konio68 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 rozne nie N95 -1 LCD 2,6cala 64mb pamięci ram bateria 950 pojemności slot karty pamięci , możliwe 8GB micro SD N95-2 LCD 2,8cala 128MB pamięci ram bateria 1200 pojemności brak slotu kart pamięci 8GB pamięci wbudowanej aparaty taka same gps tez reszta funkcji taka sama To nie wszystko: Po pierwsze te 64 pamięci więcej robi swoje , do tego wreszcie jest osłona na LCD , do tego aparat ma inną soczewkę i brak tej badziewnej plastikowej przysłony. Sama obudowa wykonana jest z lepszych materiałów a nie z badziewnego plastiku , lepsza jest też powłoka klawiszy - ta z n95-1 jest za bardzo świecąca i szybko się wyciera do tego zdecydowanie lepszy slider , GPS w N-95-2 chodzi lepiej mam porównanie .... Obudowa wykonana jest o niebo lepiej od N-95-1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 pewnie zależy od n95 z jakiego okresu produkcji jeśli chodzi o jakość wykonania, ja mam swoją nówkę od ponad 4 miesięcy i nic się nie powycierało, slider chodzi jak marzenie dalej. na necie widziałem, że brak przesłony ma obiektyw uznają za wadę ;) dlatego muszę powiedzieć że jedyne czego zazdroszczę to większa ilość RAMu bo to gdzie się podziewa i przez co jest zajęte te ileś MB RAMu w N95 pozostaje przeważnie zagadką... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 osobiscie po nokii za 1400 spodziewalem sie troche lepszej jakosci wykonania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ja moją mam od nowości jakieś 8 miesięcy i nigdzie farba mi się nie starła. Slider chodzi tak jak na początku, ale to może też dlatego, że ogólnie dbam o sprzęt i nie ma mowy o jakimś rzucaniu, szuraniu telefonem czy nie wiadomo co :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konio68 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 pewnie zależy od n95 z jakiego okresu produkcji jeśli chodzi o jakość wykonania, ja mam swoją nówkę od ponad 4 miesięcy i nic się nie powycierało, slider chodzi jak marzenie dalej. na necie widziałem, że brak przesłony ma obiektyw uznają za wadę ;) dlatego muszę powiedzieć że jedyne czego zazdroszczę to większa ilość RAMu bo to gdzie się podziewa i przez co jest zajęte te ileś MB RAMu w N95 pozostaje przeważnie zagadką... Nie wiem dlaczego sądzą że brak przesłony to wada , tej soczewki nie zarysujesz w N95-2 w przeciwieństwie do N95-1 do tego nie wystaje ta przysłona poza telefon ... jest wreszcie płasko . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Tu się zgodzę że obiektyw mógłby nie wystawać, ale czy zarysować się nie da, to pewnie dla chcącego nic trudnego, ja przesłonę uznaję za zaletę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek06 Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 ja nie wiem jak szanujecie swoje telefony ja swoja n95 mam już ponad rok i wciąż wygląda jak nówka, slider jeździ jak nowy, od raz go tylko czysciłem bo było pełno syfu, nie nosze go w żadnym pokrowcu tylko bezpośrednio w kieszeni ale w której jest tylko telefon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Ostatnio nie byłem sympatykiem Noki po wypuszczeniu N95-1 ale miło się rozczarowałem. Większa pamięć do 128 zrobiła swoje i tel jest szybszy Kupiłem N95 8G . wersja softu najnowsza 3.0.0.18 i wszystko śmiga OK. A co do nawi to też mnie miło zaskoczyła . garmin XT w wersji 5.0.0. + CNE2009 i GP2008/2 wszystko działa spoko lepiej nawet nawiguje od tomToma A ja ostatnio kupiłem N95-1 + 4gb za za 1040zł /Normalny sklep w Polsce, komórka wyprodukowana w Finlandii/ z softem 30.0.0.15 i wszysko smiga ok, telefon chodzi szybko i sprawnie łącznie z Garminem XT 5.0.20 i MapaPolski2008.3. W zestawie ładowarka samochodowa :) Nie wiem czego się czepiacie N95-1. Ja jestem zachwycony. Dużo bardziej podoba mi się kolorystyka srebrno-śliwkowa niż czarna cegła... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 no to to masz srebrno sliwkowa cegle. piszesz tak jakby czarny kolor robil z telefonu cegle. kolor to kwestia gustu, ja wybralem czarną 8GB LoL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonas Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Nie wiem czego się czepiacie N95-1. Ja jestem zachwycony. Dużo bardziej podoba mi się kolorystyka srebrno-śliwkowa niż czarna cegła...Będziesz dużo mniej zachwycony, kiedy nie-wiadomo-jakim-cudem strzeli ci wyświetlacz, który w modelu N95-1 jest niczym niechroniony i przez to niesamowicie podatny na wszelkie uszkodzenia mechaniczne. Koszt wymiany (oryginalna część) - około 180 zł. Przez litość pominę jakość owego "śliwkowego" plastiku. N95 8GB to całkiem inny telefon, a najważniejszą w tym względzie różnicą jest normalnie chroniony plastikową szybką wyświetlacz LCD. Też można go stłuc (nawet w 6250 było to możliwe :>), jednak, elegancko rzecz ujmując, eliminuje się znacząco czynnik przypadku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 (edytowane) Ktos napisal ze Nokia N95-1 jest szybka :) Od Marca ubieglego roku posiadam N95 8GB jej pslamazarnosc a szczegolnie czas jaki potrzebuje do uruchomienia aparatu doprowadza mnie do szalu ! wolne toto maxymalnie . Najbardziej za to ciesza filmy divX 576x320 czyli w orginalnej dosc popularnej rozdzialce a to wszytko odtwarzane za pomoca CorePlayera :) Co do slabej ochrony lcd to jak ktos traktuje koma jak ziemniaka to pewniakie m i ekran ubije ;) Edytowane 14 Stycznia 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...