fafowicz Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Składam zestaw dla kumpla za jakieś 1700zł, chciałbym żeby to już było na dx10. Bez dysku, nagrywarki, klawy itp. Komp ma być do gier. No czasami jakiś film czy coś wydrukować. Wymyśliłem coś takiego. Sprzęt będzie trochę podkręcany. CPU: Intel Core 2 Duo E4300 1,8 GHz Mobo: ABIT AB9 Grafa: Galaxy GeForce 8600GE RAM: Kingston 2X1GB 667MHz Zasilacz: Modecom MC-350 ATX 350W Co o tym sądzicie ?? Pogra się na tym trochę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) karte zmien na 7900GS (podobno lepsza od 8600GE) i zasilacz na HK350 warto tez do płacic do jakiego chłodzenia na procesor jezel iebdize podkrecany np. Freezer 7pro pozatym zestaw OK Edytowane 15 Czerwca 2007 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafowicz Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wiem właśnie że podobno lepsza ale chciał już na dx10 no to tak wezme. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Wiem właśnie że podobno lepsza ale chciał już na dx10 no to tak wezme.Mozesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> z DX10 tylko czy sobie pograsz?? Jak na razie nie dość że są słabsze w DX9 od 7900GS a w DX10 nie ma mowy o graniu. Mozna oglądać conajwyżej pokaz slajdów ;) Jak w DX10 to tylko 8800GTS i wyżej albo Radeona HD2900XT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) Zasilacz koniecznie inny, np. jak kolega napisał huntkey 350. Co do grafy, to będzie najlepsza w tej cenie pod dx10. Możesz parę pln na płycie oszczędzić i wziąć np p5b asusa, albo gigabyte ds3, na tym procu i tak Ci podkręcania nie powinny ograniczyć;) A ramy zmienić na 800, chociażby kingmax. Edytowane 15 Czerwca 2007 przez bartek82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Co Wy z tym zasilaczem, modecom starczy i sie nie spoci ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Składam zestaw dla kumpla za jakieś 1700zł, chciałbym żeby to już było na dx10. Bez dysku, nagrywarki, klawy itp. Komp ma być do gier. No czasami jakiś film czy coś wydrukować. Wymyśliłem coś takiego. Sprzęt będzie trochę podkręcany. CPU: Intel Core 2 Duo E4300 1,8 GHz E2160 Mobo: ABIT AB9 EVGA 650i / Asus P5K / MSI P35 Neo Grafa: Galaxy GeForce 8600GE 7900GS Galaxy 475/1400 RAM: Kingston 2X1GB 667MHz OK Zasilacz: Modecom MC-350 ATX 350W Amacrox 450 Co o tym sądzicie ?? Pogra się na tym trochę ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek82 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Co Wy z tym zasilaczem, modecom starczy i sie nie spoci ;) Problem w tym, ze modecom jak się trafi to pochodzi, a jak nie to komputer można trafić. Druga sprawa, że do podkręcania niezbyt się nadaje, a c2d grzech nie podkręcać:) Tak samo jak tej Galaxy z pięknym heat-pipe :P Dobrze by też było, żeby jakiś zapas mocy zasilacz miał, na przykład przy wymianie grafy żeby nie trzeba było zasilacza też wymieniać, lepiej kupić raz, a porządnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 moja sygnaturka B-) jestem baaardzoooo zadowolony z tego sprzetu, tylko wiecej ramu bierz bo to czuc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Problem w tym, ze modecom jak się trafi to pochodzi, a jak nie to komputer można trafić. Druga sprawa, że do podkręcania niezbyt się nadaje, a c2d grzech nie podkręcać:) Tak samo jak tej Galaxy z pięknym heat-pipe :P Dobrze by też było, żeby jakiś zapas mocy zasilacz miał, na przykład przy wymianie grafy żeby nie trzeba było zasilacza też wymieniać, lepiej kupić raz, a porządnie. A Ty mówisz o Modecom MC-350W czy o FEELach?? Bo to zupełnie inne zasiłki. MC robi Forton więc nie ma co się bać. A FEEL to raczej do słabszych kompów można ewentualnie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :) Jak kasy starczy do dołóż do HunKeya :) Co do grafy, to będzie najlepsza w tej cenie pod dx10. W DX10 owszem ale jak zaznaczyłem nie pogra na niej w DX10 a w DX9 za tą cene znajdzie lepsze grafiki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) A moze by tak dołożyć troszeczke do mobo i kupic MSI P35 NEO ? Edytowane 15 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junioor Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 (edytowane) a moze by tak nie? a moze jest ograniczony fundusz? B-) imho jezeli styknie to: evga 650i ultra e2140/e4300 2x1gb goodram 667 7900gs cm 1,4ns wd3200aaks amacrox warrior/modecom mc a jezeli nie to to samo tylko ze na brisbane + abit kn9. cze! :) Edytowane 15 Czerwca 2007 przez junioor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość drizit Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2007 Popieram. ja bym brał brisbane + kn9 (coś nie mogę się przerzucić na intela) - takiego składałem teraz koledze i hula az miło poklikać. co do Amacroxa to kupuję własnie do swojego zestawu. bardzo dobry i cichy w przystępnej cenie. z zapasem mocy mozna wziąć tego 400W (szczytowa 450W). Grafę kupiłem i polecam edycję CoolerMastera Galaxy 7900GS 600/1600. Gothic III i Oblivion śmiga że hej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...