Skocz do zawartości
syberiaa

Dwie Karty Graficzne

Rekomendowane odpowiedzi

WItam,

mam takie pytanie, bo potrzebuje TV-Out z grafiki ale mam grafike zintegrowana z plyta glowna wiec nie za bardzo moge ja wymienic :)

POmyslalam o dokupieniu jakiejs kiepej grafiki tylko po to zeby miala TV-out. ale jezeli ona bedzie gorsza to mozna wymusic na systemie zeby w normalnej pracy uzywal tej zintegrowanej a tylko jak bede potrzebowala TV-out to bede mu wskazywac zeby teraz uzywal tamtej ?

ktos tak na pewno juz robil , pewnie nawet nie jedna osoba , takze licze na podpowiedzi w tym temacie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm sądze że cokolwiek rozsądnego byś nie kupił to będzie lepsze od integraka ;) więc problemu być nie powinno, podaj jakie masz złącze (PCI-E/AGP) i fundusze to się coś znajdzie.

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej napisz jaką masz płytę główną, w przypadku zintegrowanych grafik ati w wiekszosci przypadków jest mozliwosc korzystania z obu kart (zintegrowana i zwykła), warunek karta też musi byc ATI, a bios musi miec funkcje surround view.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8N51GMF-9(-RH)

grafika Integrated: nVIDIA GeForce 6100 (Gigabyte)

podaj jakie masz złącze (PCI-E/AGP)

Nie wiem czy o to chodzi

Urządzenie PCI 10DE-0242 / 1458-D000

co do ceny to fajnie by bylo zamknac sie w 50PLN czy jakos tak. Moze byc w ostatecznosci 60, czyli karta jak ten ASUS z allegro.

a taka karta jest lepsza od tej ktora mam ?link

bo co to znaczy 6100 ? to jest GeForce ile - 1,2 czy jak ? bo mi cyferka 6100 absolutnie nie odzwierciedla tego

Edytowane przez syberiaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do wczesniejszego pytania - 6100 jest... Coz. Jak czlowiek potrzebuje komputera zeby chodzil i wyswietlal obraz - idealny [; Zintegrowany uklad graficzny uzywajacy pamieci systemowej. Wydajnosciowo... Moze na poziome GF2MX... Moze.

A co do skrotow agp, pci-e ect... Powiedzmy ze tak jakbym chcial malowac oczy szminka i kredka do ust. :wink:

Zeby nie byc wulgarniejszym co jest do zrobienia

http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...PCI-E_TV_D.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie planowalam az tak duzego wydatku szczerze mowiac.

w ostatecznosci znajde w kolejnym miesiacu na ta karte ale moze cos uzywanego ? czy to bez sensu?

a moglby mi ktos napisac czym mam sie kierowac wybierajac ta karte ?

na co musze zwrocic uwage, jakis typ zlacza, ilosci pamieci ?? (tzn co jest istotne z punktu widzenia budowy plyty glownej ?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie karta ma być na złącze PCI-E x16 i ma mieć w specyfikacji TV-OUT.

Możesz licytować na allegro, nawet do 60-80zł coś znajdziesz.

Karta musi mieć wyjście umożliwiające podłączenie composite video

Composite_video

ale jeszcze lepiej zamiast niego s-video (lepszy obraz)

S-Video

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to radeony można lepiej skonfigurować przy użyciu odpowiedniego softu jeśli chodzi o TV out więc może WDK ma racje, skoro ta karta ma służyć tylko do tv out.

BTW. Nerevar, odpisujesz kobiecie ;)

O to sry xd nigdy nie patrze do kogo pisze...

Edytowane przez Nerevar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi