Skocz do zawartości
Szczuru

Nowy Monitor Lcd Za Około 700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Hej. Jako że kupuję kompa, a starego wraz z monitorem oddaję siostrze zostaje mi wybór nowego LCD'ka. Mam około 700zł. Myślę raczej o 4:3, bo będzie służył do gier, a panoramy się do tego raczej nie nadają. Zostaje wybór wielkości, bo chyba dobrej 19" nie da się kupić za 700zł?? Mój komputer będzie wyglądał tak:

Procek: C2D E4300

Mobo: Gigabyte P35 DS3R

HDD: Samsung 250GB Sata II

RAM: PDP patriot 2x1 GB Signature Line 800 MHz CL5

PSU: Huntkey HK-350AP

Buda: CM Elite 330

Grafa: Palit 8600GT Sonic

Monitor:??????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to niby dlaczego :blink:

Bo granie na 19" 5:4 wygląda tak że po bokach przeszkadzają "bariery" monitora a góra/dół nieprzyjemnie aż wzrokiem sięgać .... po prostu ERGONOMIA przy "kwadratach" kiepska.

ps. polecam sesję w need for speed i battlefield ,doom na obu typach a o filmach nie wspomnę

Panoramy lepiej wypadają do grania i oglądania filmów ... choć w 3D studio, CAD , photoshop też lepiej pracuje się na panoramie.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo granie na 19" 5:4 wygląda tak że po bokach przeszkadzają "bariery" monitora a góra/dół nieprzyjemnie aż wzrokiem sięgać .... po prostu ERGONOMIA przy "kwadratach" kiepska.

ps. polecam sesję w need for speed i battlefield ,doom na obu typach a o filmach nie wspomnę

Panoramy lepiej wypadają do grania i oglądania filmów ... choć w 3D studio, CAD , photoshop też lepiej pracuje się na panoramie.

Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2:

Dla mnie panorama wyglada bardziej naturalnie bo pokrywa sie z polem widzenia czlowieka mniejwiecej( czlowiek widzi wiecej w poziomie niz w pionie, chodzi mi o widzenie przestrzenne dwiema gałkami:] )

Co do matryc TN wada? do grania one sa najlepsze wiec wady nie widze;]

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nigdy nie odzułem z tego powodu dyskomfortu,piszesz żę na 5:4 trzeba nie przyjemnie siegac wzrokiem góra dól a na panoramie trzeba za to patrzec lewo prawo lewo prawo a spróbuj odpalic gre w 1024x768 na panoramie i na 5:4 pozatym niektore gry nawet nie obsluguja panoram i ich najwieksza wada wszystkie(22) są na TN :lol2:

Ewidentnie szukasz na siłę dziury w całym pisząc że "wszystkie(22) są na TN :lol2:" ... nie musisz przecież kupować 22" skoro masz 19, 20 , 21 , 23 , 24 , 26 , 27 , 30" też na innych matrycach niż TN.

ps. są też modele 22" na innych matrycach niż TN ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi