Jump to content
TeLe

Komp Za 2k (sama Skrzynka)

Recommended Posts

a wiec jeszcze w tym tygodniu mam w planach kupic kompa w cenie do 2k (wraz z budą) oto jaki zestaw planuje:

Mobo: Abit AB9 ~~~390zl

CPU: Intel Core2Duo E4300 (selekcja) BOX ~~~460zl

GPU: Galaxy GF7900GS 256/256 1,4ns ~~~390zl

HDD: Western Digital WD2500AAJS 250GB ~~~220zl

Pamięć: GoodRAM 2x1gb 667mhz ~~~230zl

Zasilanie: Zasilacz AMACROX WARRIOR AX450-PNF 12cm FAN !!!! ~~~144zl

wychodzi razem 1834zl, do tego jakas buda "przewiewna" za max 200zl.

Procka chcialbym krecic do 3,0 i wyzej, boxowe chlodzenie starczy czy kupywac jakiegos freezera7 czy cos? i w ogole moje pytanie: czy do oc ten zestawik jest dobry :)

procka oplaca sie brac z selekcji ? czy lepiej kupic np. oem za 370zl + dobry cooler?

Edited by TeLe

a wiec jeszcze w tym tygodniu mam w planach kupic kompa w cenie do 2k (wraz z budą) oto jaki zestaw planuje:

Mobo: Abit AB9 ~~~390zl

CPU: Intel Core2Duo E4300 (selekcja) BOX ~~~460zl

GPU: Galaxy GF7900GS 256/256 1,4ns ~~~390zl

HDD: Western Digital WD2500AAJS 250GB ~~~220zl

Pamięć: GoodRAM 2x1gb 667mhz ~~~230zl

Zasilanie: Zasilacz AMACROX WARRIOR AX450-PNF 12cm FAN !!!! ~~~144zl

wychodzi razem 1834zl, do tego jakas buda "przewiewna" za max 200zl.

Procka chcialbym krecic do 3,0 i wyzej, boxowe chlodzenie starczy czy kupywac jakiegos freezera7 czy cos? i w ogole moje pytanie: czy do oc ten zestawik jest dobry :)

procka oplaca sie brac z selekcji ? czy lepiej kupic np. oem za 370zl + dobry cooler?

Inho za 370zł i cooler, weź huntkeya zasilacz ;)

zestaw jak najbardziej dobry do oc. Tylko musiałbyś zmienić chłodzonko. Np na takiego freezera...

chyba sobie odpuszcze procka z selekcji... bo proc za 460 + cooler za 70zl to sie w kasie nie wyrobie :D

http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...roducts_id=1106 <-- ten cooler jest dobry ?

Edited by TeLe

taki komp a taki zasilacz, sssupeerr

Amacroxy chyba nie są takie złe, ale mając wydać na zasilacz 144 dołozyłbym do lepszego, np huntkeya :wink: Chyba, że jakiś lepszy jest w cenie?

Hmm. Moim zdaniem ten zasilacz z palcem w pupie pociągnie ten konfig. Nawet z rozsądnym OC. Amacroxów nie ma się co bać. To zasilacze Fortrona, które słyną z wysokiej jakości. I nawet te z allegro, które były naprawiane bóg-wie-jak, bóg-wie-gdzie, bóg-wie-przez-kogo i bóg wie-co jeszcze przeżyły, a potem leżały długo w magazynie są dość solidne. A taka nówka, to już hoho. ;-)

No, z tego co slyszalem amacroxy to dobre zasilacze w rozsadnej cenie...naprawde warto dokladac te 50zl na huntkey'a :>A jaka bude polecacie? moze sharkona9 z wiatrakiem na boku 25cm. Wytwarza on halas na poziomie 25dBa, duzo to ?:P

Co do zasilacz to wszyscy zachwycają się nim do bólu (huntkey), jak chcesz to załatwię Ci go za 150zł :wink: (używany)

Co do budy, słyszałem, że ten wiatrak z boku to chłam bo psuje obieg w budzie

A co sadzicie o tej ? http://allegro.pl/item203304667_lian_li_pc...er_gratis_.html

Slyszalem ze to dobra firma,solidna;)Poza tym 3 wiatraczki w zestawie...

Troche przekracza budzet, ale sie pozyczy ;P

Moze ta? http://allegro.pl/item205273780__aerocool_..._promocja_.html ten wiatrak z przodu wyglada kuszac, no i diodki :D

Edited by TeLe

Dosyc droga, poza tym 5 wentylatorow musi niezly halas robic :P no i 15kg wazy, dziure mi zrobi w podlodze:P chyba jednak zdecyduje sie na lian-li...

5 nisko-obrotowych=cisza->1 wysokoobrotowy=kompa slychać z klatki schodowej ;)

A że waży 15kg to tylko zaleta :) nie będzie problemu z wibracjami obudowy :) no ale cena by mogła być lepsza :)

Jesli spacerujesz sobie z kompem to wez jakas z alu a jak nie to kup tego Chiefa :razz: :wink:

Mozesz zastanowic sie jeszcze nad Ramem i ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Corsaira lub kingstona :)