Spisaczek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie! Jest to mój pierwszy post na tym fajowym :-P forum! Po nocach si mi się gra w wysokiej rozdzielczości z wielkimi FPS-ami. Cóż na moim PC napewno tego nie doświadczę choćby z powodu mojej nędznej karty grafiki !!GF FX 5200 :mur: !!. A że jestem młodym człowiekiem bo ubyło od moich urodzin 15 lat nie jestem wstanie sam zarobić sobie na nowy PC:/ Lecz mój ukochany Tatuś wreszcie domyślił się że należy zrobić upgrade do max 2000zł + moje zaskórniaki. No ale na razie ojczulek niema kasy ale próbuje go nakłonić żeby PC był na wrzesień! No ale on nalega że na listopad :/ ALE MI SIE CZEKAĆ NIE CHCE BO Z NATURY CIERPLIWY NIE JESTEM :-| ! I teraz czy czekać bo może będą jakieś obniżki cen czy może lepiej kupić (spróbuje go namówić) we wrześniu :-P ?? PC złożyłem sobie taki: PŁYTY G. : ASUS P5N-E SLI NF650i S775 LUB MSI P6N SLI V2 s775 PROCESOR: INTEL Core2 Duo E4300 s775 KARTA GRAFIKI: BFG 8800GTS 320MB PAMIEĆ: PATRIOT Signature KH DUAL DDR2 2x512 ZASILACZ: CHIEFTECK 450W LUB AMACROX WARRIOR AX 450 <== będzie dobry ?? Trochę raczej więcej czytałem o OC i chciałbym go zastosować do procka i czy ta PG nadała by się do kręcenia?? Z góry dziękuje! Edytowane 10 Lipca 2007 przez maxiu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 1. Zmień mobo na coś innego , bo ta może szybko paść . Proponuję Abit AB9/MSI P6N sli fi/Abit IP35-E 2. Pamięci na 2*1GB. Może być i 667 od Kingstona , bo na nich E4300 na 3GHz poleci spokojnie ;) 3. Zasilacz troszki głośny. Jeśli Ci to nie przeszkadza , to OK. Jeśli tak, to Amacrox 450-PNF. I jak chcesz nakłonić tatę to mu powiedz, że ram drożeje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Pod koniec stycznia ceny zaczynają spadać, od lutego 2008 znów ram będzie tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 ale cen takich jakie są (a właściwie jakie były na początku czerwca) może już nie być Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 jak na razie zostaje przy 1 GB a najwyżej później dokupie kolejne 1 Gb lub 2 Gb :) A zasilacz to sie zastanowie! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S1Sweet Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 (edytowane) poczekac zawsze warto bo z czasem wszystko tanieje... tyle ze wtedy cos co nas satysfokcjonuje kosztuje tyle samo co "poprzedni sprzet w poprzednim czasie" ;) ale troche poczekac imo warto jak ma byc intel to 22 lipca obnizki a w sierpniu wchodza nowe procki i bedą kolejne obnizki ;) Edytowane 10 Lipca 2007 przez S1Sweet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 ale cen takich jakie są (a właściwie jakie były na początku czerwca) może już nie być Będą będą, zobaczysz sam. Zresztą będą nowe procki, pamięci, ceny w dół polecą, im więcej nowości tym lepiej dla nas. Tylko cały ten popęd tworzymy sobie sami i brniemy dalej jakoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 Nie ma co myslec teraz jesli komp na wrzesien najwczesniej. To pytanie zadaj pod koniec sierpnia, bo nigdy nie wiadomo co sie w miedzyczasie stanie. Tak przy okazji, jakie nowe procki? :blink: E6x50? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 11 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2007 (edytowane) Ja bym się przede wszystkim zastanowił nad kartą graficzną, bo wszyscy wiemy jakie są obecnie problemy z (mid)high end'em (2900XT i 8800GTS, a nawet 8800GTX). Sam czekam i nie kupuję na razie nic - ewentualnie zamienię mojego staruszka 7800GTX na Radeona X1950XT i poczekam na poprawę sytuacji (sterowników) lub premierę nowych układów... Zresztą do września dużo czasu, wiele się może zmienić. Edytowane 11 Lipca 2007 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Postanowiłem zrobić tak: W sierpniu kupuje opowiedniego procka (E4400), mobo(MSI NEO FR czy coś) i do tego jakąś grafikę ale nie za więcej niż 300zł (moze jakiegoś 7300) :) Na to wszystko mam jakieś 1100zł. Wiadomo ze w listopadzie wychodza GF92 i mam zamiar kupic jakos pod koniec lutego owa kartę w wydaniu GTS! Myśle ze za ten czas stanieją do poczciwej ceny 1200zł, a moze nie i do kupic 1Gb pamięci ale o tym za chwile. Mam teraz wolne 200zł (za złom heheh :D ) i chciał bym kupić jakieś giga ramu (bo drożeje). Tylko takiego żebym mógł na nim podkręcić tego E4400 do 3.0 :rolleyes: I teraz pytanie "jakie pamięci kupić?" dodam jeszcze że jakoś rajcuje mnie radiator na pamięciach. Milo by było gdyby taki sie znalazł ale jak widzę występują one najczęściej w pamięciach 800Mhz i wyżej. Zastanawiam sie nad tymi Patriotami PATRIOT KH DUAL 2x512 667Mhz i tymi GODRAMAMI PS: Co jest lepsze?! 