li to top klasa i też polecam dosłownie każdą z ich obudów. z CM'a to Centurion 534 albo Centurion5 też są bardzo fajne. TT osobiście mi się nie podoba i z tych modeli które miałem to jakość wykonania nie idzie w parze z ceną NIJAK... Co do chifteców to są bardzo solidnie wykonane natomiast jak dla mnie są brzydkie, z wyjątkiem paru modeli i zupełnie nie wiem dlaczego z uporem maniaka nie chcą przesiąść się z 90mm wentyli na 120mm... Ewentualnie skoro chcesz wydać i tak sporo kasy na obudowę możesz jeszcze odłożyć parę zł i zafundować sobie CM STACKER'a 831, który moim zdaniem jest jedną z najlepszych obudów jakie powstały w ogóle ... Co do obudowy CM STRACKER ....wyglad ma zajebisty ale ja jednak wolal bym Chiefteca :P np http://www.chieftec.pl/index.php?content=2&case=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Nie będę zakładać kolejnego głupiego tematu, poprostu się podepnę. Chciałbym zmienić moją starą budę na coś bardziej funkcjonalnego. Spodobały mi się te 2 obudowy: http://www.allegro.pl/item204016764_sunbea...ceny_od_ss.html http://www.allegro.pl/item204016727_sharko...rzapolceny.html Chodzi mi o to, żeby mieć dobry przepływ powietrza w budzie, za dużo nie wydać kasy i żeby buda nie wpadała w drgania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Sunbeam nie jest zły, ale strasznie brzydki. Za tego Sharkoona w życiu bym nie dał 249zł. A sam polecam Cooler Master Elite 331. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 O gustach się nie dyskutuje, a ten Cooler Master to syf jak dla mnie. A co ten Sharkoon taki badziewny? Chcę jakieś info, do 300 zł mogę dać na budę (razem z wentylami itp). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Spylon z dwoch ktore podales lepszy bedzie Sunbeam Quarterback zarowno jesli chodzi o chlodzenie jak i o funkcjonalnosc ale do 300 zl mozna znalsc cos lepszego np http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1718 Antec swietna jakosc i nie banalny stonowany wyglad + swietny sysytem zawieszania HDD (wysuwana klatka na dyski to duza wygoda) jakbym nie szarpnąl sie na p180 pewnie bym bral ten model lub cos z Chiefteca (surowy wyglad ale solidne). Wiele osob porusza sprawde wibracji obudowy to nie sama obudowa drga ale elementy (HDD, wentylatory) warto pomyslec o ich wytlumieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 A wiec moje typy ostateczne to: Lian Li PC-7 SE-B III Czarna bardzo ladna, duza buda, dobra wentylacja, ale cen dosyc wysoka i zasilke bym musial jakas bardzo tania wziac Antec Sonata III wyglad niczego sobie, bardzo oplacalna, bo z zasilka Antec Earth Watts 500W, niestety jest troche mala Antec NSK6000-EU fajna, ladna, spora buda z dobra wentylacja, przyzwoita cena CM Elite 331 budzetowa wersja, tania, nieco mala CM Centurion 532 534 tani, fajny wyglad, duzy Chcialbym sie zmiescic w kwocie 500zl z kupnem budy i zasilki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wavemaster Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Lian Li PC-7 SE-B III to aluminium i wazy tylko 5,5 kg naprawde odradzam. Mialem aluminiowa obudowe( 8 kg masa) a wpadala w rezonans i taki metaliczny podzwięk. I nieprawda jest tez ze w obudowie z aluminium podzespoly maja nizsze temperatury u mnie bylo to samo. Antec NSK6000-EU i Antec Sonata III oraz CM Centurion dobre wybory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Jednak kupie tansza bude, bo wole za zaoszczedzone pieniadze kupic lepsza grafe. Tak wiec NSK6000 od Anteca to jedna opcja. Druga opcja CM Centurion 532 lub 534, ale 532 jest wiekszy wiec chyba bedzie lepszy... Co z tych dwoch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Jednak kupie tansza bude, bo wole za zaoszczedzone pieniadze kupic lepsza grafe. Tak wiec NSK6000 od Anteca to jedna opcja. Druga opcja