Logitech! Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 (edytowane) Witam....jaki zasilacz proponujecie do 8800GTX zlaczki 2xPEG? Edytowane 28 Czerwca 2007 przez Logitech! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 do gtx'a nie jest potrzebny az tak mocny zasilacz. Zajrzyj sobie do testow na tej stronce jeden topower (nie pamietam juz czy 450 czy 500 wattow) cignal 2 gtx'y wiec .... Ja proponuje Be quiet straight power 550watt albo Corsaira 520watt jesli zalezy ci na ciszy. Aha moze bys powiedzial ile masz do wydania. Szklanej kuli nie mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Nawet 450w wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 450w ale mowa o sli, na rozbudowanym konfigu i mocnym oc proca, potrzeba przynajmniej 700w. sam mam tagana 700w u35 i nie jestem do konca pewny czy uciagnal by mi gtxy w sli z oc proca i kart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 W takim razie kup sobie zasilacz 2kW :mur: Dla GTX w sli wystarczyłby dobry 550W zasilacz. Autor topicu nic nie mówi o SLI. 2xPEG to tylko dwie wtyczki zasilające, które każdy jeden GTX posiada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logitech! Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 Mowa jest tylko 1karcie GTX :)...+AMD 6000 +3dyski + 7wentylatorow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 28 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2007 GTX 150W+CPU 130W+3 dyski 40W+7 wiatraków 15W+ inne pier...ły na mobo 28W + jakiś napęd 12W. Masz w najgorszym wypadku 380W obciążenia na liniach +12v , przydało by się z 35A na dwunastce. http://zenfist.pl/pID/1055.htm http://zenfist.pl/pID/300.htm http://zenfist.pl/pID/1574.htm http://zenfist.pl/pID/1.htm http://zenfist.pl/pID/1020.htm Uwzględniając ekonomię wybór pada na Armacroxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 chyba Amacroxa ;) chociaz osobiscie bym wzial topowera. bardzo dobry i powinien starczyc jeszcze na pare upgrade'ow. Chociaz amacrox tez zly nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A w czym widzisz wyższość Topowera nad chocby tym Amacroxem, która ma być warta prawie 170 pln? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stern Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 A w czym widzisz wyższość Topowera nad chocby tym Amacroxem, która ma być warta prawie 170 pln?4 linie po 20A i 50wattow wiecej odpinane kable . Gdzies tez czytalem testy i Amacrox średnio trzyma napiecia jak znajde to wrzuce linka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logitech! Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Niewiem dllaczego ale kazdy mi proponuje TAGANA 580 Hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 U15 580W? Szkoda kasy, było o tym pisane wiele razy na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 a ja polecam corsair 520W. Prawie to samo co seasonic m12 a troche tanszy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 (edytowane) W takim razie kup sobie zasilacz 2kW :mur: Dla GTX w sli wystarczyłby dobry 550W zasilacz. Autor topicu nic nie mówi o SLI. 2xPEG to tylko dwie wtyczki zasilające, które każdy jeden GTX posiada. o ile zakład ze tagan 600w nie da rady sli 8800gtx z @ c2d?? o podkreceniu kart nie wspominam. Edytowane 29 Czerwca 2007 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Poczytaj... Nie musiałem się wysilać, wystarczy test PurePC... Jeśli Ciebie to nie przekonuje to ja już się nie będę starał! Tzn. sam bym nie dał na stąłe do tego 450, ale można... Moc a wydajność zasilaczy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 o ile zakład ze tagan 600w nie da rady sli 8800gtx z @ c2d?? o podkreceniu kart nie wspominam. O co chcesz się założyć, jestem chętny. testy możemy zrobić, nie ma sprawy. Żeby tylko o coś drogiego i łatwego do sprzedaży, a najlepiej kasę. :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: Mam już podawać nr konta? B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 29 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2007 Hmm... :rolleyes: Ale to chyba była propozycja do mnie :wink: No i tego nie pisałem, ale oczywiście chętnie przyjmuję wyzwanie. Przy odpowiednim zakładzie także jestem w stanie wszystko zaaranżować, nawet z dojazdem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Też chce przy tym być i to zobaczyć :lol2: A swoją drogą to ja bym sie skłaniał ku Corsairowi....a taniej to Amacrox....nie wiem czy Amacroxa z serii Frei Erde robi jeszcze FSP ale jeżeli tak to BQ StraightPower tez ma chyba bebechy FSP a 80zł zostaje w kieszeni ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Nie popadajmy w paranoje z tym poborem przez 8800. Karty x1900xtx juz od dawna sa na rynku i wiemy ile one braly mocy, wiec zadnego przelomu nie ma. Dobra 6setka imo wciagnie 2 gtxy spokojnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 30 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2007 Tagany z serii dual engine wyciągają około 800W mając na tabliczce 600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logitech! Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Tagany z serii dual engine wyciągają około 800W mając na tabliczce 600. mysle ze cos takiego wystarczy juz.... http://www.komputronik.pl/Zasilacze_do_obu...pelny,id,21152/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Kiedy ludzię w końcu pójdą do przodu i zostawią te stare Tagany w spokoju. Sensowne do współczesnych komputerów, na dzień dzisiejszy zasilacze firmy Tagan na naszym rynku to u95, U35, u33, u25. Reszta modeli ma starą konstrukcję! I należy je pomijać, bo są zasilacze choćby innych firm, mniej znanych, które będa mocniejsze, stabilniejsze, chłodniejsze i mniej prądożerne i jeszcze co by było mało krocie tańsze. Kupowanie takiego Tagana za 500 pln jest bezsensowne!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Widzisz że to początkujący. Czytać za bardzo nie lubi chyba tego forum, bo by sobie wygrzebał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logitech! Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Spoko :) jestem poczatkujacy....BENITO o ktorej wersji mowisz dual engine ??? :D U25 DualEngine czy U26 i-Xeye II series Dual Engine Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 o ile zakład ze tagan 600w nie da rady sli 8800gtx z @ c2d?? o podkreceniu kart nie wspominam. W zasadzie zakład można przyjąć na tak dużą sumę, jaką postanowisz stracić :lol: G80GTX w SLI + ładnego CPU pociągnie dobre 500W. Zajrzyj na ekstremalne, przy okazji zabaw pokazałem ile prądu może potrzebować przekręcone G80 i mocny quad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 Spoko :) jestem poczatkujacy....BENITO o ktorej wersji mowisz dual engine ??? :D U25 DualEngine czy U26 i-Xeye II series Dual Engine O wszysztkich które mają dwa trafa główne, czyli: u25, u35, u95. Wszystkie zasilacze pochodne im też będą miały DTT. Czyli u26 też :wink: Często jest tak, że wystarczy wpisać model zasilacza w google i tam wyskoczy Ci bardzo dużo linków i jak poszukasz max 5min. to uzyskujesz pratycznie wszystkie informacje udzielane przez producenta. Co najwyżej będziesz musiał sie wykazać swoją angielszczyzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 U25 to to samo co u26 tylko że z wiejsko podświetlonym plastikiem w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 2 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2007 (edytowane) generalnie żadko zdaża mi sie zgodzić z benito ale sam pojechałem z CoolerMasterem iGreen 500W z 2 x 8800GTX z OC + X2 3600+ @ 2800MHz + 2 x hdd, 1 cd, 2gb ramu i wifi więc tym razem nie mam wyboru... jeszcze zalezy jaki tagan ale ten wspomniany dał by rade na lajcie ... Edytowane 2 Lipca 2007 przez letrev Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...