Skocz do zawartości
Buziak

Nowy Pc - Zobacz I Sie Wypowiedz

Rekomendowane odpowiedzi

Dokladnie niewiem co wybrac, poniewaz na produktach robionych pod intela zupelnie sie nie znam. Jesli potraficie zaoferowac mi cos innego jestem otwarty na wszelkie propozycje.

CPU : Intel Core2 Duo E4300

MOBO : DFI LanParty UT NF680i LT SLI-T2R

RAM : mushkin 4GB(2 x 2GB); (PC2 6400); 4-3-3-10; 2.2-2.25V

GPU : HIGH END OD NVIDI LUB ATI

HDD : WD Raptor 150 GB Serial ATA (16MB) x 4 polaczone w RAID 0

BUDA : Chieftec BA-01B-B-B bez zasilacza

ZASILKA : Tagan 700W - U25 DualEngine

RADIATOR : Zalman CNPS 9700 LED

Pamieci i HDD beda sprowadzane z USA.

GPU to akurat dla mnie nie jest problem, poczekam co pod koniec roku bedzie dobrego i w lepszej cenie.

Naprawde prosze ludzi siedzacych w temacie, zeby sie wypowiedzieli co do tej konfiguracji. Po produktach widac, ze nie chce kupowac czegos taniego wiec naprawde zalezy mi na jak najlepszym dobraniu komponentow. Dla mnie liczy sie tylko i wylacznie jakosc wykonania i dzialania. Z gory dzieki za wszelkie uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiadomo, jaka będzie relacja cen pamięci ddr2 względem ddr3.

E4300 to już tylko resztki w magazynach będą->w następnym kwartale wchodzi E4500, a E4300 wycofany. Poza tym tanie będą już cpu z 4MB.

Płyta- wyjdą do tego czasu highendowe płyty na X38.

Zapytaj w październiku.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw imo bez sensu z deka. Płyta pieruńsko droga, nie opłacalna w stosunku do oferowanych możliwości, przy E4300 nie potrzebujesz gigantyczneo fsb - wolałbym coś na Intel P35 i lepsze CPU bo nowe E4300 mają słabe OC. Jeżeli nie planujesz Sli to DFI w ogole nie ma sensu. Zasilacz mocno za mocny - Be Quiet Straight Power 550W poradzi sobie lajtowo i jest sporo tańszy. Poza tym tak jak pisał YogiCK - zbyt wybiegasz w przyszłość.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planowanie z wyprzedzeniem 1 miecha jest lekko zwariowane , planowanie z takim wyprzedeniem to już kompletne wariactwo .

Do listopada się sporo może pozmieniać - wejście pierwszych procków K10 od AMD , nie wykluczone że Intel zacznie sprzedawać procesory 45 nm ( Penryn & Co ) , pojawią się nowe chipsety do płyt głównych jak i same nowe płyty główne , zadomowi się DDR3 .

Narazie sobie odpuść składanie konfiguracji .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi