pipanol-pl Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam po małej przerwie czas no nowe lepsze FC ;). Postanowiłem zacząć od Skraplacz. Robotę zacząłem od odwiedzenia złomu ;). Kupiłem wkład i pociełem go na mniejszy tak aby zrobić wymarzony skraplacz na wiatrak 120. Wkład kupiłem za 30 zł z tego co zostało zamierzam zrobić jeszcze dwa skraplacze, ale to już jak będzie więcej czasu. Niestety nie zrobiłem fotek na samym początku ale pokaże to co jest teraz. Jednak to jeszcze nie koniec roboty przede mną najtrudniejsze przylutowanie kolanek. W miedzy czasie mała kąpiel w kwasku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 To sie nababrasz z kolankami troche ;) . Jak narazie prezentuje sie ładnie Powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 jakim palnikiem masz zamiar to pospawac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 kupiłem palnik na propan butan. sprawdzałem i spokojnie sie polutują te rurki. Gorzej będzie z powyginaniem ich ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 kupiłem palnik na propan butan. sprawdzałem i spokojnie sie polutują te rurki. Gorzej będzie z powyginaniem ich ;) Acetylen + tlen bylo trzeba brac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) he dobra to następnym razem ;D Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez pipanol-pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 (edytowane) A to ja też sie pochwale swoim skraplaczem, konstrukcyjnie podobny do twojego :P Edytowane 9 Sierpnia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 mozna byloby nawet powiedziec ze z tego samewgo złomu :D no ale jednak nie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 mozna byloby nawet powiedziec ze z tego samewgo złomu :D no ale jednak nie ;)A ja mam z lodówki B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A to ja też sie pochwale swoim skraplaczem, konstrukcyjnie podobny do twojego :P Obrazek No to składaj FC - pierwszą część już masz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 No to składaj FC - pierwszą część już masz :-Pkasy brakuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Acetylen + tlen bylo trzeba brac ;)Po co od razu acetylen-tlen, można taniej i nie gorzej a może nawet lepiej używając propan-tlen :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Po co od razu acetylen-tlen, można taniej i nie gorzej a może nawet lepiej używając propan-tlen :) ale duzo lepiej jak propan i tlen :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ale duzo lepiej jak propan i tlen :]Używałeś jednego i drugiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Używałeś jednego i drugiego? Jakbym nie widzial i nie pobawil sie chwile, to bym sie nie wypowiadal inaczej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 ale duzo lepiej jak propan i tlen :] Jakbym nie widzial i nie pobawil sie chwile, to bym sie nie wypowiadal inaczej. acetylen moze i mocniejszy jest ale niewiele, propanowy jest lepszy dla początkujących łatwiej prowadzić płomieńi lutować np wymienniki płytowe poza tym aceytelen wychodzi o wiele drozej od propanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Jakbym nie widzial i nie pobawil sie chwile, to bym sie nie wypowiadal inaczej.No wiesz po Tobie to się wszystkiego można spodziewać :lol: Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez Kepons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 lutować np wymienniki płytowe Poczatkujacy i wymienniki plytowy - sory, nie ograniam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...