1gb w dualu (2x po 512) czy może jedna kość 1gb! dodam jeszcze ze bede dokupywał ram jak w/w. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez maxiu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) Jeśli będziesz dokupywał ram w najbliższej przyszłości to weź 1gb w jednej kości. A co do ramów to może dołożysz trochę do a-data extreme? (2x512mb widziałem za 199zł) ? Edit: Albo i takie Goodram PRO :D. Możesz bardzo śmiało brać jeśli są na Micronach D9. Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez pajak28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak sa na tych D9 , wiec moge je brać bez problemu! I czy za pół roku bede mógł dokupić ksero ich i będą śmigały?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Tak, beda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dręczy mnie pytanie: Te ramy maja 900 Mhz a nigdy sie nie spotkałem żeby w tabelce jakiejs mobo pisalo ze obsługuje 900Mhz :unsure: Jak to jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Ja wogole tych tabelek nie rozumiem, ale wiem, ze bedzie dzialac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Chodzilo mi o opis mobo jak sie kupuje to jest takie cos :) :P taka tabelka i tam pisze ile ma zlaczy PCIE x16 itp I nigdy sie nie spotkalem zeby pisalo ze obsługuje pamięci 900 Mhz :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 O ile sie nie myle bez oc lub przestawienia dzielnika nie osiagniesz 900MHz :) Daja w tabelkach dane dotyczace 'oryginalnych' taktowan procesorow / pamieci ram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 (edytowane) To pójdzie bez problemu?? Bo nie chcial bym zaliczyc zonka podczas skladania xD PS: Mozesz mi to jakos bardzie przyblizyc?? A plyte bede mial taka http://www.ulubiony.pl/?action=StoProd&...993&u=12490 Edytowane 21 Sierpnia 2007 przez maxiu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Bez problemu. Ale mozesz jeszcze pomyslec nad Kingmax 1066MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jakos rajcują mnie te radiatorki :lol: :wink: B-) ! Za jakieś 10 sec wcisnę przycisk kupuj przy goodramach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Jak wolisz. Radiatorki zawsze mozna dokupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Dzieki ze opowiadales na moje glupie pytania :P Traciles przeze mnie czas i dzieki ci :P Kupilem GOODRAM bo jakos tak mi bardziej pasowały :P teraz tylko kupno grafy mobo i procka i mam juz to czego potrzebuje do stycznia a pozniej wymiana grafiki na cos 98000GTS ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 To znowu ja ;) Na dniach kupuje kompa: MSI P35 NEO2-FIR C2D E4500 GOODRAMY PRO900-mam juz Zailacz BQ SP 4500W - mam juz I teraz potrzebuje grafiki do 300zł tak zeby mi starczyła do lutego (seria 9xxx hihihi) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 mobo na Foxconna bym zmieniał grafika - dokładasz 50 zł i masz Palita 8600GT, czyli high w większości gierek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 (edytowane) A te 50 zl oszczedzilbym na procku kupujac E4400 - po O/C [bo mysle ze planujesz] roznica miedzy nimi bedzie skromna. Ta plytka zbiera bardzo dobre opinie, ja bym przy niej zostal. Edit: Albo i nie... ma tylko 2 sloty PCI i jest 50 zl drozsza od foxconna - zmieniam zdanie :P Edytowane 14 Września 2007 przez Paolo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 i chodzi też o to, że podobno wydajność na timingach z automatu słaba, więc musisz dobrze znać swoje pamięci. Na foxie tego problemu nie ma ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 14 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2007 mobo na Foxconna bym zmieniał grafika - dokładasz 50 zł i masz Palita 8600GT, czyli high w większości gierek :D Chyba w 800 x 600 te high :lol2: Do autora; nie masz na co czekac, nic ciekawego nowego nie kupisz za X czasu, bo ceny nie zmienia sie drastycznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 ja bym kupil pentiuma e2160 na tym mobo i ramie spokojnie go podgonisz, a kase na grafe 8600gt sonic lub jakiegos x1950pro roznica w wydajnosci bedzie na pewno na plus takiej opcji niz z e4500 + 7600gs lub cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spisaczek Opublikowano 15 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2007 Przeczytaj dokladnie ;) Ta grafa ma byc taka nianka dla mojego kompa dopóki nie zgromadzę większej ilości kasy ~1000zł a w tedy kupie cos znacznie mocniejszego ;) Co wreszcie brać ,planuje OC ae takie niezawansowane ;) FOXONNA czy MSI?? Mam GOODRAMY 900PRO jak coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...