Skocz do zawartości
exodus.mc

Modernizacja Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mysle czy nie zakupic nowej grafy do mojego staruszka... narazie sprzetu nie bede zmianial... Gram nie duzo - czasem jakis splinter cell czy NFS MW (odziwo w 640 na tej karcie da sie grac hehe). Myslalem nad 7300/7600GS/6800XT na zalmanie.. aby cicho bylo :) w sumie grafa i wyciag (ktory musze zminic) sa narazie najglosniejsze w kompie

jednym slowem - spojrzcie co mam w sygnaturce i :) kazda opinia mile widziana

ps.

chodzi oczywiscie o pierwsza maszyne :P

Edytowane przez exodus.mc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena nie gra roli? Polecam z tanszych modeli Gigabyte GF 7600GS 256 MB AGP 8x taka ostatnio wsadzilem do pewnej jednostki z Athlonem 1800+ i o dziwo sprzet dostal solidnego kopa szczegolnie w gierkach... wczesniej siedzial tam GF2 MX

z drozszych mozna sie zainteresowac EVGA e-GeForce 7800 GS CO mialem przejsciowo ale po zmianie elementow skorzystalem z rozszerzonej gwarancji i programie lojalnościowym Step-Up EVGA, zmienilem na 8600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wlasnie .. heh zapomnialem o widelkach :D

sadze ze max to 400 zl... ale to juz taki max max... najlepiej ok 300-350.. no i z wawki jak jakas nowka, badz z gwaranacja w np. komputroniku jezeli uzywka.

xantype > gf gigabyte to dno (bez urazy) mialem przez tydzien (tyle ze wersje asusa) i no ... hmmm... nigdy wiecej :) - to cos musi byc na ddr3 :)

IMO 7800GS to dla mojego konfigu za duuuuzo ... o wiele...

Edytowane przez exodus.mc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet 7600GS DDR3 będzie za mocna do twojego konfigu .

Max.to 7300GT lub starsza 6600GT , każda inna karta będzie hamowana przez CPU .

7300GT można jeszcze dostać nową np. tą 7300GT Palit Sonic za 333 zł , 6600GT to już tylko używka z allegro - koszt 200 - 270 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem zdania,że w stare sprzęty nie opłaca się inwestować.Zawsze to mówiłem,i będę mówił.Na twoim miejscu exodusie,kupiłbym jak najtańszą 6600GT,a jeśli chcesz koniecznie nową kartę,to 7300GT.Nic więcej.

xantype napisał:

z drozszych mozna sie zainteresowac EVGA e-GeForce 7800 GS CO

Wywalenie pieniędzy w błoto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez sadze ze nie oplaca sie inwestowac.. ale mi nie oplaca sie bawic w nowy sprzet jezeli ten dziala i wydajac 350 zl moge jakos pograc czasem w jakas gre...

Zmiana kompa to konieczonsc sprzedazy tego co mam (ciekawe kto by to kupil i za ile) a takze dolozenie do nowego conajmniej z 700 aby nie kupic gniota...

czyli do wywalenia 1200 jak nic (na sama plyte, ram , proca i grafe) i pewnie bylbym niezadowolny.

wole wylozyc 400 i nadal miec mojego "gniota starego" i sobie zyc spokojnie w rozdzialkach 1024... nawet jak kupie lcd to nie bede gral w natywnej.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi