syberiaa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 WItam, mam takie pytanie, bo potrzebuje TV-Out z grafiki ale mam grafike zintegrowana z plyta glowna wiec nie za bardzo moge ja wymienic :) POmyslalam o dokupieniu jakiejs kiepej grafiki tylko po to zeby miala TV-out. ale jezeli ona bedzie gorsza to mozna wymusic na systemie zeby w normalnej pracy uzywal tej zintegrowanej a tylko jak bede potrzebowala TV-out to bede mu wskazywac zeby teraz uzywal tamtej ? ktos tak na pewno juz robil , pewnie nawet nie jedna osoba , takze licze na podpowiedzi w tym temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Hmm sądze że cokolwiek rozsądnego byś nie kupił to będzie lepsze od integraka ;) więc problemu być nie powinno, podaj jakie masz złącze (PCI-E/AGP) i fundusze to się coś znajdzie. Edytowane 17 Lipca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armo Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Napisz jaka masz grafikę zintegrowana. Jeśli nie potrzebujesz jakiegoś demona prędkości to kilkadziesiąt PLN kupisz już GeForce 2 z TV outem. KLIK BTW. Nerevar, odpisujesz kobiecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crashone Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Najlepiej napisz jaką masz płytę główną, w przypadku zintegrowanych grafik ati w wiekszosci przypadków jest mozliwosc korzystania z obu kart (zintegrowana i zwykła), warunek karta też musi byc ATI, a bios musi miec funkcje surround view. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syberiaa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-K8N51GMF-9(-RH) grafika Integrated: nVIDIA GeForce 6100 (Gigabyte) podaj jakie masz złącze (PCI-E/AGP)Nie wiem czy o to chodzi Urządzenie PCI 10DE-0242 / 1458-D000 co do ceny to fajnie by bylo zamknac sie w 50PLN czy jakos tak. Moze byc w ostatecznosci 60, czyli karta jak ten ASUS z allegro. a taka karta jest lepsza od tej ktora mam ?link bo co to znaczy 6100 ? to jest GeForce ile - 1,2 czy jak ? bo mi cyferka 6100 absolutnie nie odzwierciedla tego Edytowane 17 Lipca 2007 przez syberiaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Tyle ze masz plyte z pci-e a ten gf to agp :rolleyes: Najtaniej chyba wyjdzie to. Sensowniejsze niestety to juz okolice ~120PLN... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syberiaa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Tyle ze masz plyte z pci-e a ten gf to agpnic z tego nie rozumiem szczerze mowiac ale chyba powinnam Ci wierzyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Co do wczesniejszego pytania - 6100 jest... Coz. Jak czlowiek potrzebuje komputera zeby chodzil i wyswietlal obraz - idealny [; Zintegrowany uklad graficzny uzywajacy pamieci systemowej. Wydajnosciowo... Moze na poziome GF2MX... Moze. A co do skrotow agp, pci-e ect... Powiedzmy ze tak jakbym chcial malowac oczy szminka i kredka do ust. :wink: Zeby nie byc wulgarniejszym co jest do zrobienia http://www.sirius.pl/komputery/towar_cenni...PCI-E_TV_D.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Może ta: http://pc.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C9200665 Nawet do starych gier się nadaje oprócz tego całkiem nieźle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
syberiaa Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 no nie planowalam az tak duzego wydatku szczerze mowiac. w ostatecznosci znajde w kolejnym miesiacu na ta karte ale moze cos uzywanego ? czy to bez sensu? a moglby mi ktos napisac czym mam sie kierowac wybierajac ta karte ? na co musze zwrocic uwage, jakis typ zlacza, ilosci pamieci ?? (tzn co jest istotne z punktu widzenia budowy plyty glownej ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Generalnie karta ma być na złącze PCI-E x16 i ma mieć w specyfikacji TV-OUT. Możesz licytować na allegro, nawet do 60-80zł coś znajdziesz. Karta musi mieć wyjście umożliwiające podłączenie composite video Composite_video ale jeszcze lepiej zamiast niego s-video (lepszy obraz) S-Video Edytowane 17 Lipca 2007 przez WDK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Z tego co wiem to radeony można lepiej skonfigurować przy użyciu odpowiedniego softu jeśli chodzi o TV out więc może WDK ma racje, skoro ta karta ma służyć tylko do tv out. BTW. Nerevar, odpisujesz kobiecie ;) O to sry xd nigdy nie patrze do kogo pisze... Edytowane 17 Lipca 2007 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...