Skocz do zawartości
Szela

Tescik Radyja :)

Rekomendowane odpowiedzi

Bo to radio tylko tak dla znajomkow i zeby sie pobawic troche :P mam ustawiona na 128mb stereo.

TO musze przestac nadawac albo puszczac muzyke zrobiona przez siebie :/ Ale cii to tylko zabawa :D

Dobra koniec nadawania, moze jutro cos sie pogra :P

Edytowane przez Szela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Bo to radio tylko tak dla znajomkow i zeby sie pobawic troche :P mam ustawiona na 128mb stereo.

TO musze przestac nadawac albo puszczac muzyke zrobiona przez siebie :/ Ale cii to tylko zabawa :D

Dobra koniec nadawania, moze jutro cos sie pogra :P

Domowe łącze i robienie radia na 128 kbit stereo :mur: :mur: :mur:

Załóżmy że masz neta coś a'la neo 2 Mbit - 2 Mbit download ale 256/512 upload więc posłuchać radyjka będą mogły 2-3 a od biedy 4 osoby.

Jeżeli chcesz robić radyjko to polecam raczej mono i dużo niższe biratte.

Co do legalności to nie moje kłopoty w razie czego :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Domowe łącze i robienie radia na 128 kbit stereo :mur: :mur: :mur:

Załóżmy że masz neta coś a'la neo 2 Mbit - 2 Mbit download ale 256/512 upload więc posłuchać radyjka będą mogły 2-3 a od biedy 4 osoby.

Jeżeli chcesz robić radyjko to polecam raczej mono i dużo niższe biratte.

Co do legalności to nie moje kłopoty w razie czego :D

Mam Neo 1Mb :P W poradniku pisalo ze max sluchacy na tej predkosci to 16 a mialem ustawione na 10 i tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz

Neostrada to łącze asynchroniczne - prędkość wysyłania (która jest ważna przy radyjku) jest dużo mniejsza niż pobierania z internetu :P

Ja mam 2 Mbit (wysłanie ~360kbit), nie neo, czysty DSL z TP i stały IP. Robiłem kiedyś takie radyjko i bardzo dobre rezultaty były przy 6 słuchaczach , mono i jakości ok 50-55 kbit/s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi