mb_asasello Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Witam! Pytanie jak w temacie. Mobo to Abit AB9. Ram będę dobierał później, podobnie grafikę. Póki co chciałbym wiedzieć który z tych dwóch jest lepszym wyborem? Pozdr i dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Teoretycznie lepszym wyborem będzie E4300 , ma niższe FSB ( 800 w stosunku do 1066 w E6xxx ) i w związku z tym wyższy mnożnik . Niestety ostatnio E4300 podobno słabo się kręcą Do tego Cena , nie wiem gdzie ty widziałeś te procki w podobnej cenie , w Apollo.pl ( jednym z najtańszych sklepów ) E4300 kosztuje ~ 400 zł , E6300 ponad 570 zł , ale nie ma go na stanie . Nawet na allegro te proce chodzą po 450+ zł ( jest jeden OEM za 380 zł ale to wszystko , potem najtańszy jest za 450 zł ) Za to jest E6320 za 559 zł ( ma 4 MB cache L2 w stosunku do E4300/E6300 które mają tylko 2MB Cache L2 ) . Generalnie cenowo lepiej wypada 4300 , wydajnością 6320 , ale wysokie FSB startowe utrudnia OC tego drugiego ale dla Abita AB9 nie powinno to być problemem . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Dzięki za poradę :) Bardzo mi pomogłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Dzięki za poradę :) Bardzo mi pomogłeś.Bierz AB 9,to znaczy E4300 :D Edytowane 17 Lipca 2007 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemus Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 (edytowane) Witam! Pytanie jak w temacie. Mobo to Abit AB9. Ram będę dobierał później, podobnie grafikę. Póki co chciałbym wiedzieć który z tych dwóch jest lepszym wyborem? Pozdr i dzięki z góry E4300? Z jego humorami, fsbściankami i ostatnio kiepskimi rewizjami? E6320 z jego niskim mnożnikiem? Bierz E6420 lub jeszcze lepiej E6750 (ten sam mnożnik, inna szyna, podobna cena, podobno lepsza rewizja-taki selekt 6420 :)) Wiem, wiem jedna wada - 22 lipca Edytowane 17 Lipca 2007 przez anemus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Poczekaj te parę tyg. na nowy steppinig M-O. Znalazłem w sieci info że seria e4000 też ma być na tym steppingu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 Poczekaj te parę tyg. na nowy steppinig M-O. Znalazłem w sieci info że seria e4000 też ma być na tym steppingu :)a co on ma dawac lepsze OC dowody prosze pokazac :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2007 a co on ma dawac lepsze OC dowody prosze pokazac :DNa to liczę , jest to pochodna steppingu G-0 dla procków z szyną 800. Jaki jest G-0 łatwo znaleźć w sieci. Powiem krótko DOŚĆ dobry . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mb_asasello Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Na to liczę , jest to pochodna steppingu G-0 dla procków z szyną 800. Jaki jest G-0 łatwo znaleźć w sieci. Powiem krótko DOŚĆ dobry . Ludzie, Wy tu pieszecie o rzeczach, które dla mnie jak czarna magia brzmią. Jednak widzę że od czasu OC Athlonów trochę się pozmieniało i trza będzie poczytać :) Zdecydowałem się na 6300. Zawsze będzie coś, na co warto poczekać :) Najwyżej za pare miesiecy zmienie. Tak czy inaczej dziękuję wszystkim za pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...