Skocz do zawartości
dem

G-flow & D-tek.

Rekomendowane odpowiedzi

Gflow'a malo kto mial u nas i nikt nie zajal sie takim porownaniem na serio. Gdyby byli to rownorzedni konkurenci, mysle ze na XS cos by bylo na ten temat, a tamo G-flow milcza. Tamtejsi w porownaniach rozpatruja tylko Apogee GT/GTX i FuZion ztcp. Sproboj moze tam podpytac, bo tu chyba nie dostaniesz odpowiedzi jakiej oczekujesz.

Edytowane przez sobih

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

badnij sobie na www.shackit.pl tam sa testy D-tek i własnie najlepiej sie spisuje

Ale G-flow tam nie ma.

Bloczek G-FLOW siedzi sobie u mnie w kompie i wg mnie daje radę. nie mam natomiast porównania do innych.

Wg mnie zapięcie bloku jest kiepskie - takie jak w coolerach box. ostatecznie zdecydowałem się na śruby i poprzeczkę.

Tutaj mogę lepiej sterować dociskiem.

Pytania? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak uzyskać ten zalecany docisk pod amd skoro mocowanie jest na śruby ? docisk jest proporcjonalny do użytego śrubokręta :)

Oczywiście, że docisk na wyczucie. Zapięcie oryginalne niestety było kiepskie pomimo tego, że prawie wyginało płytę. Jakoś docisk nie rozkładał sie równomiernie. Po zmianie mocowanie zauważyłem wyraźny spadek temperatur no i demontaż łatwiejszy. W razie czego można szybko zdjąć dla podmianki proca. Ogólnie bloczek jak dla mnie sprawuje się b.dobrze. Proc dostał 1.65V i temp były w normie.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystarczyło by dać podkładki i już nie byłaby potrzebna ta blacha TT

na zapinkę kasy nie starczyło ...he he he .... żartuję.

na wyglądzie i estetyce mi nie zależy. Dobrze, że nie widać pozostałeś części kompa :)

Dopiero byście się na mnie wyżyli. Zestaw nie idzie na wystawę. Miałem takie coś w domu więc skorzystałem i tyle. :)

Dla mnie liczą się temperatury a te są fajniusie. 1.62V, 3.6GHz i temp nie przekracza 60C.

proc dostał nawet 1.66V ale niewiele to dawało. SPI dało się policzyć na 3.68 max.

Edytowane przez jacekcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi