Quintrix Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam Doszedłem do wniosku że czas już ulepszyć coś w moim skromnym PCecie :) W najbliższym czasie będę miał około 1500zł i teraz mam do was pytanie: -Czy warto przy mojej konfiguracji przesiadać się na jakiegoś AMD X2, będę musiał zmienić ramy na ddr2 i nową grafę na PCI-EXPRESS? Myślę że za tą kwotę nie kupię jakiegoś porządnego zestawu :sad: Kompa używam głównie do gier m.in. BF2 -Albo po prostu dokupić do tego co mam 1GB RAM, co pozwoli mi pograć komfortowo na wysokich detalach w BF2 i inne gry? Vista się będzie wtedy lepiej czuła :) Jak myślicie, warto inwestować w mojej sytuacji w s478, czy może uzbierać jeszcze kasę i całkowicie zmienić platformę? Dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 no najlepiej sprzedać to, co masz i kupić sobie coś na AM2 z gotowych zestawów Sysaka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Póki Twój komp coś jest warty sprzedaj go i kup coś nowszego. W AGP i socket 478 nie warto już inwestować. Edytowane 27 Czerwca 2007 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Tak też myślałem :) Moglibyście zaproponować przykładową konfigurację? Ja ułożyłem cus takiego: Athlon X2 3800+ EE Link Abit KN9 Link Pamięć może GEIL PC667 DUAL 2x 1GB Link Geforce 8600GT Link Narazie taki przykładowy konfig, zależy mi także na OC Czy to co podałem będzie się nadawało? Ten X2 nadaje się do OC? Z kart graficznych myślałem jeszcze nad coś z serii 7900 ale chyba lepiej kupić tą 8600GT z DX10 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ram możesz zmienić na OCZ 800 MHz (jest trochę droższy, ale warto). Procek możesz wziąć Athlon X2 3600+ Brisbane. A co do grafiki (czy 8600GT czy 7900GS zdania są bardzo podzielone :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zdecydowałem się najpierw kupić RAM Taki może być LINK Czy w tym OCZ'u wszędzie są takie same kostki czy można trafić lepsze, bardziej podatne OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Weź pamięci: GoodRAM Pro PC2 6400/7200 Edytowane 27 Czerwca 2007 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 A czy ta płyta główna, którą podałem będzie dobra? nadaje się do OC?? A może cos ciekawego ze stajni Asus'a??? A co do grafiki myślę nad tym 8600GT, podobno ten PALIT dobrze się kręci? Warto kupić tą kartę? a może lepszym wyborem będzie Radeon z serii 1950? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2007 (edytowane) Jeśli ten ABIT wg Ciebie jest za słaby to jest jeszcze DFI Infinity ;) KN9 to jak narazie najlepsza płyta zaraz po Infinity pod AM2. Co do grafiki to te radki są wydajne ale po OC wyprzedza je 7900GS. Jesli starczy kasy to weź Galaxy 7900GS Coolermaster a jeśli nie to zwykły Galaxy 7900GS za ok 400 zł albo Palit 8600GT Sonic. Co wybierzesz to zalezy już tylko od Ciebie ;) Pamięci weź tak jak napisał lukmek czyli GoodRAM PRO800 albo nawet 900 jak nie będzie znaczącej różnicy w cenie. EDIT Literówki ;) Edytowane 27 Czerwca 2007 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Zauważyłem że Radek 1950pro w większości przegrywa z 7900GS i ma problemy z wygładzaniem i cieniami w grach a jak się prezentuje 8600GT w porównaniu do tego Radka 1950pro? Czy warto kupować 8600GT ze względu na to że obsługuje DX10? Zależy mi na graniu w rozdzielczości 1280x1024 bo mam LCD19' Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Quintrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jak masz dość kasy to weź 7900GS Coolermaster. Te karty po prostu wymiatają. Dla nich 700/1900 MHz to nic wielkiego ;) ale kosztuje cos ok 550 zł. Jesli masz ok 400 zł to albo zwykły Galacy 7900GS ale raczej o OC nie myśl albo Palit 8600GT Sonic który umożliwia spore OC. Jesli myslisz o DX10 to patrz tylko i wyłączniue na karty pokroju 8800xxx lub HD2900XT. Wszystkie wynalazki jak 8600 nie pozwolą na płynną gre w DX10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Jeszcze ma pytanko o zasilacz :) Obecnie posiadam Enermaxa EG465AX-VE(G)(FMA), czy on pociągnie ten zestaw co chce kupić, czyli: AMD Athlon 3600+(AM2) 65nm 65W Abit KN9 GeForce 7900GS ColerMaster 2x1GB DDR2 OCZ spiecial ops albo goodram'y Jeżeli lepiej kupić nowy to doradźcie jaki? Może Szefa 450W? A tego Abita KN9 to lepiej kupić na nForce4 czy SLI nForce570? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Quintrix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Jeszcze ma pytanko o zasilacz :) Obecnie posiadam Enermaxa EG465AX-VE(G)(FMA) Jakoś google zgłupiały i nie mówią co to za zasilacz - tylko że albo 460 albo 430 W. Tak czy inaczej to dobra firma i jak ma tak z 25A na 12-tce to nie powinno być najmniejszych problemów. edit: http://cgi.ebay.nl/Enermax-EG465AX-VE-G-FM...0QQcmdZViewItem 460W 33A na 12-tce - ten zasilacz się prawie niczego nie boi [; Edytowane 28 Czerwca 2007 przez q8ic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jeszcze ma pytanko o zasilacz :) Obecnie posiadam Enermaxa EG465AX-VE(G)(FMA), czy on pociągnie ten zestaw co chce kupić, czyli: AMD Athlon 3600+(AM2) 65nm 65W Abit KN9 GeForce 7900GS ColerMaster 2x1GB DDR2 OCZ spiecial ops albo goodram'y Jeżeli lepiej kupić nowy to doradźcie jaki? Może Szefa 450W? A tego Abita KN9 to lepiej kupić na nForce4 czy SLI nForce570? Bierzesz ABITA KN9 bez zadnych literek. Na NF4 bo 5 to nie nadają się do niczego :mur: Twoja zasiłka starczy z palcen w d... A Chieeftec co podałeś jest słabszy od tego Twojego Enermaxa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 O takie pamięci wam chodzi? LINK Jeżeli tak to chyba sobie daruję i wezmę coś tańszego :/ Te OCZ SpecialOps będą się nadawały? Co do procesora, to czy lepiej kupić na allegro czy np: w komputroniku? Jak jest z podkręcaniem? Gdzie można trafić na lepszą sztukę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 to zależy jak trafisz, szukaj gdzie najtaniej, komputronik sobie odpuść mają tam drogo, z tego co widze to w apollo.pl mają najtaniej brisbana 3600+, mozesz tez poszukac uzywki chodza po ok 230zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leiber Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 O takie pamięci wam chodzi? LINK Jeżeli tak to chyba sobie daruję i wezmę coś tańszego :/ Te OCZ SpecialOps będą się nadawały? ja widzialem je 2x taniej chyba ze te ktore ja widzialem nie byly na d9 i mialy stare PCB i pytanie odnosnie Goodram 900PRO czy wszystkie maja nowe PCB i sa na D9 ? bo takze te 900 widzialem za okolo 400zl ... czy moze sa tez Goodram 900 PRO w starej wersii ? a co sadzicie o Galaxy GF8600GE 1ns ? a cena jak Galaxy 7900GS 1,2ns czyli okolo 550zl ... tylko zalezy jaki koledze budzet wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zaraz będe sprzedawał to co mam, właśnie sprawiłem sobie komputer zastępczy :D Jak sprzedam to mogę sobie pozwolić na coś lepszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 najlepiej pamięci kup już teraz i niech leżą, bo drożeją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Te OCZ specialOps będą dobre?? LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 te lepsze http://skleppc.pl/index.php?m=os_item&id=14659 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Chyba stałem się nienormalny, cały dzień dręczy mnie pytanie, którą kartę wybrać <_< Z jednej strony... o ta lepsza w nowszych grach.....z drugiej o ta lepiej radzi sobie z dx9 Oczywiście mowa o GALAXY 7900GS colermaster i PALIT 8600GT :mur: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Chyba stałem się nienormalny, cały dzień dręczy mnie pytanie, którą kartę wybrać <_< Z jednej strony... o ta lepsza w nowszych grach.....z drugiej o ta lepiej radzi sobie z dx9 Oczywiście mowa o GALAXY 7900GS colermaster i PALIT 8600GT :mur: :cry: GALAXY 7900GS Colermaster. A jeśli myślisz o nowszych grach (pod DX10??) to IMHO 8800GTS i szybsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 ok w końcu się zdecydowałem Ram zamówiony goodram pro 900 Płyta abit KN9 Galaxy 7900GS colermaster Athlon X2 Birsbane 3600+ Ten proc będzie chyba odpowiedni a może moglibyście coś polecić, także godnego uwagi bo trochę kasy mi zostało i mogę ewentualnie kupić coś lepszego, jeżeli to będzie opłacalne, jak mam zamiar kręcić?? Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Tak: Freezera 64 :) a co do proca to zlookaj w moja sygnaturke ;) szybszego nie warto kupić bo i tak skończą sie koło 3GHz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 a jak Ci zostało kasy to sobie weź jakieś wiatraki do budy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orlontko Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) napisz ile ci zostało bo mozliwe ze na C2D stykinie (e4300 + Ab9 lub inna mobo na nowym chipie P35) Edytowane 2 Lipca 2007 przez orlontko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 jak cie tak te grafiki mecza to wez radeona x1950xt bedzie najszybsza :) i sie dobrze kreci. Leci spokojnie @ xtx i szybciej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Sprzęt już prawie zamówiony :) Chciałbym się jeszcze spytać jak jest z tymi X2 35W?Link Kręcą się lepiej/gorzej od 65W wersji? Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Sprzęt już prawie zamówiony :) Chciałbym się jeszcze spytać jak jest z tymi X2 35W?Link Kręcą się lepiej/gorzej od 65W wersji? Link Tan X2 35W to jakaś ściema ;) Jak dla mnie to ktoś "bardzo kompetentny" to pisał albo błąd w opisie jest. Nawet Brisbane mają 65W przy 65nm procesie technologicznym. No i to windsord czyli wersja raczej ze słabym OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...