CM Centurion 532 lub 534, ale 532 jest wiekszy wiec chyba bedzie lepszy... Co z tych dwoch? Lian Li PC-7 SE-B III, to że jest lekka i aluminiowa nie ujmuje jej zalet a wręcz przeciwnie, jest bardzo dobrze wykonana, wygląda dużo lepiej niż szare smutne blaszaki Chiefetc, Antec, itp..., jest bardzo dobrze przemyślana a jeżeli zastosuje się byle jaki wiatrak to i ołowiana obudowa nic nie pomoże :mur: Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Pojawil sie nowy Lian Li PC-7S :) Calkiem ladna cena (po 84€ widzialem) i nawet niebrzydka :) Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 (edytowane) Pojawil sie nowy Lian Li PC-7S :) Calkiem ladna cena (po 84€ widzialem) i nawet niebrzydka :) Link konstrukcja od Lian Li PC-7 SE II ze zmienionym panelem przednim, nie ma amortyzacji dysku w koszyku lepiej brać Lian Li PC-7 SE III Edytowane 12 Czerwca 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Aluminiowe blaszaki mają swoje "zady i walety" :) Zdecydowanie nie polecam kupowania budy aluminiowej z cienkich blach bo będzie to kompletna porażka, moja np. jest z 2mm aluminium cała i żadne drgania nie wchodzą w gre ... Co do budy to miałem/widziałem już parę zestawów na Elite 331 i nic w nich nie drgało <-- dlaczego ją polecam? bo jest najtańsza :) Co do Centuriona 532 to nie polecam bo była średnio wykonana (np. odpadały plastykowe zatyczki na szczycie "kolumn" ) Zdecydowanie lepsza jest 534, w szczególności cała czarna ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2007 Centurion 534 zly nie jest, tylko trzeba sobie podkladki pod dyski zorganizowac (to tez zalezy od dysku, bo np. WD mi nic nie drga, a Samsung potrafi cala bude rozruszac). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Ta obudowa wydaje się być bardzo ciekawa: http://sklep.madtech.pl/go/_info/?id=1515 Co o niej myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kojiro Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Lian Li PC-7 SE III nie jest taka zla, ale jesli czesto grzebiesz sie w obudowie to lepiej rozejrzec sie za czyms wiekszym. Co do drgan... dwie barki nie robia na niej wrazenia ;) Scianki moglyby byc troszeczke grubsze i lepiej spasowane z reszta obudowy, przez jakis czas byl jeszcze slyszalny pewien pisk w chwili poruszenia obudowa, ale juz to jej przeszlo. Drugi raz bym jej nie kupil, wolal bym dorzucic troche kasy i kupic wyzszy model od Lian-Li albo Antka P182 (Stacker z lekka mnie odstrasz swoja stylistyka) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Lian Li sobie odpuszcze, wole dolozyc do grafy... Jednak Antec NSK6000 jest raczej lepszy od Centuriona 534. Jest szersze, ma 21cm a wiec wszystkie chlodzenia wejda, Centurion ma 20zm szerokosci. Czy do Anteca NSK6000 wejdzie jakis 8800GTX lub HD2900XT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 a lukales na Soprano DX? to nie to zwykle soprano lecz DX które bazuje na Tsunami... różnica taka ze z przodu jest wiatrak 140mm, no i z tylu 120 a na bok mozna sobie jakaś cicha 90-tke według uznania zapodać... do tego buda jest o 3 cm dłuższa czyli przystosowana pod serie kart 8800GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wezme chyba Antec Sonata III za 500zl z zasilka Antec Earth Watts 500W :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Wezme chyba Antec Sonata III za 500zl z zasilka Antec Earth Watts 500W :Da moze ta http://zenfist.pl/foto.php/pID/1181/fID/02 3x120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BTK_BLR Opublikowano 19 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2007 (edytowane) Srebrny kolor mi nie pasi, biore Sonate III Takie pytanko jeszcze- czy odpinane kable w zasilaczu to wazna rzecz, co to daje? Edytowane 19 Czerwca 2007 przez BTK_BLR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...