Skocz do zawartości
evocati

Fortron Niedomaga ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Dzisiaj podczas czysczenia kompa rozkrecilem zasilacz celem wyczyszczenia z kurzu, puscilem go bez obciazenia i co sie okazalo cos piszczy (cewki ? nie znam sie). Po odlaczeniu z pradu po ok. 1 min slychac dzwiek podobny do "startu odrzutowca" po czym piszczenie ustaje. Podczs normalnego uzytkowania tego nie slyszalem poniewaz wentylator na karcie go skutecznie (nawet bardzo) zagluszal.

Fortron ma ok. roku, obsluguje config z podpisu i chyba nadszedl czas jego wymiany (docelowo nie bylem przekonany do jego zakupu i mial sluzyc tylko miesiac do czasu nazbierania kasy na cos lepszego, ale poniewaz na poczatku byl dosyc cichy to juz zostal). Oprocz tego pisku lozysko w wentylatorze zaczyna o sobie przypominac.

Wiec moje pytanie, jaki zasilacz kupic do mojego configu ? Cena max 200 - 250 zl

Priorytetem jest cisza i stabilnosc.

Z gory dziekuje za pomoc.

Pozdrawiam

//edit

czytalem rozne tematy i nadal nie wiem jaki.

Moje propozycje:

http://zenfist.pl/pID/1052.htm - Be Quiet! Straight Power E5-350W 350W - Podzielone zdania, jedni mowia ze cichy inni ze nie

http://zenfist.pl/foto.php/pID/273/fID/05 - Topower TOP-450P3 U12 450W - Gdy kupowalem fortrona to ten byl polecany jao cichy, cena co prawda powala ale jesli mial bym 110% pewnosci ze bedzie cichy to moze bym sie skusil

250 zl moge wydac, mam nadzieje ze ktos cos poleci

Edytowane przez evocati

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi