Skocz do zawartości
Caleb

Ocz Sli V/s Ocz Platinum Rev 2 V/s Ocz Titanium

Rekomendowane odpowiedzi

Które lepsze? Podstawowe parametry identyczne 800 CL 4-4-4-12 - 2.x v. Pytanie które lepsze przy o/c? Czy jest szansa ze SLI sa na Micronach? Widziałem takie memy za 430 pln. Reszta to E6300 i Abit IP35

OCZ SLI

OCZ Platinum rev 2

OCZ Titanium

PS: Niech jakiś Moderator, przerzuci w miarę możliwości ten temat do działu "co kupić?", pokiełbasiły mi się fora ... Thx

Edytowane przez -Caleb-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platinium rev2 nie chcialy wejsc wyzej niz 820 na 2.2v - juz lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ocz special ops, bo smialo robia 900 4-4-4-12 przy 2.2.v, przynajmniej moj egzemplarz.

titanium tez nie zachwycaja. za to sli ready jak masz kase mozna <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - calkiem pozytywne osiagi, wiecej tutaj

Edytowane przez cienislaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platinium rev2 nie chcialy wejsc wyzej niz 820 na 2.2v - juz lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ocz special ops, bo smialo robia 900 4-4-4-12 przy 2.2.v, przynajmniej moj egzemplarz.

titanium tez nie zachwycaja. za to sli ready jak masz kase mozna <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> - calkiem pozytywne osiagi, wiecej tutaj

To cos kiepsko je kreciles.

Albo pindolisz farmazony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a cena 430zl za 800tki to jest ciekawa? nie wiedzialem ze to tyle stoi, ze 1066 chodza w okolicach 600 wiedzialem. sam myslalem co mam <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> w zeszlym tygodniu i po sprawdzeniu co sa warte poszczegolne modele (titanium, titanium alpha, platinum rev2, sli ready 1066), wzialem drugi raz ocz special ops - stoja 100zl mniej niz 800 sli ready, poprzedni pack kupiony w maju robi mi bez problemu ponad 900 4-4-4-12 na 2.2v i za te pieniadze raczej nic lepszego sie nie znajdzie.

nawet jesli sli 800 sa na mikronach tak jak 1066, to po tescie widac, ze ocz dostaje w dupe od cruciali czy buffalo na tych samych kosciach (test oc na 3-3-3-9, dopiero na 5-5-5-15 daja rade wyprzedzic konkurencje).

znalazlem recenzje 800tek - nic specjalnego.

Edytowane przez cienislaw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi