Skocz do zawartości
maydayq

Procek I Grafa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jestem w trakcie modernizacji kompa i nie mam pojecia jaka grafe wybrac. Slyszalem ze 8800GTS/GTX przycina po kilku godzinach grania a Radek X2900 ma problemy z sterami. Moze napisze konkretnie. Monitor Samsung SyncMaster 226BW wiec chce grac w rozdzialce 1680 x 1050. I w zwiazku z tym nie mam pojecia jaka grafe kupic. Nie wykluczam takze SLI/CF ale to tylko w ostatecznosci. Reszta sprzetu w sigu.

Druga sprawa to procek. Obnizki cen, nowe modele, nie nadazam za tym wszystkim. Jednak wybor padl albo na E4500 albo na E6750 ze wzgledu na nowy stepping i wieksze mozliwosci oc. Ktory z nich bardziej oplaca sie brac? Duze roznice w wydajnosci sa? O/C wchodzi jak najbardziej w gre. Prosze o porady.

P.S Sory za brak polskich znakow ale siedze za granica w kafejce <_< Z gory dzieki za porady :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Radek HD2900XT ma duże problemy z AA , o ile bez AA sobie radzi ( czasami dorównuje 8800GTX ) to włączenie AA pogrąża tą kartę totalnie , miejscami jest gorzej niż 8600GT/GTS , generalnie z AA ten radek jest słabszy niż 8800GTS .

Narazie lepiej brać 8800GTS , a wersja zależy od tego ile masz kasy - 8800GTS 320 MB kosztuje ~ 1 050 , za wersję z 640 MB VRAM trzeba dać już prawie 1 500 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Narazie lepiej brać 8800GTS , a wersja zależy od tego ile masz kasy - 8800GTS 320 MB kosztuje ~ 1 050 , za wersję z 640 MB VRAM trzeba dać już prawie 1 500 zł .

970zł i 1270zł; nie wiem dlaczego wybrałeś jedne z najwyższych.

Obecnie najlepszym wyborem jest 8800GTS 640MB.

Owe "przycinanie" nie jest na nim aż tak groźne, a sterowniki (prawdopodobnie) wkrótce zostaną poprawione.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki za pomoc. W takim razie biore 8800GTS 640 od Sparkle za 296 euro. A jak z tym prockeim? Duza roznica bedzie miedzy tymi dwom przy powiedzmy 3200MHz? Bo nie wiem czy warto doplacic do E6750 :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi