Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Poluję na te głośniki od jakiegoś czasu i bardzo mi zależy na tym właśnie modelu - tylko nigdzie nie można ich dostać, wczoraj przeglądałem już chyba wszystkie sklepy internetowe i wszędzie jest to towar na zamówienie. Czy może ktoś wie gdzie je dorwać? Wprawdzie myślałem jeszcze o FX5051 ale te są droższe a do słuchania muzyki niekoniecznie lepsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam FX6021, grają bezkonkurencyjnie. Polecam :) Warte każdej złotówki

Tylko, cholera, są białe :\

A co sądzicie o FX5051 5.1 ?

Jestem skłonny już dać więcej pieniędzy, choć dalej żałuję, że nigdzie nie można dostać MX5021 :\

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX6021 są srebne a nie białe i są warte każdej złotówki jak napisał kolega. 3 pary głośników w każdej kolumnie. Każda para głośników gra w innej częstotliwości. Zasilane przez 3 wzmacniacze. Wejście słuchawkowe, bardzo fajne sterowanie, pilot. O jakości dźwięku nawet nie wpomninam, bo to trzeba usłyszeć na własne uszy, żeby móc coś powiedzieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FX6021 są srebne a nie białe i są warte każdej złotówki jak napisał kolega. 3 pary głośników w każdej kolumnie. Każda para głośników gra w innej częstotliwości. Zasilane przez 3 wzmacniacze. Wejście słuchawkowe, bardzo fajne sterowanie, pilot. O jakości dźwięku nawet nie wpomninam, bo to trzeba usłyszeć na własne uszy, żeby móc coś powiedzieć.

Jakość dźwięku nawet lepsza? A może lepiej będzie kupić FX5051 5.1?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głośniki już zostały wysłane :)

Teraz mam tylko dylemat, czy dobrze zrobiłem kupując kartę Xi-fi gamer, podczas gdy do słuchania muzyki (tak przynajmniej ostatnio czytałem) nadaje się średnio. Być może lepsza byłaby karta Prodigy 7.1 ? Wprawdzie karta (Xi-fi) dotrze do mnie już dzisiaj, ale wciąż mogę ją zwrócić - choć czas oczekiwania na prodigy to dwa tygodnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście. Warto poczekać i cieszyć się naprawdę dobrą kartą muzyczną.

Zestawik Prodigy HD2+Altec FX6021, to jest to.

W takim razie spróbuję. Mam tylko nadzieję, że przyjmą zwrot - kartę już zainstalowałem.

No i powstaje pytanie - czy karta ta posiada sterowniki pod Vistę?

Edytowane przez De Futura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już zainstalowałeś to będzie problem. Sprzęt można zwrócić w ciągu 10 dni ale w stanie nienaruszonym.......

No właśnie. Kartę mogę wyciągnąć - ale pytanie czy wysyłać żeby potem dostać odpowiedź, że karta była naruszona. Mogę kartę sprzedać, choć oczywiście trochę taniej, na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na te FX6021 muszę przyznać, że strasznie biednie to wygląda. Kolumienki jak chude patyki. Skąd ma się brać ten rewelacyjny dźwięk? :? Ja mam Geniusy SP-HF1250X i mimo, że kosztowały 150zł wyglądają imponująco, a grają jeszcze lepiej. :-P

Co do kart mam Audiotraka Prodigy Hifi i szczerze polecam, dźwięk jest świetny, a po wymianie opampów na opa2107 po prostu rewelacyjny. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na te FX6021 muszę przyznać, że strasznie biednie to wygląda. Kolumienki jak chude patyki. Skąd ma się brać ten rewelacyjny dźwięk? :? Ja mam Geniusy SP-HF1250X i mimo, że kosztowały 150zł wyglądają imponująco, a grają jeszcze lepiej. :-P

Co do kart mam Audiotraka Prodigy Hifi i szczerze polecam, dźwięk jest świetny, a po wymianie opampów na opa2107 po prostu rewelacyjny. :D

Może ten rewelacyjny dźwięk bierze się z trzech par głośników w każdej kolumnie, w której każda para gra w innej częstotliwości i jest zasilana przez 3 wzmacniacze. Mój kolega ma Geniusy SP-HF1250X, które kupił jakiś tydzień temu i jak ostatnio był u mnie, to powiedział że takiego dźwięku z komputerowych głośników jeszcze nie słyszał. Mówił o FX6021 oczywiście. Takie Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi jest dobre dopóki nie usłyszy się dźwięku z jakiejś markowej karty muzycznej typu Esi@Juli lub E-mu 1212. Wtedy dopiero okazuje się że wcale tak dobrze nie gra, nawet jak wymienimy Opki.

Nie oszukujmy się. Za 150zł nie kupimy głośników które grają jak te za 1000zł. To samo tyczy się kart muzycznych.Niestety.

Edytowane przez RALF11

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie Audiotrak Prodigy 7.1 HiFi jest dobre dopóki nie usłyszy się dźwięku z jakiejś markowej karty muzycznej typu Esi@Juli lub E-mu 1212. Wtedy dopiero okazuje się że wcale tak dobrze nie gra, nawet jak wymienimy Opki.

Wątpię, żeby była jakaś zauważalna różnica między Juli, a Prodigy. To raczej takie audiofilskie podniecanie się ceną, czy marką, bo różnicy w dźwięku i tak nikt nie wyłapie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwne ale ja wyłapałem różnicę od razu a żadnym audiophilem nie jestem. Prodigy 7.1 HiFi charakteryzuje się przesterowaną górą,która brzmi bardzo sztucznie,wręcz metalicznie.Bass też za specjalanie mi się niepodobał,jak również scena stereo. Fakt że brzmi to lepiej niż na kartach Creativa ale gorzej niż na Audiophile 24/96 którą miałem wcześniej i bardzo dobrze ją wspominam. Esi@Juli to natomiast bardzo duża dynamika dźwięku oraz wspaniała scena stereo. Bardzo jestem ciekaw jak brzmi Prodigy HD2,które kosztuje tyle samo co 7.1 HiFi a pomimo tego posiada przetworniki dźwięku na poziomie E-mu 1212.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurczę RALF11 sam już nie wiem warto sprzedawać prodigy, żeby kupić Esi Juli? :-| Mój sprzęt odsłuchowy to Beyerdynamic DT 150 i Holdegron. Można wymienić opki w juli? Jakie są w defaultcie?

Esi juli to karta stereo, czy obsługuje dźwięk przestrzenny?

Edytowane przez freaker

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi