evocati Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 (edytowane) Witam. Dzisiaj podczas czysczenia kompa rozkrecilem zasilacz celem wyczyszczenia z kurzu, puscilem go bez obciazenia i co sie okazalo cos piszczy (cewki ? nie znam sie). Po odlaczeniu z pradu po ok. 1 min slychac dzwiek podobny do "startu odrzutowca" po czym piszczenie ustaje. Podczs normalnego uzytkowania tego nie slyszalem poniewaz wentylator na karcie go skutecznie (nawet bardzo) zagluszal. Fortron ma ok. roku, obsluguje config z podpisu i chyba nadszedl czas jego wymiany (docelowo nie bylem przekonany do jego zakupu i mial sluzyc tylko miesiac do czasu nazbierania kasy na cos lepszego, ale poniewaz na poczatku byl dosyc cichy to juz zostal). Oprocz tego pisku lozysko w wentylatorze zaczyna o sobie przypominac. Wiec moje pytanie, jaki zasilacz kupic do mojego configu ? Cena max 200 - 250 zl Priorytetem jest cisza i stabilnosc. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam //edit czytalem rozne tematy i nadal nie wiem jaki. Moje propozycje: http://zenfist.pl/pID/1052.htm - Be Quiet! Straight Power E5-350W 350W - Podzielone zdania, jedni mowia ze cichy inni ze nie http://zenfist.pl/foto.php/pID/273/fID/05 - Topower TOP-450P3 U12 450W - Gdy kupowalem fortrona to ten byl polecany jao cichy, cena co prawda powala ale jesli mial bym 110% pewnosci ze bedzie cichy to moze bym sie skusil 250 zl moge wydac, mam nadzieje ze ktos cos poleci Edytowane 5 Lipca 2007 przez evocati Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlodzian Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 to w takim razie masz Amacroxa 500 :) ja go dostalem dzisiaj ;-) cud miód i orzeszki, stabilny jak skała (mierzone miernikiem!) i cichy... w cenie bodajze 229zł na zenfiscie ! polecam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Amarox Warrior cichy :D. Albo BQ albo Seasonic, ewentualnie LC Power Green Power: sirus, 4speed za jakieś 180-190zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Zasilacz piszczy bez obciazenia? Wiele zasilaczy tak ma, Twoj konfig ma smieszne zapotrzebowanie na prad, moze warto zastanowic sie nad wymiana wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Amarox Warrior cichy :D.W porównaniu do tracera pewnie tak ;) Kiedy czytam i odsłuciach!ę nagrania szumu różnych zasilaczy coraz pewniejszy jestem że seasonic to naprawdę cichy zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 5 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2007 Pomierzyć mu (fortronowi) napięcia i kupić nowy wiatrak jak dobre - fandera. Zasilacz za 200 do tego cfg to troszkę na wyrost ale oczywiście co kto lubi [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...