robowsky Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Email poszedł :) Dobra sprawa z tym wysyłaniem email do foxa ;) może da coś to :) Edytowane 23 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Tak. nawet wg CPU-Z i wyników przepustowości działa dual. WDK widze ze pszesiadles sie z nieszczęsnego AB9,czy ten Foxconn sobie radzi z 4GB bo mój AB9 wymieka juz przy 3GB :mur: i jak z OC procesora,są jakies plusy względem AB9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) ja dalem tytul maila: "annoying message/interrupt on boot-up" - w tresci wyjasnilem, ze chodzi o prompt przy podniesionym FSB. problem type: Technical Support oczywiscie wszystko to na: http://www.foxconnchannel.com/support/online.aspx w "Attachment list" dolaczajcie zdjecia (jak macie) z tym komunikatem i promptem Y/N. Piszcie i wysylajcie! moze to pomoze - jak nie, to petycja online i bojkot w EU :D jak chcecie, to mozecie jeszcze wspomniec o dodatkowo obnizonym taktowaniu o polowe przy "rownych" FSB jak 1066, 1333 (dla prockow 800 FSB). i faktycznie w Operce sie sypie ta ich strona formularza - trzeba uzyc IE (nie wiem jak w Foxie (nomen omen :))). Bo wyślę skoro mamy im życie utrudnić oni sami zaczeli, wiec niech teraz maja :D. Edytowane 23 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 trzeba uzyc IE (nie wiem jak w Foxie (nomen omen icon_smile3.gif)). z Foxa wysłałem więc ok :) Dajmy im popalić ;D Właśnie wysyłam 3 meila z innych kont email :P. Jak macie więcej kont email to wysyłajcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 (edytowane) Dajmy im popalić ;D Właśnie wysyłam 3 meila z innych kont email . Jak macie więcej kont email to wysyłajcie jeszcze wysle dzis z kilku - zrobimy im maly mail bombing :) - tylko zeby jakiegos spamu nie zaczeli potem przysylac na te wszystkie konta ;)... === EDIT: jest jeszcze jedna droga kontaktu gdzie by mozna o tym napisac: Foxconn Forum (jest link na glownej stronie): http://forum.foxconnchannel.com/ w dziale Motherboard oczywiscie (tylko trzeba sie wpierw zarejestrowac). Jak bede mial troche czasu, to sie zarejestruje i napisze tam, innych (RaKLeZ etc) tez zachecam. Edytowane 23 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 W FireFoxie chodzi dobrze stronka podana z linka tez już wysłałem do nich maila tego skopiowanego :) nie dajmy się Chińczykom :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Dorzuciłem do FAQ pliki z listą obsługiwanych pamięci i procesorów, znaleziona na forum Foxconna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKLeZ Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 No no, ladna mobilizacja :D Do boju Rodacy :-P EDIT: jest jeszcze jedna droga kontaktu gdzie by mozna o tym napisac: Foxconn Forum (jest link na glownej stronie): http://forum.foxconnchannel.com/ w dziale Motherboard oczywiscie (tylko trzeba sie wpierw zarejestrowac). Jak bede mial troche czasu, to sie zarejestruje i napisze tam, innych (RaKLeZ etc) tez zachecam. Przegladalem to forum... i wydaje mi sie, ze goscie z Foxconn-a tam nie zagladaja, a jak juz, to baaaardzo rzadko... to forum, to glownie "user helps user"....:/ No, ale zawsze mozna sprobowac i zalozyc watek o timingach i oc e4xxx... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dostałem dzisiaj odpowiedź na maila :D Dear,Thank you for supporting FOXCONN product.We are dealing with this issue.I think we will give you a satisfying solution.Best Regards! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Dostałem dzisiaj odpowiedź na maila :D Dear,Thank you for supporting FOXCONN product.We are dealing with this issue.I think we will give you a satisfying solution.Best Regards! Wreszcie jakiś promyk słońca :wink: .... byleby zbyt długo nie "dilowali się z tym isju" :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 WDK widze ze pszesiadles sie z nieszczęsnego AB9,czy ten Foxconn sobie radzi z 4GB bo mój AB9 wymieka juz przy 3GB :mur: i jak z OC procesora,są jakies plusy względem AB9Do e4300 chyba lepiej MSI, bo na foxconnie obniżył się fsb wall z 389 na 367 mhz. Do codziennej pracy z fsb 334 Mhz natomiast jest podobnie, może nawet ciut lepiej (vcore minimalnie niższe). Co do pamięci, mam komplety A-Data PC 6400 CL5 i Corsair XMS2 PC5300. Razem jako 4x1GB nie ma problemu z osiągnięciem ponad 500Mhz, superpi 16M czy 32M przechodzi, natomiast są błędy w goldmemory nawet na 2,2V. Przyczyną jest jednak słaba kondycja jednej kości corsair, która w pojedynkę kręci się tak samo słabo, tzn też goldmemory daje błędy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 KOD Dear, Thank you for supporting FOXCONN product. We are dealing with this issue. I think we will give you a satisfying solution. Best Regards! Dostałem to samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 YogiCK, nie planujesz wymiany plyty na msi ? » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « jak ty zrobisz FAQ to nie ma .uja! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Co do przesiadki, to szczerze mówiąc trochę się zastanawiałem czy by nie porzyczyć od znajomego sklepu MSI na kilka dni. Ale stwierdziłem że nie chce mi się znowu wszystkiego przekładać w budzie, co w moim ColorsItcie do najprostszych rzeczy nie należy. Co do FAQ, nie jest trudno go zrobić dobrze. Jak by ktoś chciał robić coś takiego dla MSI chętnie pomogę od strony techniczno - wizualnej. Z merytoryką już gorzej, ktoś by musiał trochę bardziej niż w przypadku P35A pomóc. Co do tych odpowiedzi na maile, mam dziwne wrażenie że dostaliście odpowiedź z automatu a nie od żywego użytkownika. Na moje życzenie autor SetFSB dodał na swojej stronce WWW który clockgen należy ustawić, by można było podkręcać na P35A za pomocą tego programu. Podobno poprawiono też błąd z niepoprawnym odczytywaniem taktów. Edytowane 24 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) ja tez, ja tez - dostalem taka odpowiedz: "Dear, We are dealing with this issue. I think we will give you a satisfying solution." miejmy nadzieje, ze nie robia sobie jaj i faktycznie rychlo wycofaja sie z tego nonsensu. A jesli nie, to bedziemy ich dalej cisnac :D. Oczywiscie nie przestawajcie ich bomabardowac mailami w tej sprawie (i w innych), zeby przypadkiem nie zapomnieli ani nie poczuli sie, ze im odpuszczamy czy cos. Co do tych odpowiedzi na maile, mam dziwne wrażenie że dostaliście odpowiedź z automatu a nie od żywego użytkownika. mysle, ze jednak nie - pierwsza odp. od nich, ktora zacytowalem na poprzedniej stronie na pewno nie byla z automatu, i ta mysle tez nie - po prostu wymyslili 1-na odp. na ten problem i kopiowali odpowiadajac - automat by nie wpadl na to :). === jak przywrocic wyswietlanie komunikatu sieciowki i mozliwosc wejscia do jej ustawien zwiazanych z bootowaniem (Shift-f10 zaraz po wykryciu dyskow). Wylaczylem to kiedys i teraz chce przywrocic chwilowo i nie wiem jak. Czy po wejsciu do BIOSu, nastepnie tylko obejrzeniu (0 zmian) lub dokonaniu zmian ale potem Discard changes and exit macie potem pelny restart kompa z ekranem POST czy od razu zaczyna sie ladowac Winda? Ja kiedys mialem to drugie, ale dzis patrze i mam pelny restart po wyjsciu z BIOSu bez zmian - jak wy macie? ==== jeszcze jedno: na starej wersji biosu przy starcie kompa zglaszala sie linijka z kontrolerem jmicron jmb363 - nawet jak nic nie bylo tam podlaczone. teraz w nowym biosie ta linijka zniknela - tez tak macie czy cos namieszalem? nie pamietam juz czy byla tam jakas kombinacja klawiszy wyswietlona w tej linijce zeby gdzies wejsc etc. === foxone 1.1.1.8 juz oficjalnie dostepny a nie tylko przez LU: http://www.foxconnchannel.com/support/down...ID=en-us0001368 Edytowane 24 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 POMOCY KOLEDZY !!! :( Dzisiaj kupiłem Foxconna P35a , Palit Sonic + 8600, 2 x 1 giga Kingmax 667 i E2160 .... do tego mam dysk ATA i zasilacz Chiefteca 450 Wszytko ladnie podlaczylem i jak wlaczam instalatora XP to juz na samym poczatku instalacji wyskakuje mi blue screen ... z błedem "STOP: 0x0000007E (0xc0000005, 0xF78360BF, 0xF7C92208,0xF7C81F08) pci.sys - Address F78360BF base at F782F000,DateStamp 3b7d885c" kurde i zawsze to samo w tym samym momęcie .... starając sie to naprawic wyjąłem jedną kość ramu ... nic potem poprzekłądałem ją w inne sloty rownież nic ... zmieniłem dysk i zobaczyłem czy chociaz to wczesna instalacje przejdzie ... rownież nic ... włożyłem molexa do tego dodatkowego zasilania rownież nic ... przed instalacja nic nie zmienialem na płycie ... włożyłem ją tak jak była w pudełku .... Macie pomysły co to moze być ?? a i instaluje płytą która nie zawiera w sobie sp1 ... Dzieki i czekam na jakąś pomoc .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Może być problem w tym, że Twoja winda nie obsługuje SATA. Ja mam windę z SP2 i żadnych problemów nie mam. Weź poszukaj kogoś kto ma takiego XP. IDE na tej płycie to dodatkowy kontroler, do którego może winda nie ma sterowników a w SP2 dodali. Jak ktoś zna inną przyczynę to niech napisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Jeszcze sprawdź, czy kontroler jmicron w biosie jest ustawiony w trybie IDE, raczej jest. Również uważam, że potrzebne jest SP2, a minimum SP1. W temacie o MSI P35 był taki przypadek i była to wina XP bez SP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Możliwe, że masz XP okrojone nlitem i zbyt mocno okroiles :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) Na moje życzenie autor SetFSB dodał na swojej stronce WWW który clockgen należy ustawić, by można było podkręcać na P35A za pomocą tego programu. Podobno poprawiono też błąd z niepoprawnym odczytywaniem taktów. niestety po wybraniu ICS9LPRS509HGLF w najnowszym setfsb program pokazuje bzdury: np. fsb pokazuje ~400 zamiast 200 ddr pokazuje 800 czyli niby dobrze, ale nie wiem, czy on tam pokazuje double-rate/effective czy tak jak cpu-z - jesli to drugie, to tez pokazuje 2x za duzo (powinien 400 w moim wypadku) pci-e pokazuje 133 zamiast 100 pci pokazuje 44.3 zamiast 33.3 moze to dlatego, ze mam obnizony mnoznik bez obciazenia (eist czy c1e) ale nie sadze... EDIT: mail do autora setfsb juz wyslany w tej sprawie ;).. === jakim softem w Windzie odczytac aktualne taktowanie pci-e i pci (poza setfsb i clockgenem) - w Everescie da sie (cos nie widze)? Edytowane 24 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ja mam stare dyski ATA ... jutro bede mial nowego xp sp2 to mam nadzieje ze ruszy ... thx pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 (edytowane) mini-sonda: jak myslicie, w jaki sposob foxconn rozwiaze problem z tym @&*& komunikatem i promptem Y/N w nowym BIOSie? moja wersja pesymistyczna: "poprawia" go tak, ze teraz bedzie tez dzialal (bedzie mozna wybrac Y/N) na klawkach USB :mur:. ;) === pyt. z innej beczki: czy w Windzianym mixerze jak zmieniacie poziom Master Volume (inne suwaki nie), to tez wam przy tym beepa komp? nie mam podlaczonego pc speakera z budy wiec to musi ten brzeczyk na plycie beepac. Jak go uciszyc na dobre? aha: wersja sterow do muzy to najnowsze 1.80 HDA Realteka. Wydaje mi sie, ze na starszych tak nie beepalo (ale moge sie mylic). Edytowane 24 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Jeżeli masz wyłączone wszystkie dźwięki systemowe w Windowsie, to jest to normalne. Poprzednie odpowiediz na maile prawdopodobnie były napisane od człowieka, ale te ostatnie IMO wysłał już jakiś automat. Edytowane 25 Października 2007 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clean Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Panie i Panowie! Viktoria!!! "Dear, Thank you for supporting FOXCONN product. We are dealing with this issue. The next version BIOS will take out the message. Best Regards!" Teraz niech tylko dotrzymają słowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) heh, tez wlasnie dostalem cos takiego: "Dear, Thank you for you attention. The next version BIOS will take out the message. Best Regards!" zapytam o ETA. Teraz niech tylko dotrzymają słowa... niech by sprobowali nie ==== Jeżeli masz wyłączone wszystkie dźwięki systemowe w Windowsie, to jest to normalne. tak, schemat dzwiekow mam na "No sounds" - to przez to? Edytowane 25 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 No nic nie pozostaje poza trzymaniem kciuków za to by faktycznie usunęli te komunikaty i jednocześnie nie skopali czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliza Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) Piszcie tez do nich w sprawie dodania do BIOSu mozliwosci ustawiania alfa/sub timingow RAM (a nie tylko 4 glowne) - tu tez ta plyta odstaje od konkurencji :-/. No i jeszcze kwestia niskiego max FSB w prockach z 800 FSB (E4xxx - E2xxx tez to chyba dotyczy) - to tez jest chyba do poprawienia przez BIOS. === aha: kolejna wersja SetFSB, ktora sie zapewne wkrotce pokaze na stronce programu powinna poprawnie pokazywac wartosci zegarow fsb/ram/pci-e/pci na naszej plycie (z ram bedzie jeszcze nierozwiazany jakis problem) - wersja, do ktorej otrzymalem dostep do testow zachowywala sie ok (dobrze pokazywala poszczegolne zegary po wybraniu odpowiedniego PLL przed i po podkreceniu przez SoftFSB - wczesniej pokazywala bzdury jak pisalem). Edytowane 25 Października 2007 przez sliza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jupijupi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 tak jak mowiliscie :) to byla wina xp bez sp-paka :) dzisiaj wszystko ladnie poszlo ;) lecz dopiero jutro zobacze co i jak bo wlasnie lece na impreze ;) pzdr i dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) Czy przy 3GB 3x1GB dalej działa Dual channel na naszej mobo ?, i jak jest z OC ? Edytowane 26 Października 2007 przez robowsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Wydaje mi się, ze Dual działa tylko przy parzystej ilości kości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...