Skocz do zawartości
kuebk

Socket 370 -> Socket 478

Rekomendowane odpowiedzi

Planuje ulepszyc 1 kompa z podpisu, mianowicie chcialbym zmienic cpu, mobo, ram, zasilasz i chlodziwo. Prefererowalby zostac przy platformie intela, co do cen to za duzego budzetu nie mam. :(

Zastanawialem sie nad czyms takim:

MOBO: Abit BH7/BD7 na allegro w cenie <100zl

CPU: tutaj wlasnie niewiem co, widzialem w sumie jakeis p4 2.0/512/400 ale jak wyglada podkrecanie tego?

RAM: tez zabardzo sie nie orientuje w tej tematyce.

Do tego chlodzenia Zalman.

Prosiblym o jakies rady co zakupic, uwzgledniajac dosyc niska cene finalna. :P

Dzieki - kuebk.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuje ulepszyc 1 kompa z podpisu, mianowicie chcialbym zmienic cpu, mobo, ram, zasilasz i chlodziwo. Prefererowalby zostac przy platformie intela, co do cen to za duzego budzetu nie mam. :(

Zastanawialem sie nad czyms takim:

MOBO: Abit BH7/BD7 na allegro w cenie <100zl

CPU: tutaj wlasnie niewiem co, widzialem w sumie jakeis p4 2.0/512/400 ale jak wyglada podkrecanie tego?

RAM: tez zabardzo sie nie orientuje w tej tematyce.

Do tego chlodzenia Zalman.

Prosiblym o jakies rady co zakupic, uwzgledniajac dosyc niska cene finalna. :P

Dzieki - kuebk.

Lepiej złóż coś pod s754 chociaż przy obecnej cenie DDR1 to też strata kasy.

Szukaj jakichś używek pod AM2 np:

Sempron 2800+ ponizej 100 zł

Płyta to jakaś najtańsza. Pewnie bez mozliwości OC. Cena ok 150 zł.

RAM w zalezności od funduszy 1GB ok 110 zł lub taniej używany.

Zasiłke weź Delte 350W za 30 zł z allegro.

Części pod 478 będą tańsze ale na RAMie sie to odbije.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na AM2 wyjdzie najtaniej (ceny DDR2)

Sempron 3000+ - 100 zł

za 200 zł masz juz mobo , które pozwoli pokręcić i ma zintegrowaną grafikę ( Foxconn, który był testowany na egieldzie )

Kingston 667 1GB - 115 zł

Delta 350 - 30 zł

i wymiata ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec znalazla sie dodatkowa kasa. :D

Plyte juz kupilem, IC7-G. Teraz poluje na jakiegos niezlego pentiaka 1.8/512kB. Co do zasilacza to chyba skusze sie na jakiegos Chiefteca 360W ewentualnie 420W. ;)

EDIT: Co do CPU to w sumie nie jest powiedziane ze to ma byc 1.8, moglbyscie mi zasugerowac jakies inne [nie za drogie] pentiawki z dobrym potencjalem do krecenia? Zasilacz taki da rade?

Edytowane przez kuebk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dałeś za tego Abit'a więcej niż ~100z-130zł to IMO strata kasy...

478 nie ma najmniejszego sensu na dzień dzisiejszy....

Dalem wiecej, niestety tak jak Ty nie jestem utwierdzony w przekonaniu ze s478 to strata kasy. Z racji tego ze rynek gier [przynajmniej jak dla mnie] jest na obecna chwile [be]* w polaczeniu z faktem ze nie mam zamiaru grac na nim 24/h nie sprawia mi roznicy te kilka [czy moze kilkadziesiat] % w roznicy wydajnosci pomiedzy czyms nowszym.

// 2 sprawy:

// 1. Bez takiego słownictwa proszę.

// 2. IMHO kolega ma rację - 478 to zabytek. ;)

// ULLISSES

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale imo za tą samą kasę można mieć lepszy sprzęt....

Nie rozchodzi mi się o rynek gier, o wydajność itd.

Nauczyłem się brać jak najlepszy sprzęt za daną cenę...

(Tak wiem, np. mój zasilacz kłóci się z pojęciem "jak najlepiej za daną cenę", ale wygrałem go, więc jak dają to nie będe się rzucał).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwal4 wiesz nie warto wcale tu pisać. Jesli ktoś chce potwierdzenia że dobrze wybrał to jego sprawa. Mógł kupic coś lepszego za tą kase ale... widocznie wie lepiej i nie potrzebuje naszych rad

Jak nie masz nic ciekawego do napisania albo jak nie checsz pomoc to nie pisz wogole tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie masz nic ciekawego do napisania albo jak nie checsz pomoc to nie pisz wogole tutaj.

Podałem zestaw na AM2, cenowo jak byś licytował pewnie wydałbyś tyle jak za ten na s478 jak nie mniej. No ale jak ktoś wie lepiej to niech nie pisze nowych tematów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podałem zestaw na AM2, cenowo jak byś licytował pewnie wydałbyś tyle jak za ten na s478 jak nie mniej. No ale jak ktoś wie lepiej to niech nie pisze nowych tematów.

Nie powiedzialem ze wiem lepiej, poprosilem zeby ktos mi doradzil cos dobrego w obrebie platformy s478. Czy to tak trudno zrozumiec ze ktos po prostu chce s478?

A jaki zasilacz do 100zl?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Było! Szukaj!

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
Delta, Fortron, Modecom 350W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie powiedzialem ze wiem lepiej, poprosilem zeby ktos mi doradzil cos dobrego w obrebie platformy s478. Czy to tak trudno zrozumiec ze ktos po prostu chce s478?

Masz racje nie powiedziałeś. Zrobiłeś tylko po swojemu, tak jak chciałeś od początku.

Więcej w tym temacie nie pisze

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy poszukujesz sprzetu do antykwaraitu czy za tą sama kasę co wydasz na s478 chcesz cos znacznie wydajniejszego? Tak, jest mi trudno zrozumież, że szukasz czegoś na s478.

http://www.apollo.pl/store/show_detail/17/25282 95zł i 3 lata gwary

http://www.apollo.pl/store/show_detail/10/34332 212zł i 2 lub 3 latra gwary

http://www.apollo.pl/store/show_detail/9/22984 110zł i dożywotnia gwara

http://www.allegro.pl/item201620736_delta_...owych_plyt.html 45zł i 2 lata gwary

no ale skoro wolisz s478 to cóz niewiele osób z forum będzie w stanie coś poradzić... :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi