Skocz do zawartości
Gość zakinho

Abit Ip35-e Vs Foxconn P35

Rekomendowane odpowiedzi

Ok. Nie ma problemu. Zamówiłem w Znaku ciekaw jestem czy jutro będą mieli lub czy w ogóle będą ją mieli. Wiem że może mógłbym ją dostać taniej ale do tego trzeba doliczyć koszty przesyłki + wpłata na konto lub za pobraniem i cena wyjdzie podobna :lol: jak mi jej nie załatwią to biorę MSI P35 neo2-FR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Właśnie przymierzam się do kupna ciekawej płyty dla E4400 ( i pewnie pamiątki albo Vitesta 2x1GB@800, albo GoodRam PRO 2x1GB@900):) Chłodzenie będzie wodne:) I teraz mam pytanko, która z wymienianych płyt głównych najlepiej sobie poradzi z oc procesorów 4-rdzeniowych (tak na przyszłość)? Z tego co czytałem, to chyba MSI w teorii powinna być w tym najlepsza dzięki zasilaniu 4-fazowym:) Ale wolę się upewnić... swoją drogą jakoś najbardziej przekonuje mnie do siebie ABIT , gdyż kosztuje o 50-60 zł taniej od rywali i wygląda znacznie przyjemniej:)

Dzięki z góry za odpowiedź!!

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Abit ma 3-fazowe zasilanie??(to po jakiego mu 8 pinowa wtyczka zasilania 12V do procka;P)

Abit, MSI i Foxconn mają 4 fazy. Pytanie tylko, które są lepszej jakości i czy to nie jest za mało do pracy podkręconego quada 24/7. Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie dlatego chciałem się dowiedzieć:)

Dzięki za info, to w OC pewnie płyty zachowają się dokładnie tak samo:) Jeśli ktoś ma jakieś info jak to jest z Quad-ami nich da znać;) 4-fazy do pracy bez OC wystarczają całkowicie, ale do jakiegoś mocniejszego OC na wodzie może być za słabo... a może nie być;d:)

Więc MSI nie wezmę:) Wymieram między Fox a Abit... i chyba wezmę Fox-a bo bardziej podoba mi się rozmieszczenie na płycie jak się porządnie przyjrzałem... o wiele lepiej jest złącze Pata;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foxconn też ma 4 fazy, a na Abita możesz nie zmieścić dużego chłodzenia, na Quada potrzebne

NA Abita nie zalozysz duzego chlodzenia... to popatrz na MSI NEO2-FR/FRI tam to jest tak ciasno ze hej... mam obie plyty w rekach aktualnie :)

no i pamiętaj, że na Foxa włożysz każde chłodzenie chyba, a na Abicie bieda

Znow nie wiem co Wy z tym abitem tam jest sporo miejsca...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sector19: czyli o infinity na neo2-fr mozna zapomniec? cholerka juz sie zdecydowalem na msi, mostki i mosfety (dobrze mowie?) elegancko schlodzone dziwna instalacja, wszyscy zadowoleni, nikt wiekszych problemow nie zglasza, a tu kurcze Kolego troche zmyles mi glowe:/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sector19: czyli o infinity na neo2-fr mozna zapomniec? cholerka juz sie zdecydowalem na msi, mostki i mosfety (dobrze mowie?) elegancko schlodzone dziwna instalacja, wszyscy zadowoleni, nikt wiekszych problemow nie zglasza, a tu kurcze Kolego troche zmyles mi glowe:/

nie, pewnie zamontujesz infinity... ale mi chodzi ze poprostu te wszystkie rureczki sa wqrzajace... przez to ciasno wokol socketu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest też tańsza alternatywa (również na P35):

http://shift.sklep.pl/index.php?t=w&id=14519&idk=38

a kręci się to tak:

http://www.pt1t.net/E6850/E6850_585X9_TP35D2.PNG

+ topic:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=153168

Przed chwilą wyczytane na innym forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biostar to jakas alternatywa... ale ale...

Abity tez robily 600MHz FSB

MSI tez robily 600MHz FSB

Foxconn tez ktos dal wynik... i co...??

Iluz Was tak szczezrze siedzi an FSB wiekszym niz 500MHz ?? Szybciej ostatnio zlapiecie walle na prockach niz osiagniecie wysokie FSB... a dorwanie takiego ladnego procka to tez sztuka... (ci co osiagneli te 600MHz maja wielkie szczescie ze maja takie fajne proce)

a tak BTW biostar ma 3 fazy...

Edytowane przez Sector19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi