Skocz do zawartości
akslow

Volcano 7+

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy w moim przypadku warto zamienic na Volcano 7+. Teraz posiadam kiepski miedziany wentylator 5400 obrotow ma min i mam temperature na poziomie w idle 50 s stresie 56. Procesor to Athlon 1700+ A0 podkrecony na 2000+. Czy zamiana radiatora cos da.Nie pokoi mnie tez temperatura chipsetu 45 oC. Plyta to abit kg7 raid. I zastanawiam sie czy czujniki dzialaja jak nalezy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miedziany wentylator nic nie daje :P

radiator masz cały z miedzi? jeśli tak to przykombinuj z większym wentylem (jest kilka sposobów umieszczenia takiego 80x80 nawet na niedużych radiatorach) jeśli masz tylko miedzianą podstawkę to faktycznie można myśleć o zmianie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji topicu : czy gdzieś idzie kupić sam miedziany radiator (ale calutki z Cu) bez wentyla (tak żeby taniej było, nie mam za dużo kaski, czasem wpadam do komisu ale nic ciekawego nie ma) - np . evercool CUD725 kosztuje ~75 zet a mnie akurat *** wentyl od niego, da rady w ogóle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie ze warto

gwarantuje ze v7+ na low (około 3000-3500obr) bedzie wydajniejszy od tego co masz teraz

:arrow: zgadzam sie! moze nie do konca, ale na medium napewno temp. procka bedzie nizsza niz obecna. mialem volcano 7+, super chlodzil, musialem sie z nim rozstac (z przyczyn niezaleznych). polecam go wszystkim :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok ! wydajny to on moze jest ! ale nie polecam ! bo ja go mam na low ! i przez pierwsze 3 dni to mnie glowa bolala od halasu, musialem dac komputer pod stol i teraz jest duzo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ok ! wydajny to on moze jest ! ale nie polecam ! bo ja go mam na low ! i przez pierwsze 3 dni to mnie glowa bolala od halasu, musialem dac komputer pod stol i teraz jest duzo lepiej.

Szczerze powiem, ze mojego na LOW wcale glosno nie slychac.

Dosc cichy jest i mnie nie denerwuje.

Caly czas na LOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bez przesady... Jakis wyczulony chyba jestes. Troche szum jest, ale zeby znowu glowa bolala to juz przesada. Przy takich zmyslach trzeba bylo sobie kupic Zalmana :)

Ja rowniez polecam zmiane na V7+. Nie mam do niego zadnych zastrzezen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u kumpla z moim radiatorem jest , akslow 3/03/03 18:34

temperatura na poziomie 42oC. Teraz to juz zupelnie nie wiem co robic. Smarowal biala pasta a ja mam srebrna arctic silver 2 i mam 55oC. Plyte ma MSI KT3 ULRTA. Na swoim Cooler masterze 7000 obrotow ma 42 (miedziana podstawa) A procek ten sam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na volcano7+ na tym co pozniej mam w idle 36-37stp ,a max load 41 ,wiec chyba oplaca sie. Ja juz go mam od ponad pol roku i za nic go nie wymienie.

na jakich obrotach?

Oczywiscie na "low" ,a wiekszy halas to powoduje HDD razem z wentylami od grafy niz sam V7+ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również POLECAM Tt VOLCANO 7+ !!!! A co obudowy to faktycznie jeśli nie masz to wrzuć sobie przynajmniej jeden dodatkowy Wentyl proponuje pod zasilaczem na poziomie proca, wysysajacy powietrze z obudowy a drugi z przodu wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy powietrze do srodka :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dzieki za duzy halas. Mam wentylator zprzodu 80 i strasznie wyje. A jak jeszcze zalacze 60 na poziomie procka to na parterze ( z pierwszego pietra) w moim domu slychac ze komputer chodzi. I teraz to juz nie wiem kupowac tego volcano czy nie. Teraz jak pisze mam procek idle 46 . Plyta 42!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dzieki za duzy halas. Mam wentylator zprzodu 80 i strasznie wyje. A jak jeszcze zalacze 60 na poziomie procka to na parterze ( z pierwszego pietra) w moim domu slychac ze komputer chodzi. I teraz to juz nie wiem kupowac tego volcano czy nie. Teraz jak pisze mam procek idle 46 . Plyta 42!!!

rób co chcesz

ja mam 12x185 przy vcore 1,8 i v7+ na low w idle 35st -stress 41

wiec odpowiedz sobie sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie troche nie warto tego volcano +7 , 150zl to kupa szmalu , porownajmy go do Titana ktos mowil ze ma 7 stopni mniej , warto dla 7 stopni placic 130zl wiecej ? i dont think so a sadze ze jak bys ty , bartezjusz miał zamiast 41 , 48 nic by sie nie stalo a bylbys o 120zl bogatszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie troche nie warto tego volcano +7 , 150zl to kupa szmalu , porownajmy go do Titana ktos mowil ze ma 7 stopni mniej , warto dla 7 stopni placic 130zl wiecej ? i dont think so  a sadze ze jak bys ty , bartezjusz miał zamiast 41 , 48 nic by sie nie stalo a bylbys o 120zl bogatszy

zaden titan nie da mi wydajnosci v7+!!!-bez dwóch zdan

a nie mam ochoty słuchac jakiegos titana pewnie na 5000obr. który choć minimalnie mógłby sie zbliżyc do v7+ na 3000obr.

ps.co do kasiory-to prawda-tani nie jest ale cooler kupujesz jak sądze raz na rok, 2 lata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rób co chcesz

ja mam 12x185 przy vcore 1,8 i v7+ na low w idle 35st -stress 41

wiec odpowiedz sobie sam

Właśnie sie zastanawiam jakiej pasty używasz i czy masz CS'a bo u mnie na medium i to co w podpisie mam 46 w stresie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie troche nie warto tego volcano +7 , 150zl to kupa szmalu , porownajmy go do Titana ktos mowil ze ma 7 stopni mniej , warto dla 7 stopni placic 130zl wiecej ? i dont think so  a sadze ze jak bys ty , bartezjusz miał zamiast 41 , 48 nic by sie nie stalo a bylbys o 120zl bogatszy

zaden titan nie da mi wydajnosci v7+!!!-bez dwóch zdan

a nie mam ochoty słuchac jakiegos titana pewnie na 5000obr. który choć minimalnie mógłby sie zbliżyc do v7+ na 3000obr.

ps.co do kasiory-to prawda-tani nie jest ale cooler kupujesz jak sądze raz na rok, 2 lata

dlatego napisałem ze bedziesz mial temperaturę o 7 stopni wyższą.

btw Titan ma 3000obrotów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sie zastanawiam jakiej pasty używasz i czy masz CS'a bo u mnie na  medium i to co w podpisie mam 46 w stresie...

arctic silver 3 , copper shim TT (ale to bez zadnego związku na temp) i doskonale wentylowana buda

heh no to juz wszystko jasne, ja mam jakąs srebrna paste TITANa i brak wentyli w budzie...

ALE I TAK POLECAM TEGO WULKANA!!! JEST SPOKO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja nie polecam Volcano 7+, z prostej przyczyny: A PO CHOLERE???

Athlon 1700+ AUIGA praktycznie sie nie grzeje. Mój nie ma 30 stopni, a chłodze go Dragon Orbem puszczonym na 5V !

Podkręcony na 2000+ to wzrost temperatury o góra 5 stopni.

Po co wydawać 150zł na cooler, który ma chodzić na minimalnych obrotach i możliwościach?

Kup sobie najprostszego Titana D5TB. Będziesz miał 35 stopni i z głowy, a 120zł w kieszeni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...