phobosq Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ostatnio wpadl mi do glowy pomysl zrobienia FC z racji niewielkiego nadmiaru czasu i spedzam sobie czas na czytaniu roznych poradnikow tu i tam :) mam nastepujace pytanie - z racji tego ze manualnie mnie natura nie obdarzyla i nie spawalem nigdy, czy moge polaczyc elementy klejac je zywica epoksydowa? Pomysl ten stosowalem przy budowie WC i sprawdza sie bardzo dobrze, no ale przy FC sa znacznie wyzsze cisnienia i temperatury tez sa sa inne... powiedzmy ze brakuje mi w tym momencie wyobrazni i nie umiem sobie sam odpowiedziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ostatnio wpadl mi do glowy pomysl zrobienia FC z racji niewielkiego nadmiaru czasu i spedzam sobie czas na czytaniu roznych poradnikow tu i tam :) mam nastepujace pytanie - z racji tego ze manualnie mnie natura nie obdarzyla i nie spawalem nigdy, czy moge polaczyc elementy klejac je zywica epoksydowa? Pomysl ten stosowalem przy budowie WC i sprawdza sie bardzo dobrze, no ale przy FC sa znacznie wyzsze cisnienia i temperatury tez sa sa inne... powiedzmy ze brakuje mi w tym momencie wyobrazni i nie umiem sobie sam odpowiedziec :) Nie! Tylko twardy lut, nawet cyny sie nie powinno uzywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Domyslalem sie... chodzi o rozszerzalnosc cieplna czy o cisnienia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Domyslalem sie... chodzi o rozszerzalnosc cieplna czy o cisnienia? delta temperatur i duze cisnienie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Ostatnio wpadl mi do glowy pomysl zrobienia FC z racji niewielkiego nadmiaru czasu i spedzam sobie czas na czytaniu roznych poradnikow tu i tam :) mam nastepujace pytanie - z racji tego ze manualnie mnie natura nie obdarzyla i nie spawalem nigdy, czy moge polaczyc elementy klejac je zywica epoksydowa? Pomysl ten stosowalem przy budowie WC i sprawdza sie bardzo dobrze, no ale przy FC sa znacznie wyzsze cisnienia i temperatury tez sa sa inne... powiedzmy ze brakuje mi w tym momencie wyobrazni i nie umiem sobie sam odpowiedziec :) Lutowanie nie jest trudne. Dobrze rozgrzewasz, przykładasz brąz w 1 miejscu i done :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Lutowanie nie jest trudne. Dobrze rozgrzewasz, przykładasz brąz w 1 miejscu i done :wink: Brąź czy srebro... jak srebro to najlepiej kradzione, nie? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jesli chesz to stosuj ROLOT 607 palnikiem na propan idzie jak masło... Do kupienia w OBI albo Castoramie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Brąź czy srebro... jak srebro to najlepiej kradzione, nie? :lol: Chcesz to Ci mogę oddać - został kawałek 8cm :lol: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « To nie ja ukradłem :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...