bobson37 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2007 (edytowane) Jest jakaś możliwość na Foxconnie aby regulować obroty wentylatorów za pomocą np SpeedFan ? Ktoś wie jak wyłączyć logo podczas bootowania PC :? Edytowane 17 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jest jakaś możliwość na Foxconnie aby regulować obroty wentylatorów za pomocą np SpeedFan ? Ktoś wie jak wyłączyć logo podczas bootowania PC :? Speedfanem nie bardzo, nawet tym FoxOne poniżej 1600 nie schodzi (tyle smartfan ustawia u mnie), za to w górę - owszem logo wyłączysz w biosie quiet boot - disabled Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Jeśli kogoś to interesuje to w Shifcie pojawił się ten Biostarek http://www.shift.sklep.pl/index.php?t=w&am...4524&idk=38 to chyba ten jeśli się nie myle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Kolejny wyniczek, niech mi ktoś powie że boxowy cooler do niczego się nie nadaje :P W obudowie jest taki przeciąg, że "urywa głowę" [; PS ->jawor121 akurat w przyszłym tyg składam znajomym kompa to wsadzę im foxconna a sobie biostarka wezmę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A w miare dobra cena za tą płyte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Wiadome coś o nowym biosie do Foxconna? Mam dylemat ponieważ nie wiem czy czekać i liczyć na HT Link, zmianę mnożnika i vcore czy kupić Biostara... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2007 sprawdzajcie regularnie tu -> http://www.foxconnchannel.com/support/down...ID=en-us0000003 PS foxconnowcy, też macie szumy na zintegrowanej dźwiękówce? do tego irytujące piszczenie mobo przy ruchach myszy i zmianie kontrastu? pewnie tak, jeśli komuś udało się wyeliminować powyższe niedogodności lub choćby zniwelować - proszę o porady ciekawe czy biostar będzie miał te same przypadłości... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m15m Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 To jaka jest obecnie najlepsza płyta na chipsecie AMD690G (głównie chodzi mi o stabilność, możliwości OC, jakość)? - Biostar TA690G AM2 - Foxconn A690GM2MA-8KRS2H / A690GM2MA-8EKRS2H - Asus M2A-VM/HDMI Chyba jako jedyna płyta na 690G ma możliwość jednoczesnego korzystania z 2 cyfrowych interfejsów video - DVI oraz HDMI jednocześnie (zapewne dzięki dodatkowemu modułowi HDMI na PCI-E), np. do DVI podłączamy monitor LCD, a do HDMI telewizor HDTV. - Jest jeszcze jedna opcja i kto wie, czy nie najlepsza... Olać 690G i kupić: Biostar TF560 A2+ (+ do tego jakaś tania/używana grafika na PCI-E) To najnowszy obecnie chipset pod AMD - nForce 560, który jest jednocześnie pierwszym (i obecnie jedynym) zgodnym z AM2+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Wiadome coś o nowym biosie do Foxconna? Mam dylemat ponieważ nie wiem czy czekać i liczyć na HT Link, zmianę mnożnika i vcore czy kupić Biostara...Takie pytanko: a możesz zmienić mnożnik za pomocą CBI (central brain identifier)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2007 (edytowane) Takie pytanko: a możesz zmienić mnożnik za pomocą CBI (central brain identifier)? W CBI mogę zmienić tylko HT Ratio, niby program zatwierdza zmiany HT się zmienia ale jak odpale jakiś program to mam freeza albo reset. Musiałby ktoś inny jeszcze sprawdzić. EDIT: Foxconn sprzedany, zobaczymy co potrafi F3 na Biostarze z GR PRO 900 Edytowane 27 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAnek87 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Bardzo ładnie poleciał x2 F3 na tym Biostarze. Właśnie go zamówiłem, będę rodzicom składać wydajną maszyne na tej płycie :] Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez JAnek87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 u mnie biostar cos nie chce isc powyzej 300, moze pamieci hamuja.. na razie 2850 - 300x9,5 ps dzwiek na integrze o wiele lepszy i nie ma juz szumow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Marcin_gps - Gdzie kupowałeś Biostara? Shift? Działa u Ciebie SpeedFan? Czego używasz do odczytu temperatury CPU i mobo? Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 u mnie biostar cos nie chce isc powyzej 300, moze pamieci hamuja.. na razie 2850 - 300x9,5 Spróbuj bios 427. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Spróbuj bios 427.A gdzie on jest dostępny? Ja śmigam na tym R69AM605.BST z oficjalnej strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 aldam - mam tego biosa ht leci na 345 [; ogólnie poleciało 3Ghz prawie 315x9,5 przy 1,485V, ramki na 2,25 dam screena lada dzień, bo od kumpla piszę przydałoby się chłodzenie, bo na boxie do 70* podjeżdża... zostawiłem 2900 przy 1,44V - orthos od 5h działa, superpi32m przeszło płytka świetna!! zamawiałem z shifta - na następny dzień była u mnie oO nie wiem tylko czy jest sens instalowania dual-core optimizera... ;| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 (edytowane) Marcin_gps - ja śmigam na tym 605, ten 427 jest lepszy pod względem OC? Sprawdzałeś może? Czym kontrolujesz temperatury? Edytowane 31 Sierpnia 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 tym narzędziem z płytki biostara - obroty też na boxie więcej nie pociągnę tym bardziej że zasiłka mi grzeje i nie ma wentyla od spodu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Jedyna wada tego biostara to te głupawe odczyty. Speedfan widzi tylko diodę CPU i Dysku, poza tym nie widzi, żadnego napięcia, żadnego wentyla no i oczywiście żadnych temp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 hmm, speedfana nie używam ale ten programik biostara działa prawidłowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Marcin_gps - ja śmigam na tym 605, ten 427 jest lepszy pod względem OC? Sprawdzałeś może? Czym kontrolujesz temperatury? Tak 427 podobno jest najlepszy. Przejrzyj temat 2737373[/snapback] hmm, speedfana nie używam ale ten programik biostara działa prawidłowo primo ładny wynik :) Napewno działa ok? Słyszałem że są z nim jakieś problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 tak, działa ok:) ale czy czujnik jest ok to nie wiem ;P obiecany screen - ja chcę więcej! ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 2 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2007 No ładnie :D. ALe jak pamięci pięknie fikają. 1200mhz no,no :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 Marcin_gps @ mój gr pro 900 padł po nie całym tyg od napięcia 2.4 i 500 MHz CL4... Takie pytanko: działa Ci zmiana mnożnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 na 600Mhz nie działają stabilnie przy 2.25, musialbym dac 2.65 a to za duuuzo... teraz smiga 335x9 - 3015Mhz pamieci na cl4 z ostrymi timingami ~700Mhz przy 2.25 (sprawdze niższe jeszcze) zmiana mnożnika owszem działa, ale tylko w dół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 5 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2007 (edytowane) Cholera gdzie Ty to zmieniasz? Ja zmieniam jakiś VID na x9 ale dalej mam mnożnik 10.... EDIT: U mnie nie działa ustawienie 2.35V dla ramu... 2.25 - działa 2.35 - odpala tryb safe mode, przetestowane na 2x1GB GR PRO 900 i KVR 667 2.45 - działa Trochę mnie to irytuje... Co do mnożnika, zmieniam VID na 9, prawym Mój PC i pokazuje 2.7 GHz a każdy inny soft 3 GHz i raczej tak jest bo ram jest taktowany z odpowiedniego dzielnika dla mnożnika 10. Jak jest u Ciebie Marcin? Edytowane 5 Września 2007 przez bobson37 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 u mnie czasem po zmianie ustawien w biosie jest black screen, ale wylaczam i wlaczam ponownie - działa ;D mnożnik działa normalnie - wszędzie zegary prawidłowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobson37 Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Ale połowicznie odpowiadasz. Napisz co dokładnie zmieniasz bo może jestem ślepy... ;) Blackscreen po zmianie ustawień w biosie zdarza się u mnie często, tak jak napisałeś wystarczy odłączyć zasilanie i włączyć je z powrotem i jest cacy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 6 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2007 Vid Control, zakładki dokładnie nie pamiętam (któraś z pierwszych - 2 albo 3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekB Opublikowano 8 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2007 Ukazał się SpeedFan 4.33 beta 18. który w końcu obsługuje (w jakimś stopniu) moją płytę. Sprawdźcie go na swoich mobasach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...