kameshin Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2007 A ja powiem tak poleceanie mu zasiacze amaroxa, szefa, a przy takich funduszach kazda stowka ma znaczenie. Wiem, bo sam skladam budzetowy sprzet :) Delta 400w starczy i to na dlugo (http://www.allegro.pl/item222097298_nowy_zasilacz_400w_delta_dps_400mb_1_a_power_ok_.html ) :) Jesli zasilacz to tylko ten w tym przedziale cenowym :) Dysk, zamiast sagate - samsunga, kolejne 20zl zaoszczedzone a parametry praktycznie te same. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2007 (edytowane) No i bardzo fajnie, ze radzisz koledze tanszy sprzet. Co do samsunga jestem jak najbardziej za, co do Delty nie mam zdania bo nie mialem, tylko czy Delta za 60zl da sobie rade kiedy dokupi sobie zwykla grafike typu powiedzmy 8800 GTS i bedzie chcial podkrecic proca i karte? Tego nie wiem. Niby powinna, ale wiesz jak jest :D Ale ja bym go raczej bral na nie krecony proc i grafe tak do 7600-7900, bo z OC i seria 8XXX może byc roznie ;] a nie wierze, ze nie bedzie krecil ;] nie wszesniej to pozniej :D P.S. No i jest jeszcze kwestia akustyczna :D Ten wentylek w Delcie nie nalezy do najcichszych. :D Z reszta w Szefie jest podobnie, bo to jeden pies. Edytowane 7 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz_gosc Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 no to jest problem... bo mi bardzo zalezy na ciszy .... ;/ mam komputer w pokoju gdzie śpie wiec czasem chodzi 24 godziny na dobe jak coś sciagam.... teraz ten komputer co mam to działa tak głosnio ze zmarłego by obudził ;/ a mnie to bardzo denerwuje ale jakoś żyje :)) hmmm poprosze brata moze kupiłby ten zasilacz za 170 zł a jak nie to ten za70 i trudno... jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co się ma :D pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Co do zasilacza, to jest bardzo fajny ModeCom MC 350, do wyrwania za ok 100 zł, bardzo cichy i u mnie sprawdza się bez żadnych problemów, do tego poprawia obieg powietrza w obudowie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 bardzo fajny ModeCom MC 350, do wyrwania za ok 100 złJesli ten post komus namieszal w mysleniu to juz rozjasniam... Lepiej kupic Delte :D Naprawde... nie klamie ;] 1. Nie oszczedzaj na zasilaczu. 2. Jesli juz oszczedzasz, to rob to z glowa i wybieraj dobre produkty sprawdzonych i pewnych produkcji. (niczym nie ujmujac tutaj produktowi MC :D lol) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 no nie wiem, bo to jest to samo , co Amacrox-400 właściwie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 (edytowane) 125zl za Warriora... http://zenfist.pl/pID/1026.htm i 110zl za MC... http://www.apollo.pl/store/show_detail/17219 Oraz Szef GPS-400AA-101A za 153zl. http://www.apollo.pl/store/show_detail/16272 Żaden z nich nie jest szczytem niezawodnosci i jakosci wykonania. Jednak od tego jednego elemantu zalezy cala reszta sprzetu i wypada mu ufac. Ja osobiscie nie ufam MC (zeby nie bylo, mialem 3 zasilacze MC - wszystkie padly z czego 2 pociagnely za soba inne czesci ;/, potem 4 szefy [z czego 3 poszly na gware ;) ale zaden nic za soba nie pociagnal] dopiero ten GPS trzyma ponad 2 latka bez ekscesow, co prawda wiatrak byl za glosny po jakims czasie (one tak maja), ale wstawilem fandera i jest ok), ale co kto sobie wybiera to juz nie moja sprawa. ;] Mnie doswiadczenie nauczylo, ze jest to czesc na ktorej nie warto oszczedzac. Oczywiscie nie mowie tu, ze trzeba od razu kupowac Antec'a, Tagana czy Be Quiet! (chociaz Be Quiet! mam zamiar kupic, bo daje stabilnosc i cisze na raz) Edytowane 8 Sierpnia 2007 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kameshin Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 co do Delty nie mam zdania bo nie mialem, tylko czy Delta za 60zl da sobie rade kiedy dokupi sobie zwykla grafike typu powiedzmy 8800 GTS i bedzie chcial podkrecic proca i karte? Tego nie wiem. Niby powinna, ale wiesz jak jest :D Tu sie zgodze, sam nie mam pojecia czy uciagnie, ale sama karta to w tej chwili wartosc calego komputera ;) wiec nie sadze zeby nabywca mial zamiar w najblizszej przyszlosci kupowac taka grafike :) a gdy bedzie chcial ja kupic to i na mocnijszy zasilacz starczy. IMHO w tym momencie i przy ogrtaniczonym budzecie nie ma co kupowac sprzetu na wyrost :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Delta spokojnie GTS'a pociągnie jak coś ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...