Skocz do zawartości
Kamill

Jaki Skaner Do Domowego Użytku?

Rekomendowane odpowiedzi

A co powiesz na HP ScanJet G4010 - seria fotograficzna, na dodatek zgodna z Vistą.

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF...6-12839218.html

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF...8-77955751.html

Sam używam już siedmioletnego HP ScanJet'a 2200C, głównie do skanowania książek na uczelnię i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Zeskanowałem nim już około 10 tys. stron A4, jest trwały i bezawaryjny. Mam zaufanie do HP jeśli chodzi o skanery.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grimlock, hm, powiem Ci, że myślałem o hp. Mam drukarkę tej firmy i spisuje się świetnie, ale w kwestii skanerów w ogóle nie mam doświadczenia :? Ten model, który podałeś rzeczywiście wygląda na całkiem niezły, na pewno się nim zainteresuję.

W ogóle to przeglądałem trochę sklepy i sporządziłem taką listę:

- Mustek BearPaw 6400 TA Pro

- Plustek OpticPro ST64+

- Hewlett Packard ScanJet G4050

- Canon CS8600F

Co o nich sądzicie?

Warto dopłacić i kupić G4050 niż G4010?

chryst, o ile dobrze widzę to seria LiDE ma niestety czujniki CIS. A z tego co wyczytałem to CCD lepiej się sprawdzają.

Edytowane przez Kamill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Canon'a Lide 25 ma dwóch moich kolegów. Rzeczywiście, jest bardzo mały, płaski, zasilanie ciągnie z USB. Ale to skaner o konstrukcji CIS, a HP to CCD :wink:

Jeden Canon Lide 25 padł po kilku dniach użytkowania, był spory problem z blokowaniem się głowicy i trafił do naprawy.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi