jaruczek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 (edytowane) Mam nowego kompa: Athlon X2 64 3600+ Palit Geforce 7600GS 1GB 667 DDR2 Goodram Gigabyte GA-M55S-S3 Delta 400W No i wczoraj robiłem dwa razy format, bo sie system sypał.. ale mniejsza z tym - teraz jest w miarę stabilnie, ale jest jeden problem - czasem windows sam z siebie się resetuje (raz gdy pomniejszyłem Obliviona, raz gdy chciałem wyłączyć komunikator). Do tego prawie zawsze zanim się włączy komputer to albo podczas napisu "witamy" i gdy ta muzyczka leci się resetuje, albo ona się urywa, pokazuję się sama tapeta,można ruszać kursorem, ale jedyne wyjście to reset (po chwili komp sam się resetuje).Czasem zanim windows do końca się włączy to z 6 razy się resetuje... Odpowiedzi na pytania z FAQ: a) ZASILACZ: za slaby/kiepski zasilacz do konfiguracji - wiekszosc standardowych zasilaczy nie nadaje sie (najczesciej Codegen) do mocnego sprzetu, gdyz nie wyrabia Raczej jest dobry, Delta to porządna firma... w evereście napięcia są w porządku B) PAMIEC - moze byc uszkodzona - zalecenie: test programem MEMTEST Zapuściłem memtest, doszło do ponad 110% i 0 błędów c) PROCESOR: moze sie przegrzewac - zalecenie: przeczyscic lub wymienic chlodzenie, sprawdzic dokladnosc rozporowadzenia i ilosc pasty pod coolerem Wczoraj montowałem go, prosto ze sklepu d) DYSK - moze byc uszkodzony, miec bad sectory, miec zle ustawione zworki, zle podpiete tasmy, wymuszone ustawienia w biosie Na poprzednim kompie bez problemów, gdy podłączyłem do komputera kumpla także bezproblemowo e) TASMY i KABLE - czasami pomaga odlaczenie i podlaczenie niektorych kabli i wtyczek (szczegolnie: kabel zasilacz->plyta glowna, tasma dysk->plyta) Wczoraj wszystko podłączałem... Edytowane 11 Sierpnia 2007 przez jaruczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zamiast memtesta użyj goldmemory. Zmień taśmy bo może są uszkodzone. Jeżeli masz 2 kości ramu sprawdź najpierw na jednej a potem na drugiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jak się używa tego Gold Memory? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Jak się używa tego Gold Memory?Tak samo jak memtest. W archwium masz obraz iso (cd-rom, możesz nagrać np w nero) oraz img (dyskietka, odpalasz wfloppy.exe lub dfloppy.exe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 1. Ustawienia BIOS. 2. Zasilacz - napięcia mierzymy miernikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Hmm.. Ktoś tutaj mówił kiedyś, że GoodRAMy gryzą się z płytami Gigabyte i restarty, zwisy oraz blue-screen'y to typowe objawy tego "gryzienia się". Spróbuj więc włożyć inne pamięci.. Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Zmieniłem taśmy, nic nie dało. Zrobiłem Scandisc także nic. Nie mam możliwości włożenia innych pamięci. Pod takim niechcianym restarcie pojawia sie Windowsowy Poważny Błąd. Oto jego treść: http://www.gry-online.pl/.%5CGaleria%5CFor...8/240171299.JPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...