SGhost Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Witam kupuje procesor i plyte jak w temacie. Niestety na pamieciach sie znam jak swinia na gwiazdach ;) . Wiem, ze jest mase postów podobnych, czytalem kilkanascie, wiekszosc niestety starsza, a moze sie cos podorodze zmienilo. Nie potrzebuje pamieci ktore beda robic niesamowite osiagi w oc, ale tez nie chce takiechktore nie pojda 2mhz wiecej :razz: . czytalem tez, ze lepiej do amd kupic nizsze cl, a nizeli wiecej mhz, ale jesli roznica w kwocie miedzy 667 a 800 jest 50zl to chyba lepiej kupic 800? Corsair 2x1024MB 667MHZ DDR2 CL4 Twin2X RADIATOR cena 302zl GEIL DDR2 ULTRA 2x1GB 800MHz 2GB CL4-4-4-12 cena 354zl czy w ogole sie interesowac tymi pamieciami? jesli tak to faktycznie brac te 800, czy tez nie. Prosze nie krzyczec głośno, smiac sie wolno, ale tylko wtedy, kiedy tez przysluzycie sie dobra porada co kupic, zebym wiecej takich bledów nie popelnial ;) . Pozdrawiam Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leonidas Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Ja kupiłem te http://pc.emarket.pl/pricelist/Item.aspx?PID=C9800260 Generalnie przy tych Athlonach lepiej sprawdzają się niższe timingi niż wysokie częstotliwości. A i podkręcić te pamiątki można spokojnie do 800 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Corsair mógł by być ale Geile sobie odpuść bo robią je na różnych kosciach i to jest loteria na co trafisz. Poszukaj tanio Ptariot LLK a jak nie to jakieś OCZ. Zresztą jeśli nie ma dla Ciebie różnicy wydajność rzędu 1-2% na codzień (i nie bawisz się w marki i SuperPI) to warto <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jakieś Kingstony lub GoodRAMy z ostatnich serii za ok 230 zł. To zawsze 100zł w kieszeni które mozna przeznaczyć na chłodzenie procka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dacjano Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) Też jestem w trakcie zmiany sprzętu , procka x2 3600+ (brisbane) juz mam czekam na KN9 pamieci kupiłem Ocz special ops 800mhz 2x1gb (5-5-5-12) które bez problemu moga latac na (4-4-4-12) z mhz na poziomie ~950mhz przy (5-5-5-12) 1ghz jest w zasiegu reki z zapasem, a zapłaciłem za nie 319zł duży plus za to ze maja ładne radiatorki. Edytowane 11 Czerwca 2007 przez dacjano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Corsair mógł by być ale Geile sobie odpuść bo robią je na różnych kosciach i to jest loteria na co trafisz.Geil umieszcza informację o użytych układach na opakowaniu ? ( jak np. Kingston ) O ile w przypadku Kingstonów standardowych to jest średnio potrzebne ( bo widać kostki ) o tyle w Geilach takie info staje się bardzo istotne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 (edytowane) dziekuje bardzo za rzeczowa odpowiedz. to sa te Corsair, ktore podal w linku Leonidas, jednak nie ma ich juz w sklepach, bynajmniej ja nie znalazlem i taka cena jaka podalem 302 zl to jest lacznie z wysylka na allegro i chyba te kosci wezme :) Edytowane 11 Czerwca 2007 przez Bogos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...