Buziak Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Dokladnie niewiem co wybrac, poniewaz na produktach robionych pod intela zupelnie sie nie znam. Jesli potraficie zaoferowac mi cos innego jestem otwarty na wszelkie propozycje. CPU : Intel Core2 Duo E4300 MOBO : DFI LanParty UT NF680i LT SLI-T2R RAM : mushkin 4GB(2 x 2GB); (PC2 6400); 4-3-3-10; 2.2-2.25V GPU : HIGH END OD NVIDI LUB ATI HDD : WD Raptor 150 GB Serial ATA (16MB) x 4 polaczone w RAID 0 BUDA : Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza ZASILKA : Tagan 700W - U25 DualEngine RADIATOR : Zalman CNPS 9700 LED Pamieci i HDD beda sprowadzane z USA. GPU to akurat dla mnie nie jest problem, poczekam co pod koniec roku bedzie dobrego i w lepszej cenie. Naprawde prosze ludzi siedzacych w temacie, zeby sie wypowiedzieli co do tej konfiguracji. Po produktach widac, ze nie chce kupowac czegos taniego wiec naprawde zalezy mi na jak najlepszym dobraniu komponentow. Dla mnie liczy sie tylko i wylacznie jakosc wykonania i dzialania. Z gory dzieki za wszelkie uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zapytaj za pół roku. Planowanie zakupów komputerowych z takim wyprzedzeniem jest pozbawione sensu - w te kilka miesięcy rynek może się odwrócić do góry nogami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 (edytowane) Nie wiadomo, jaka będzie relacja cen pamięci ddr2 względem ddr3. E4300 to już tylko resztki w magazynach będą->w następnym kwartale wchodzi E4500, a E4300 wycofany. Poza tym tanie będą już cpu z 4MB. Płyta- wyjdą do tego czasu highendowe płyty na X38. Zapytaj w październiku. Edytowane 16 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Zestaw imo bez sensu z deka. Płyta pieruńsko droga, nie opłacalna w stosunku do oferowanych możliwości, przy E4300 nie potrzebujesz gigantyczneo fsb - wolałbym coś na Intel P35 i lepsze CPU bo nowe E4300 mają słabe OC. Jeżeli nie planujesz Sli to DFI w ogole nie ma sensu. Zasilacz mocno za mocny - Be Quiet Straight Power 550W poradzi sobie lajtowo i jest sporo tańszy. Poza tym tak jak pisał YogiCK - zbyt wybiegasz w przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2007 Planowanie z wyprzedzeniem 1 miecha jest lekko zwariowane , planowanie z takim wyprzedeniem to już kompletne wariactwo . Do listopada się sporo może pozmieniać - wejście pierwszych procków K10 od AMD , nie wykluczone że Intel zacznie sprzedawać procesory 45 nm ( Penryn & Co ) , pojawią się nowe chipsety do płyt głównych jak i same nowe płyty główne , zadomowi się DDR3 . Narazie sobie odpuść składanie konfiguracji . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...