owlman Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 witam, jak w temacie szukam myszki (przewodowej) dla gracza za okolo 200 zl do wlasciwie wiekszosci rodzajow gier; fpp, rts, rpg, tpp moje propozycje: RAZER Copperhead Tempest Blue LOGITECH MX518 LOGITECH G5 BOX no chyba ze jakas inna jeszcze polecacie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klinsman2 Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 ja bym wziął tą pierwszą bo zajebiscie wygląda :D ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 (edytowane) Copperhead i G5 odpadaja ;s lasery sux, nie ma to jak precyzja sensora optycznego. Za 184zł na allegro kupisz już DeathAddera + jakieś 20zł na nowe śligacze, bo te standartowe to kicz totalny. Edytowane 7 Czerwca 2007 przez FsH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 http://benchmark.pl/artykuly/testy/Megates...y/strona-1.html I wszystko jasne. Zdecydowanie MX518. Na allegro dostaniesz poniżej 160zł, do tego steelpad qck i masz 200 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Jak się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk... Baa, mój Copperhead śmiga na QcK. Nie musze tego komentować B-) Jestem bardzo zadowolony! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f1sz Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) No, nie powiedział bym tego, że laser jest dokładniejszy od optyka ;S Też mam coppera i w porówaniu do DA, kóper się chowa, nie ze względu na kształt ale precyzje ;S (cholerne skoki co ileś pix w tył przy wolnych ruchach) Edytowane 11 Czerwca 2007 przez FsH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 No, nie powiedział bym tego, że laser jest dokładniejszy od optyka ;S Też mam coppera i w porówaniu do DA, kóper się chowa, nie ze względu na kształt ale precyzje ;S Ch przy wolnych ruchach często się cofał o ileś pix :< Przy szybszych ruchach było to już mniej zauważalne. ... może nie umiesz "obsługiwać lasera" ? :wink2: ps. swoją drogą takiej bredni jak "się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk" to w życiu nie słyszałem .... co za ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 (edytowane) ZDECYDOWANIE RAZER DEATHADDER !!!!!!!!!!!! A do niej polecam Revoltec Precision Advanced <-- dokładnie taki zestaw mam i wymita ... Edytowane 8 Czerwca 2007 przez letrev Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Najlepiej DeathAdder. Laser ssie. Co do MX518, to jest na forum caly temat o padających klawiszach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Ja od siebie polece... G5, mam i sobie chwalę ;) Nie zauważyłem żeby kursor sie cofał a podkładki nie mam (goły blat [; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztandar Opublikowano 8 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2007 Z tych co podałeś wziąłbym Razera, ale tak jak przedmócy bierz DA i steelpad 5L nie pożałujesz B-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 10 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2007 ... może nie umiesz "obsługiwać lasera" ? :wink2: ps. swoją drogą takiej bredni jak "się umie obsługiwać mysz laserową to jest jeszcze bardziej dokładna niż optyk" to w życiu nie słyszałem .... co za ... Dokończ.... Bo wnioskuje że uważasz że Copperhead jest do bani.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) ' date='10 cze 2007, 15:18' post='2643785'] Dokończ.... Bo wnioskuje że uważasz że Copperhead jest do bani.... http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=21 ... maksymalna "stabilna" prędkość w coppershit nawet nie dochodzi do 1m/s - jak na mysz za takie pieniądze to wręcz "cudowny" wynik :lol: Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Kyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 http://www.esreality.com/?a=longpost&i...679&page=21 ... maksymalna "stabilna" prędkość w coppershit nawet nie dochodzi do 1m/s - jak na mysz za takie pieniądze to wręcz "cudowny" wynik :lol: Nie wiem czy można reklamować inne serwisy (nie konkurencję) więc tego nie zrobię. Jednak u nas na stronie jest masa recenzji, które pewnie pomogą. Ja od siebie polecam Razer Krait za to, że nie ma bocznych przycisków i bardzo dobrze trzyma się w ręce. Sam jednak mam Razer Diamondback (miałem copperheada, ale go sprzedałem) na Steelpad QCk, Icemat 2nd Edition (zależy co robię :P) i mogę go śmiało polecić, bardzo dobrze trzyma się ręki, jest niezawodny i nie ma z nim żadnego problemu :) W razie jakichkolwiek pytań walić śmiało, sprzęt dla graczy poznałem dość wnikliwie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ld Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 M$ Intellimouse 3.0, nie ma i nie bedzie lepszej myszki do grania :) Ja moja mam juz jakies 2 lata (kupilem uzywke od goscia co ostro na niej gral) i dziala jak nowa. Teraz wyszla reedycja za 99pln, za 200pln kupisz dwie i bedziesz mial na pol zycia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Nie wiem czy można reklamować inne serwisy (nie konkurencję) więc tego nie zrobię. Jednak u nas na stronie jest masa recenzji, które pewnie pomogą. Ja od siebie polecam Razer Krait za to, że nie ma bocznych przycisków i bardzo dobrze trzyma się w ręce. Sam jednak mam Razer Diamondback (miałem copperheada, ale go sprzedałem) na Steelpad QCk, Icemat 2nd Edition (zależy co robię :P) i mogę go śmiało polecić, bardzo dobrze trzyma się ręki, jest niezawodny i nie ma z nim żadnego problemu :) W razie jakichkolwiek pytań walić śmiało, sprzęt dla graczy poznałem dość wnikliwie.U nas masa recenzji ale mało wartościowych - jakikolwiek pomiar to podstawa dobrej recenzji. Dziwię się że nie ma w tej "masie naszych recenzji" ani jednej z najbardziej podstawowym pomiarem - czyli pomiarem rozdzielczości ( jak to zrobić już wymyśliłem i wieki temu na tym forum napisałem ). Oczywiście ta z ESR nie jest doskonała - nie zmierzono rozdzielczości tych myszy ... ale pomiar prędkości jest bardzo istotny. ps. pwlj chyba jako jedyny piszący recenzję robił kontrolę rozdzielczości i stosowny raport zamieszczał - ale to chyba jedna recenzja jednego recenzenta Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Kyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Pretensje nie do mnie, ja nie piszę - ja reklamuję te recenzje ;) no... pady opisywałem i klawiaturę ;p ale wiadomo, że nas bebechy nie interesują - nas interesuje to jak się gra ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrl Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Pretensje nie do mnie, ja nie piszę - ja reklamuję te recenzje ;) no... pady opisywałem i klawiaturę ;p ale wiadomo, że nas bebechy nie interesują - nas interesuje to jak się gra ;) nie chce być złośliwy, ale robisz sporo błędów w swoich testach :D np. testujesz pada QPad CT, a w podsumowaniu gdzie wypisujesz zalety i wady napisałeś QPad XT-R lol FsH możesz napisać o jakie ślizgacze dokładnie Ci chodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł.s Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 heh recenzja CTto była porażka - trzecia recenzja z rzędu, miałem już dosyć i kończyły mi się pomysły na pisanie, ogólnie było tragicznie, także przerwa w braku pisania była widoczna... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Oczywiście, ta z ESR nie jest doskonała - nie zmierzono rozdzielczości tych myszy ... ale pomiar prędkości jest bardzo istotny.Przyjrzyj się, są... Ale nie sprawdził interpolacji :] ps. pwlj chyba jako jedyny piszący recenzję robił kontrolę rozdzielczości i stosowny raport zamieszczał - ale to chyba jedna recenzja jednego recenzentaRecenzji było kilka, ale obecnie mam to gdzieś i nie piszę, jeżeli nikt nie potrafi mi wykonać platformy testowej, to jakikolwiek test myszy jest g warty Bo wnioskuje że uważasz że Copperhead jest do bani....Najgorszy "firmowy" laser? :D Razer na dodatek oszczędza na sensorach, montując tańsze, gorsze wersje w porównaniu np. do logitecha, czy nawet a4techa, albo... hamy za 20zł. E tam, tak ogólnie, to rządzą klasyki od microsoftu ie3.0, wmo, imo :P Oczywiście, nie wszyscy lubią 400DPI :] Edytowane 11 Czerwca 2007 przez pwlj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Tak generalnie zastanawiam sie czemu jest ten temat. Chyba musze namowic marco do bardziej wulgadnie bijacych po oczach kolorow przylepionych watkow... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...