Kamill Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Jaki byście mi polecili skaner do domoweo użytku, za około 600zł? Zależy mi na dobrej jakości, no i wypadałoby żeby jakoś zgrabnie wyglądał :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) A co powiesz na HP ScanJet G4010 - seria fotograficzna, na dodatek zgodna z Vistą. http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF...6-12839218.html http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl/ho/WF...8-77955751.html Sam używam już siedmioletnego HP ScanJet'a 2200C, głównie do skanowania książek na uczelnię i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. Zeskanowałem nim już około 10 tys. stron A4, jest trwały i bezawaryjny. Mam zaufanie do HP jeśli chodzi o skanery. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chryst Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 jak sam skaner do domu to polecam Canon LiDE 25 Mały i zasilany tylko przez USB, fajna sprawa i kable sie nie walają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Grimlock, hm, powiem Ci, że myślałem o hp. Mam drukarkę tej firmy i spisuje się świetnie, ale w kwestii skanerów w ogóle nie mam doświadczenia :? Ten model, który podałeś rzeczywiście wygląda na całkiem niezły, na pewno się nim zainteresuję. W ogóle to przeglądałem trochę sklepy i sporządziłem taką listę: - Mustek BearPaw 6400 TA Pro - Plustek OpticPro ST64+ - Hewlett Packard ScanJet G4050 - Canon CS8600F Co o nich sądzicie? Warto dopłacić i kupić G4050 niż G4010? chryst, o ile dobrze widzę to seria LiDE ma niestety czujniki CIS. A z tego co wyczytałem to CCD lepiej się sprawdzają. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Kamill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 (edytowane) Canon'a Lide 25 ma dwóch moich kolegów. Rzeczywiście, jest bardzo mały, płaski, zasilanie ciągnie z USB. Ale to skaner o konstrukcji CIS, a HP to CCD :wink: Jeden Canon Lide 25 padł po kilku dniach użytkowania, był spory problem z blokowaniem się głowicy i trafił do naprawy. Edytowane 16 Czerwca 2007 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 jeszcz jedna wada tego Canona jest jego predkosc w porowaniu z nim moj hp w PSC 1410 to demon predkosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 G4050 różni się od G4010 czymś więcej niż tylko ceną? Bo z tego co widzę to parametry mają identyczne! :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...