Skocz do zawartości
fummy

Jaka Lepsza Grafika?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Firekage

Czy ktoś by mógł mi powiedzieć co lepsze

GeForce 8600GT Palit Super 512MB za 520zł

czy

GeForce 8600Ge Galaxy 512MB za 612 zł

Gdzies obilo mi sie o uszy , ze 8800GTS Palita z ciut slabszymi pamiecami niz maja obecne 8800GTS'y ma byc poznizej 1000 zl. Jesli tak to popelnisz zyciowy blad , a 512 ramu to tylko doplacanie do niczego :wink:

Za 400 zl Palit 8600GT , wyzej nie ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś by mógł mi powiedzieć co lepsze

GeForce 8600GT Palit Super 512MB za 520zł

czy

GeForce 8600Ge Galaxy 512MB za 612 zł

jak poprzednicy, karty to przerost formy nad treścią, zwłaszcza jeśli chodzi o 512MB, zwykły palit 8600gt 256MB ewentualnie sonic, ale przy oc nie ma większej różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykły palit 8600gt 256MB ewentualnie sonic, ale przy oc nie ma większej różnicy.

Zdecydowanie, przy stosunkowo mało wydajnej karcie duża ilość pamięci RAM będzie zbędna z oczywistych powodów. Lepiej zachować różnicę cen wspomnianych kart, by z czasem trochę do tego dołożyć i wymienić GPU na coś lepszego :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie, przy stosunkowo mało wydajnej karcie duża ilość pamięci RAM będzie zbędna z oczywistych powodów. Lepiej zachować różnicę cen wspomnianych kart, by z czasem trochę do tego dołożyć i wymienić GPU na coś lepszego :).

Dla mnie czas 256 w grach minął bezpowrotnie ... ilość i wielkość tekstur w nowych grach wymaga dużo pamięci na grafie ... ja widziałem dużą różnicę między 7900gt 256 a 512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie czas 256 w grach minął bezpowrotnie ... ilość i wielkość tekstur w nowych grach wymaga dużo pamięci na grafie ... ja widziałem dużą różnicę między 7900gt 256 a 512

No tak, ale to 8600GT i zapewne w najwyższych możliwych detalach sobie nie poradzi, więc duże tekstury mu nie grożą.

Kolega za jakiś czas pewnie zmieni kartę na coś mocniejszego (pomogą mu w tym zaoszczędzone pieniądze).

A to, że one stale rosną (<_<) dobrze wiem, dlatego też nie kupuję 8800GTS 320MB i czekam na spadek cen wersji z 640MB pamięci, ale to inna bajka :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi