shrek999 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) Witam, przeszukuje net w poszukiwaniu plyty glownej do serwera, jednak iz jest to niskobudzetowka to jest na c2d i teraz tak wybrałem procka c2d e6750 4mb cahe (1333Mhz) ram 4x1gb ddr2 667 pewnie kingston albo goodram dyski 4x80GB sataII ncq samsung hd080hj majace dzialac w raidzie 0+1 albo 1+0 jakis prosty naped+flopp zasilacz tez jest pytaniem ( wiem ze inny dział alce nei bede smiecic 2 razy ;p ) czy pentagram psf 370 bedzie ok( raczej tak ) czy trzasnac chefa 450 ( CHIEFTEC 450W ActPFC+SATA+PCIex) tylko jak rozwiazac emement ze mam 4 dyski na sata a sa tylko 2 gniazda zasilania w zasilaczu... sa przejscowki molex-sata? edit: glupie [ytanie oczywiscie ze jest :) mile widziana sieciowka z wake on lan, zintegrowane vga aczkolwiek to da rade jakos pminac pierwsza lepsza na pci. bede wdzieczny za pomoc... ominolbym plyty z sli bo sa z zalozenia drozsze jakos. Edytowane 12 Lipca 2007 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Cicho, szybko, wydajnie, przyszłościowo, tanio? Abit IP35-E za 390 zł powinien cie pod E6750 usatysfakcjonować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Cicho, szybko, wydajnie, przyszłościowo, tanio? Abit IP35-E za 390 zł powinien cie pod E6750 usatysfakcjonować.Nie ma raidu. Z VGA: Może Gigabyte GA-G33M-DS2R (uATX) Gigabyte GA-G33-DS3R Bez wbudowanej VGA: Abit IP35 (bez E) Gigabyte GA-P35-DS3R Chcesz podłączyć 4 dyski w raid- szukaj czegoś z ICH7R, ICH8R, ICH9R. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 (edytowane) a co myslicie o http://www.allegro.pl/item214377111_evga_1...ra_hit_oc_.html ?? na pclabie wypadla znakomicie http://pclab.pl/art26750-12.html a jak z zasilaczem? komp i tak bedzie przez upsa podpiety. czy jest ktos w stanie powiedziec jak raid 5 jest wstanie zwolnic prace maciezy ? przy zalozeniu 3 dysków Edytowane 12 Lipca 2007 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 O tej płytce masz temat na forum, ogolnie z pocztaku bardzo ciekawa mi sie wydawala, ale ma kilka rażacych błędów i lubi padać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 a czasami nawet uwalona ze sklepu przyjdzie i co najmniej tydzień w dupę, bo trza odsyłać. Jakbym brał 775 (tfu:P) to dozbierałbym 50 zł i masz AB9/P6N Sli FI/IP35-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Dokladnie. Ja bym jeszcze te poszukiwania ukrocil o MSI i zostalo by: Abit AB9 Abit IP35 Ktora wezmiesz bedzie dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Dokladnie. Ja bym jeszcze te poszukiwania ukrocil o MSI i zostalo by: Abit AB9 Abit IP35 Ktora wezmiesz bedzie dobrze icon_smile3.gif Czytajcie czego zainteresowany wymaga, a nie walić wszędzie to samo. Jeśli AB9, to tylko Pro. Zwykła ma raid jedynie w jmicronie, do którego maks. 2 dyski podepniesz. Oprócz tego jakakolwiek AB9 ruszy z E6750 dopiero na biosie 19, na starszym nawet nie odpali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2007 Widzialem ze musi miec raid, o tym, ze 4 dyski to nie doczytalem :oops: A co do biosu to co za problem sklep poprosic by wgrali? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) Widzialem ze musi miec raid, o tym, ze 4 dyski to nie doczytalem :oops: A co do biosu to co za problem sklep poprosic by wgrali? sork ze brak reakcji neta brakowało. Co do wgrywania biosu to watpie aby byli przychylni bo to sie wiaze z tym ze musieli by zainstalowac system itp chyba ze biosa z flopa mozna jeszcze wgrac ( ja to dziecko laptopa;p biosa przez winde flasciach!e :D )... ab9 pro znalazlem za niecałe 400 zl gdzies. IP35 drogo 560... a wyszedł mi zakup systemu 1000 zl drozej przez moja glupote/ brak informacji na stronie ms. I sam nie wiem. Płyt z obsługa tego nowego wydania procesorów intela jest mało jak patrze po necie. A dodajac do tego raid jest jeszcze mniej. poza tymi dowoma modelami nie ma wiecej opcji? Czy sa np duzo drozsze? GA-G33M-DS2R obsłuzy mi raida na 4 dyskach sata II ?? bo znalazlem za 370 + wysyłka rozmiar płyty nie gra roli byle byla funkcjonalne Edytowane 13 Lipca 2007 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) GIGABYTE GA-P35-DS3R lub http://www.ulubiony.pl/komputery/plyty_glo...a_r_169933.html EDIT Nie ma 0+1 i 1+0 ale jest intel matrix czyli na 2 dyskach striping i mirroring Edytowane 13 Lipca 2007 przez aldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 (edytowane) GIGABYTE GA-P35-DS3R lub http://www.ulubiony.pl/komputery/plyty_glo...a_r_169933.html EDIT Nie ma 0+1 i 1+0 ale jest intel matrix czyli na 2 dyskach striping i mirroring Raid 10 to 1+0 inaczej, a ICH9R ma 10. Edytowane 13 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 Raid 10 to 1+0 inaczej, a ICH9R ma 10.Ok, więc sprawa jest jasna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 13 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2007 dobra zatem sprawa pły ty rozwiązaana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...